Een stoplicht op het strand

Zaterdag 30 Mei, Lockdown, fase 1+, dag 77

Ik heb weinig tot niets geslapen vannacht, ik bleef maar malen.

Uiteindelijk ben ik om 05:00 uur maar opgestaan.

Ik maakte een heerlijke lungo en legde mijn woorden op Wordfeud. Altijd een hele klus omdat ik met ongeveer 20 mensen speel, maar oh zo heerlijk om op de vroege ochtend je brein te laten kraken.

Na de ‘woorden’ stap ik altijd even het balkon op, om een eerste snuif zeelucht in te ademen. Ik keek omhoog en zag een wel heel erg grillig gevormde, felle ster. Even twijfelde ik aan mijn ogen, maar ik wist zeker dat het geen ster was. Na enig onderzoek via google, bleek dat ik het ISS ruimtestation zag, best wel apart toch. Hij schijnt in deze contreien nog tot 6 Juni zichtbaar te zijn.

De club gaat waarschijnlijk niet open maandag, want we vallen onder het ‘kopje’ gemeenschap, en daar mag nog geen gezamenlijke ruimte betreden worden. Het zwembad zal wel open gaan, maar mag slechts voor 30% bezet worden en je mag alleen zwemmen op afspraak en daarna moet je weer wegwezen, geen geluier dus bij het zwembad. Heel ongezellig allemaal, hopelijk is onze vereniging van eigenaren wat schappelijker omdat ons gebouw minimaal gevuld is. 

Maar….. er mag weer gereisd worden in onze provincie, dus mensen uit Valencia en omstreken gaan deze kant uitkomen.

We mogen maandag de zee in. Ook hier geldt 30%, dus er gaan controllers rondlopen die middels een applicatie de menigte in de gaten houden en bij te veel mensen, de mensen weg sturen. 

Er staan palen op het strand, 6 meter vanaf de zee, daar mogen we lopen, en achter de palen mag er niet gezeten of verbleven worden.

Sommige stranden zijn met vele hekken afgesloten omdat ze te klein zijn om die 6 meter grens te kunnen genereren.

Het is me wat, wat een regels, we worden er wel tureluurs van. 

Ik heb gehoord dat er in Salou, stoplichten op het strand staan, dus bij te veel mensen, licht op rood, geen toegang meer. 

Ze zullen nog wel meer beslissen.

Het was wederom een prachtige dag en……..aan het eind van de middag vernamen wij dat de club toch opengaat maandag, hoeraaaa, Ciao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.