Het is tijd om te gaan

Maandag 15 Juni, Lockdown Fase 3, dag 93

Joepie, we zijn nu in fase 3 beland, de laatste stap voor het ‘nieuwe normaal’.

Voor ons betekent dit, dat het hier nu drukker gaat worden. Mensen uit de provincie Valencia mogen nu de hele provincie door reizen. Dus er gaan beslist vele Valencianen naar hier komen. Helaas meer kans op besmettingen nu.

We kennen een leuk stel Valencianen die hier al de hele lockdown vast zitten. Zij zijn hier normaliter in de weekenden en door de week in Valencia om op hun kleinkinderen te passen. De lockdown startte in het weekend vandaar. Maar nu kunnen ze eindelijk naar hun klein/kinderen.

Sammy en Pablo hebben een zoon die studeert in Valencia, hij was hier toen de lockdown begon. Hij heeft het lang uitgehouden bij zijn ouders, maar vertrok uiteindelijk toch naar Valencia, hij werd gesnapt en moest 660€ betalen.

Gisteren verkondigde de premier dat de grenzen 21 Juni al opengaan en dat vind ik super nieuws, nu kunnen we naar huis met de eerste vlucht van Alicante naar Eindhoven.

Toch durf ik de taxi’s nog niet te boeken, ik wacht nog even af.

Ik zie als een berg tegen de reis op, vooral omdat Maurice een hoester en een snotteraar is. Dus we gaan naar de huisarts voor een fit to fly verklaring en wie weet kan hij ook een COVID test krijgen voor alle zekerheid. Ik moet er niet aan denken dat hij vlak voor het boarden geweigerd wordt. 

Het was een hele mooie dag met zee-en zwembad genot. 

Dinsdag 16 Juni, Fase 3, dag 94

Toen ik mijn wandeling startte en richting ‘boulevard la Fossa’ liep, ontdekte ik een panaderia  en besloot meteen daar bij terugkomst ons ontbijt te scoren. Zo gezegd zo gedaan. 

Het zag er allemaal zo enorm lekker uit dat ik niet kon kiezen, ik kocht dus veel, genoeg voor ontbijt en lunch (empanadas en een knapperig stokbrood).

Manlief die nooit ontbijt, liet het zich goed smaken hoor.

We zijn samen de stad ingelopen, ik heb weer eens lekker mensen kunnen fotograferen.

Het was warm en benauwd, dus M&J en ik gingen zwemmen en manlief geloofde het wel. 

We zagen al veel nieuwe aanvoer in de club en in het zwembad, jongeren en gezinnetjes, het is duidelijk tijd voor ons om te gaan.

Aan het einde van de dag sloeg het weer om, slagregen, onweer en bliksem, dat gaf mooie beelden. Ciao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.