Levend in het Paradijs

Woensdag 5 Februari

Het was bewolkt vandaag met in de ochtend een regenbui. Ik heb snel mijn wandeling gedaan en daarna het huis aan kant gemaakt met manlief.

Ieder heeft z’n taken, hij is baas van het bed, de vloer, de wijn en het water en ik van het koken, de voedselvoorraad, de was en de afwas, alles verliep geolied.

We moesten om half 11 beneden staan, Paul kwam ons halen, we gingen een amandelroute rijden door ‘Val de Pop’. We reden eerst naar Jalon (Xaló) en daar pakten we een smal weggetje door de amandel boomgaarden. Het is tevens een wandelroute, maar een lange wandeling kan Paul niet aan. Heel langzaam reden we door een magisch dal, vol met witte en roze amandelbomen, heerlijk geurend, dat ook nog, en in de verte, de bergen in de wolken. Het was een schitterende paradijselijke route met tevens olijfgaarden, wijngaarden, mandarijn- en sinaasappelbomen.

Wat hebben we genoten. 

Aan het eind van de route, in Parcent, aten we een hapje in een gezellig restaurant, waar constant wielrenners een koffietje kwamen doen, dit tot grote vreugde van manlief.

Wij aten goulash en Paul at naar zijn zeggen een van de lekkerste entrecotes.

We hebben enorm respect voor Paul, hij herpakt zijn leven, maar heeft oh zo veel verdriet. Wat kan een mens toch veel op zijn bord krijgen in het leven en dan is het maar de vraag hoe je ermee omgaat. De een geeft het op en de ander gaat vechtend door.

In ons complex is bij een vriend van ons, je weet wel, de schrijver, kanker gediagnostiseerd en hij is finaal ingestort en laat zich niet zien. Zo verdrietig, ieder mens is anders.

Donderdag 6 Februari

We hebben een rustdag genomen, daar waren we hard aan toe, het was iets te veel allemaal.

Het was prachtig weer, dus op het balkon was het zeer aangenaam. We hebben er weer kunnen lunchen, wat een luxe. Ik had heerlijk gekookt, veel groenten en biologische kip.

De rest van de dag heb ik veel gelezen en ‘genetflixt’. Manlief puzzelt dat het een lieve lust is.

Vrijdag 7 Februari

Omdat de rust ons gisteren zo goed bevallen was, hebben we vandaag eenzelfde dag genoten, top, maar langzamerhand begon het wel te kriebelen.

Zaterdag 8 Februari

Weer leven in de brouwerij, we gingen gezellig uit eten met M&J. Jullie zullen wel zeggen, wat gaan die vaak uit eten, nou gewoon omdat het kan en bovendien is het goedkoop hier, we zijn meestal met z’n 4-en 60 eurootjes kwijt, inclusief drankjes. 

Alvorens naar de oude stad te lopen, gingen manlief en ik naar de ronde van Valencia kijken, deze etappe startte in Calpe. Man, man, wat een circus, al die bussen en volgauto’s, al die ‘renners’ en al die politie, heel indrukwekkend. Manlief had werkelijk de dag van zijn leven en sprak met ‘beroemdheden’. Ik ging voor de smoelwerken en de straatfotografie, ik kon nu ongehinderd schieten. 

Het was  prachtig weer, dus we liepen via de zonovergoten boulevard naar de stad en besloten eerst een aperitiefje te drinken in ‘Rudi’s, een kleine bar. Rudi staat zelf achter de bar en drinkt meer gin en tonics dan zijn gasten en ….hij is heel royaal met de gin, ik was meteen teut na het eerste en gelijk laatste glas. 

Opeens werd er op de ruit getikt en daar stond zomaar de schrijver met zijn vrouw. Wat een grote verrassing, we konden hem eindelijk een big hug geven. Hij heeft de grootste klap verwerkt en heeft besloten om, ondanks zijn vermoeidheid door de medicijnen, te gaan vechten voor zijn leven en….hij heeft een nieuwe ‘vette’ motor gekocht, CHAPEAU. Zijn boek is door alle gedwongen rust bijna af, zo benieuwd. Het is een rauwe thriller geworden en hij verwerkt er wat zaken uit zijn loopbaan als rechercheur in.

We spraken af om zaterdag met z’n 6-en naar de Japanner te gaan, een dorp verderop.

Zondag 8 Februari

Zomer in Calpe en het blijft voorlopig zo. We lasten wederom een rustdag in, maar dronken wel een koffietje in de club om te vergaderen. We gaan op stap morgen. Ciao.


1 thought on “Levend in het Paradijs

  1. Goed verhaal Yvonne, mooi.
    De bloesem foto vind ik prachtig, maar het mannen portret met zonnebril is voor mij
    “ te confronterend”. Heeft denk ik te maken met de hoek van waaruit hij genomen is.
    Verder heerlijk hoe jullie genieten, lieve groet, Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.