Alleen op de wereld

Woensdag 26 Maart. Lockdown, dag 12

Helaas was ik rond 04:00 wakker, klaarwakker, het lukte niet meer om in slaap te vallen. 

(Zo gauw ik wakker word, schakelt mijn brein zich meestal meteen op ‘actief’, ik heb de uit-knop tot op heden, niet gevonden). 

Manlief snurkte een eind in de rondte, dus restte me nog maar een ding, opstaan.

Ik zat om kwart over 5 al aan de koffie en zag een paar vissersboten uitvaren, toch wat leven in de brouwerij. 

Soms heb ik het gevoel dat we alleen op de wereld zijn, we zien geen mens.

Na de ochtendrituelen, ging ik op pad naar de supermarkt, de Consum ditmaal, omdat ze daar biologische havermout hebben. 

Het was heerlijk om weer buiten te zijn en de zon scheen ook nog eens, maar de angst voor besmetting in de supermarkt, benam een deel van mijn geluk.

Ik kwam Jelle tegen, hij reed net de parkeergarage uit en 100 meter verder liep Merlyn, zij ging vast en zeker een krant kopen. Ik vraag me overigens af hoe die kranten hier komen, er gaan toch geen vluchten meer?

In de Consum was het rustig en er was zelfs geen wachtrij. 

Hier hebben ze een ander voordeur beleid dan bij de Lidl. Er staat een dame in de hal, zij spuit een klodder desinfectie gel in je handen en geeft je daarna 2 plastic handschoenen, die je ter plekke aan moet trekken.

Ik kocht veel groentes, havermout, fruit, koffie, en oh luxe, 2 blikjes tonic voor je weet wel.

Jelle is weer aangehouden door de politie, waarschijnlijk ook omdat hij Andoriaanse nummerplaten heeft.

We aten linzen a la bolognaise met broccoli (de bolognaise had ik nog van eergisteren, ik heb zelfs nog een portie).

De foto opdracht van vandaag was ‘Badkamer’, ik had een mooi portret van manlief in de badkamer gemaakt, maar die mag ik niet plaatsen van hem

We keken weer 3 afleveringen van Toy Boys, morgen de laatste 3. Top serie.

Waarschijnlijk gaan we Zaterdag toch weer een gezellige lunch doen met M&J, zo heerlijk om samen weer eens plezier te maken. Wij allen hebben geen koorts en/of klachten, we hebben met niemand anders contact gehad en Jelle en ik zijn alleen maar, met uiterste voorzichtigheid, in de super geweest en Merlyn heeft zo nu en dan een krant gekocht bij de kiosk.

Het was een lichte dag, met zo nu en dan zon, we hebben geluncht op het balkon, helaas komt er morgen weer regen aan. Ciao.


1 thought on “Alleen op de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.