De balans van ons consumeren

Sorry, lieve mensen, ik ben wat aan de late kant. Van deze en gene kwamen al vragen over het hoe en waarom en ook dat men zo gewend was aan een dagelijkse blog en nu moet men afkicken, haha. 

We zijn inmiddels bijna 3 weken thuis, we zijn volledig geland en relaxed, misschien iets te.

De eerste dagen na aankomst, telden we de dagen en wat waren we blij dat we uiteindelijk na veertien dagen, konden zeggen dat we niet besmet waren geraakt in het vliegtuig, een pak van ons hart.

We beginnen te wennen aan de ‘losse’ aanpak hier en zijn niet zo meer zo bang, ook nemen we meer risico.

De kapster kwam bijvoorbeeld aan huis zonder mondkapje, we pikten het, wel met wat schroom. 

We hebben in deze weken veel moeten regelen, niet gek als je bijna een half jaar bent weg geweest.

Gelukkig verliep alles prima, we zijn zeer energiek gelukkig.

Zoals altijd na een lange tijd weg, hebben we de balans van ons consumeren opgemaakt en kwamen tot enkele veranderingen. 

Het NS abonnement van ons beiden gaat op de schop, manlief reist veel minder en heeft zijn abonnement opgezegd. Hij kan samen met mij ook voor 40% korting reizen. 

Ik heb de keuzedagen gecanceld omdat ik de helft niet gebruik ivm de overwintering. Ik kan altijd een goedkope dagkaart aanschaffen bij de Hema en dergelijke. Deze verandering scheelt weer knaken, haha.

En dan hebben we de museumkaart, manlief heeft de zijne opgezegd, hij gaat niet zo vaak meer naar een museum, dit in verband met zijn neuropathie.

Deze beslissingen hebben we ook genomen door de angst voor het corona virus, we gaan nu echt niet voor ons plezier in een trein of bus zitten.

En of de duvel ermee speelde, Transavia heeft de vlucht naar Bilbao ( in September), geannuleerd, geen idee waarom.

Gelukkig heb ik het appartement kosteloos kunnen annuleren. Voor broerlief, die zou met ons meegaan, is het een hard gelag, hij heeft nog geen vakantie gehad.

Binnenkort komt hij een paar dagen logeren, kunnen we  een paar dagen hier gezellige dingen ondernemen, kleine troost en….Bilbao blijft op ons to do lijst staan hoor.

M&J komen over enkele weken ook naar ons toe voor een paar dagen, dat wordt weer party time.

Dochterlief heeft me enorm verrast, ik werd ter ere van mijn verjaardag (1 Februari), door haar en de dametjes meegenomen naar een nieuw restaurant van het bedrijf waar dochterlief de marketing coördinator is. 

Het gaat om een nieuwe ‘Moeke’, de eerste ‘Moeke’, was/is ons stamcafé in Breda. Het concept is bijzonder en nu wordt het langzamerhand een keten. Moeke Nijmegen is de 8e Moeke en binnenkort opent Moeke Den Bosch haar deuren. Dochterlief verzorgt oa de branding voor deze zaken.

Moeke Nijmegen ligt aan een zwemplas en is meteen al een hit, super, vooral in deze zware tijden voor de horeca. 

Ik beloof jullie weer wat sneller terug te komen met een neuzeltje, Ciao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.