Leve het digitale contact

Dinsdag 17 Maart Lockdown dag 3

Een van de voordelen van de lockdown is dat het mail/facetime/app/telefoon-verkeer toeneemt, zelfs via mijn blogmail krijg ik berichtjes. We waarderen dat zeer, samen staan we sterk.

Wat ook leuk is dat er allerlei mooie acties ontstaan, onder andere een facebook groep met mensen die het virus gehad hebben en hulp aanbieden, restaurants die ineens afhaalrestaurant worden, de KPN en de Ziggo, die gratis films geven etc etc. 

Helaas, hier is nog weinig op gang gekomen. We hebben zwak internet en betalen er wel 25 euro per maand voor, ik heb de provider gemaild dat het zeker nu beter kan/moet, ben benieuwd.

We hebben digitaal contact met bewoners van onze residentie, onder andere met twee Belgische dames, onze Engelse vrienden Ian en Diana (zij willen graag naar huis, maar zien op tegen de reis door Frankrijk, de schrijver en zijn vrouw, de aardige dame van ons verhuurkantoor en nog een paar minder bekende lieden en iedereen kent wel weer iemand anders, dus we hebben een goed beeld van de situatie in ons pand en het schijnt vooralsnog mee te vallen gelukkig.

Manlief en ik hebben het appartement onder handen genomen, alles is weer netjes/opgeruimd en schoongemaakt en de was is gedaan, die hangt nu vrolijk op het balkon, net niet in de regen. Vannacht halen we de boel gewoon binnen.

Omdat ik oh zo graag wil bewegen, ben ik toch weer boodschappen gaan doen, nu bij de Consum. Doel was; bio rundergehakt>>>Niets meer, crème Fraiche >>> Niets meer, bananen>>>YES, rijst>>>YES.

Het is doodstil op straat, de politie is zichtbaar aanwezig, je wordt accuut aangehouden als je met 2 personen naar de super loopt en als je met meer dan 1 persoon in de auto zit of je moet kunnen bewijzen dat je hulp aan een zwakkere verleent. Ik heb het idee, dat iedereen zich er aan houdt. Bij de Consum moet je je handen ontsmetten bij binnenkomst, er zijn geen handschoenen (ik had er lekker zelf een bij me) en je moet met de kaart betalen.

Er heerst een normale sfeer, maar het is heel rustig en helaas, toch wel wat lege schappen. Misschien zou het een idee zijn om de mensen geen grote winkelwagens meer te laten pakken.

Ik plaats alvast een paar foto’s van Andorra.

Hopelijk zien we morgen weer wat zon, het was vandaag grijs en regenachtig, Bah, Ciao

De Oude Rus

2 thoughts on “Leve het digitale contact

 1. Hoi Yvonne,
  Mooie foto’s van Andora, maar daar is nu ook de ‘boel’ afgesloten toch!
  Er is op dit moment geen mogelijkheid dit probleem te ontvluchten! Bizar voor onze generatie om dit mee te maken. ( denk ik)
  Sterkte met z’n allen van ons uit NL.
  Groetjes,
  Annemarie
  P.s. Mocht je Pablo en Sammy zien doe hun de groeten van ons!!

 2. We hebben geluk dat we nog in Andorra zijn geweest en dat we zonder virus door Catalonië zijn gekomen. Helaas zien we Pablo en Sammy niet, de club en ook het kantoor is gesloten. Jullie in NL ook sterkte, warme groet Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.