Merlyn wil naar huis

Donderdag 19 Maart, Lockdown dag 5

Slecht geslapen, of eigenlijk, uren wakker gelegen en liggen malen.

Als ik eenmaal opsta, doodmoe, waait de grauwsluier weg, het leven buiten gaat door en de meeuwen paren er lustig op los, nu niet gestoord door de mens.

Het is vaderdag en een of andere ‘heilige’ dag, de vissersboten dobberen rustig in de haven.

Voor manlief heb ik een extra fles wijn gekocht en 2 stuks brie, kan hij er weer even tegen, hij is per slot van rekening wel vader he?

We hoorden net dat de lockdown is verlengd tot 12 April en wellicht nog strenger zal worden, zullen we dan geen boodschappen meer kunnen doen?

In de lobby van onze residentie liggen vele boeken/tijdschriften/kranten en puzzels. Allemaal achtergelaten door de ‘vertrekkers’, het wordt hier langzamerhand een beetje spooky. Jelle vertelde dat er ook een literfles bier stond, die had hij helemaal blij, meegenomen.

We hadden ter gelegenheid van vaderdag, Merlyn en Jelle op de borrel gevraagd, een paar glaasjes voor de lunch.

Jullie weten, we hebben vertrouwen in hen, we hebben de afspraak om ook maar bij de geringste vorm van ‘je niet lekker voelen’, het fysieke contact te verbreken. Elke morgen appen we elkaar en vragen hoe we ons voelen. 

Merlyn heeft het moeilijk, ze wil terug naar de UK, maar we denken dat dat niet verstandig is, ze is kwetsbaar en we hebben het idee dat we hier (vooralsnog) veiliger zijn, er zijn in Calpe nog geen besmettingen denken we.

Maar goed rond het middaguur kwamen ze bij ons en Merlyn had een zeer kostbaar cadeau voor ons…….een stapel plastic handschoenen! Een paar dagen terug, kregen we al mondkapjes!

Een paar glaasjes, werden er vele, we waren uitgelaten als kinderen, zo heerlijk om even bij elkaar te zijn.

We kunnen er weer tegen nu. Ciao

Dit bootje ligt er al dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.