Omgaan met teleurstellingen

Woensdag 3 Juni, Lockdown, fase 2, dag 81.

Het was gezellig met Paul, we hebben lekker bijgekletst. 

M&J schoven later ook nog even aan.

Helaas liep de happening abrupt af, Paul was moe en wilde naar huis, hij rekende zijn drankjes af en liep weg, en M&J, hadden hun lunch thuis al voorbereid.

Manlief en ik besloten met z’n tweetjes ergens wat te gaan eten, maar uiteindelijk zagen we daar, ietwat teleurgesteld, toch vanaf. 

We kochten een ciabatta en aten die thuis, op het balkon, met lekker beleg, op, ook niet verkeerd. 

Zo zie je, de dingen gaan vaak niet zoals je verwacht. We gingen ervan uit dat we zoals gewoonlijk, met Paul een hapje gingen eten.

Ook het gezamenlijke zwemuurtje ging niet door, M&J vonden de zee te wild. 

Ik niet, ik ben wel wat gewend in Scheveningen, bovendien stond de vlag bij de strandwacht op veilig en was het aanlandige wind. 

Heel veel mensen hadden het grootste plezier in de golven.

Ik heb me in mijn eentje kostelijk geamuseerd in de schuimende zee, onder het wakend oog van manlief, later heb ik nog wat baantjes in het zwembad getrokken.

Omdat het goed toeven was bij het zwembad, zijn we er nog even blijven zonnen. Helaas niet op een bedje, dat is nog verboden, waarom mag Joost weten.

Als ik te maken heb met teleurstellingen, moet ik altijd denken aan Herman Finkers, met zijn uitspraak: “ de cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door. 

Gelukkig liet de zon ons niet in de steek, we hebben, ondanks de stevige wind, op ons balkon, genoten van het plezier van de strand/zeegangers. Ciao.

1 thought on “Omgaan met teleurstellingen

  1. Tja, we leren in deze tijd behoorlijk omgaan met teleurstellingen.

    Je foto is zo gaaf. Blijf er naar kijken. De golven zijn mooi. Wat ik zo bijzonder vond, was de sporen naar de plekken waar mensen zitten, of naar de prullenbak, of naar de surfplank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.