De Grens gaat binnenkort weer open!

Donderdag 11 Juni, Lockdown, fase 2+, dag 89

Na elke dag op de Transavia site gekeken te hebben om te controleren of de vluchten vanaf 25 Juni doorgaan, besloot ik vandaag om de boel te vertrouwen.

Ik boekte en zette een van de vouchers in en dat viel me mee, het werkte wonderwel. Ik moest nog 1€ bijbetalen, nu zien of de vlucht niet weer gecanceld wordt.

We hebben nog 2 weken te gaan en hebben het gevoel dat we nu echt kunnen gaan genieten van de extra tijd in Spanje.

We zitten in een mooi appartement, het weer is prima, de zee is een warm bad, het zwembad is luxe en we hebben legio mogelijkheden om een tapa/drankje te doen op een terras. Ons hoor je niet meer klagen, mits de vlucht daadwerkelijk doorgaat.

25 Juni is de grote dag.

Er zijn al 2 weken geen besmettingen in onze omgeving, dus we voelen ons redelijk veilig.

Sanchez heeft vandaag verkondigd dat we in plaats van 2 meter, nu nog maar anderhalve meter distancia moeten hebben van elkaar. Wat een vooruitgang.

Vrijdag 12 Juni, fase 2+, dag 90

Nog geen annulering, dat geeft de burger moed.

Het was een bijzonder mooie dag, verder voor jullie niets bijzonders te melden.

Zaterdag 13 Juni, fase 2+, dag 91

Het begint te veranderen hier in Calpe. We zien veel nieuwe gezichten en kinderen. We hebben het zwembad niet meer voor ons alleen helaas. 

De ouderen verdwijnen langzamerhand en keren pas in Oktober weer terug.

Merlyn heeft het moeilijk, ze wil naar Engeland, daar liggen haar roots, ze is op en top een Britse. Ze windt zich erg op over alle gebeurtenissen in Engeland en maakt zich zorgen over de gevolgen van de Brexit (ja stemmer).

Omdat we hier een oximeter hebben gekocht en ons 4-en regelmatig controleren, zijn we er achter gekomen dat de hartslag van Merlyn erg snel is, waarschijnlijk door de stress, volgende week gaat ze naar de huisarts.

Weer heerlijk de schuimende zee in geweest, maar kwam er snel uit toen Jelle een kwal spotte. Later, vanaf ons balkon, zagen we kids meerdere kwallen vangen, brrrrr.

We hadden vandaag een ‘Hollandse’ borrel bij M&J, met de schrijver en zijn vrouw en onze nieuwe ‘jonge’ vriend. Hij heeft nog geen goede vrouw gevonden, de laatste heeft hij gedumpt omdat ze getrouwd was met haar werk.

Het werd een super gezellige avond.

Jelle en ik hadden de hapjes voorbereid, uiteraard hadden we bitterballen.

We hebben 3 flessen champagne opgeslobberd. 

Onze nieuwe ‘jonge’ vriend, wil me leren peddelen, in mijn champagne roes heb ik ‘ja’ gezegd.

Zondag 14 Juni, fase 2+, dag 92

We hebben niet gezwommen vandaag, geen puf na de opwindende avond, ik heb wel mijn wandeling gedaan en meer zelfs.

We besloten met z’n 4-en naar de chinees in de oude stad te lopen, we hadden geen zin om te koken. Eerst zijn we even langs Rudi gegaan, voor een G&T. Rudi heeft de lockdown zakelijk gezien, overleefd gelukkig. Hij is 7 kg aangekomen en hij was al niet bepaald dun.

Het eten bij de chinees (Hagenezen) was top.

De rest van de dag hebben we geluierd.

Sanchez heeft vandaag verkondigd dat de grenzen per 21 Juni opengaan voor de eu landen. Goed nieuws, onze vlucht zal nu waarschijnlijk niet gecanceld worden.

M&J vertrekken eind Juni. Ciao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.