Vreemd en asociaal

Wat een vreemd en asociaal leven leiden we nu, gelukkig hebben we elkaar.

We zijn nog geen een keer naar een terras gegaan of naar een restaurant. Ook de stad mijden we als de pest. 

Ons laatste contact met anderen was op de verjaardag van kleinkind 1, 11 dagen geleden, gelukkig kunnen we er nu wel bijna zeker van zijn dat we daar (door de jongeren) niet besmet zijn geraakt.

En nu…… gaan we onze bubbel vergroten, we gaan volgende week M&J welkom heten in onze casa. Ze verblijven in een hotel in de buurt, maar we zullen 3 dagen samen van alles gaan ondernemen, wel met de nodige veiligheidsmaatregelen hoor. 

We verheugen ons zeer om hen weer te ontmoeten, we hebben elkaar enorm gemist, mede omdat we erg gehecht zijn geraakt tijdens de strengen lockdown in Spanje. Het gaat beslist genieten worden.

Weten jullie nog dat ik schreef dat er allerlei zaken vervangen moeten worden in onze casa?….het is weer zover, de vaatwasser heeft gisteren de geest gegeven. Het ding is bijna 20 jaar oud geworden, niet slecht he?

Vanmiddag wordt er een nieuw apparaat geïnstalleerd, als dat niet voortvarend is?

Ik zou wel zonder zo’n ding kunnen hoor, maar we hebben afgesproken dat we de thuisbasis zo luxe mogelijk willen hebben, zeker omdat we zoveel aan huis gekluisterd zijn nu.

We hadden voor ons vertrek naar Spanje, boven een wifi booster laten installeren, we wilden namelijk in het hele huis goede ontvangst hebben en eindelijk hadden we het ding na weer een bezoek van een Ziggo monteur goed aan het werk, en…. hij verzekerde ons dat deze booster (Ziggo C7) het beste apparaat van de ziggo was. 

Helaas …. kregen we deze week een mail van de Ziggo dat dit type booster ‘hack gevoelig’ is en of we de naam en het wachtwoord maar even willen veranderen. Okee dacht ik, doe ik meteen, maar ik had al gauw in de gaten dat dat niet zo simpel was. 

Ik wilde mijn vingers er niet aan branden, stel je voor dat we niet meer kunnen Netflixen in ons bedje?

Dus….. ik belde de Ziggo en vroeg of er een monteur langs kon komen, tegen betaling uiteraard. Maar….dat kon niet, je weet wel Corona. Ik zei nog dat het probleem bij hen lag en dat het geen stijl was om de klant het te laten oplossen, maar ze waren niet te vermurwen. 

Toen vroeg ik of ik dan een echt veilig apparaat kon bestellen en dat kon en ja…dan kon er wel een monteur komen. Snapt u het nog, ik niet. 

Ik heb meteen het apparaat besteld. Het betreft een set van 3 units (TP-LINK DECO M4).

De volgende dag had ik de set al in huis en ohhh, wat mooi ziet het eruit, haha.

Ik dacht: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan”, ik ben de boel dus gaan installeren. Het was uiteindelijk uitermate simpel, je moet een app downloaden en dan ga je stap voor stap aan het werk, opoe kan de was doen hoor.

We hebben nu boven, in 3 kamers zo’n unit staan. Ik heb al onze apparaten en Netflix verbonden en het werkt voortreffelijk. Zoooo blij dat dit me gelukt is.

Een buurvrouw van ons, niet de buurheks, is overleden, zij had zo blijkt nu, de gekkekoeienziekte, ongelofelijk dat je dat zomaar kan krijgen. 

Niemand wist dat ze hieraan leed, ze is nog vrij lang zelfstandig gebleven, maar we vonden haar wel steeds vreemder worden. Wij gingen aanvankelijk goed met haar om, maar opeens wilde ze niets meer van ons weten, een groet kon er amper nog vanaf. Ik heb haar nog gevraagd of er iets was, ‘nee hoor’ zei ze toen.

Toen we terug kwamen uit Spanje, mistte ik haar meteen, ze liep normaliter een paar maal langs met haar hondje. Ik ben gaan informeren bij deze en gene. Het gekke was dat ze door de meeste buren nog niet eens gemist was. Uiteindelijk wist een van de buren ons te vertellen dat ze in een hospice lag en dat het ging om de ziekte van Creutzfeldt-Jakob.

Wat in en in triest. Ze was echt een fitte, actieve vrouw (77) en probeerde zo gezond mogelijk te leven.

Haar huis(je) zal binnenkort verkocht gaan worden, het betreft een zeer oud ( mooi verbouwd) boerderijtje, zelfs met een nog in gebruik zijnde bedstee. 

Er zullen veel mensen op af gaan komen en de prijs zal hoog zijn. 

Ze laat twee zonen en 3 kleinkinderen achter en de toch wel moeilijke hond heeft ze zelf nog laten inslapen.

Ik loop elke dag genietend mijn ronde door het Markdal, een weldaad, zo fijn dat dat gewoon mijn achtertuin is. 

Het is ontspannend en bij terugkomst in onze casa is mijn hoofd leeg en ben ik weer vol goede moed op wat komen gaat. Ciao.

De Booster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.