Een gevallen dronken jarige

Zaterdag 1 Februari 2020, jarig en Brexit.

Het was vrijdag een zonovergoten dag. We zijn naar de oude stad gelopen om mijn jeans op te halen, hij moest korter gemaakt worden uiteraard.

Omdat we toch in de stad waren, hebben we een terrasje gepikt bij een van onze favorieten (El Faro Blanco) en wel omdat je er de lekkerste gratis tapas krijgt bij je glaasje.

Op de terugweg kreeg manlief alweer dorst en hij stelde voor om nog een glaasje in de club te doen. Zogezegd zo gedaan, we kregen er een heerlijke huisgemaakte ‘Ensalada Russa’ bij van Pablo. De rest van de dag hebben we op het balkon onder de luifel doorgebracht, wat een feest zo midden in de winter.

Tja en dan wordt je zomaar wakker als 72 jarige dame en ook nog eens in de zomer. Ik voel me hetzelfde, maar ik realiseer me dat ik al 22 jaar ouder ben dan mijn vader is geworden en dat ik nog 21 jaar moet leven als ik de leeftijd van mijn moeder ga halen.

Van vroeg in de morgen tot in de nacht stroomden, via allerlei kanalen, de felicitaties binnen. Zo leuk.

De natuur gaf me een lichtend spektakel als cadeau omdat ik zo van het licht hou.

Jelle en Merlyn kwamen me al vroeg feliciteren. Ik kreeg een leuke kaart en drie flesjes Queens gin (queen Elizabeth, queen Victoria queen Mary), heel bijzonder.

Rond 12 uur kwam Paul en we liepen even later naar de club. M&J troffen we daar met hun drie gasten, allen Nederlander, haha.

Gezamenlijk aten we een uitmuntende lunch

Verse gamba’s (wel een dingetje om ze te ontmantelen)

Griekse salade

Varkenswangetjes (mejillas de cerdo) met puree en sperziebonen (dit is een specialiteit hier en hadden we van tevoren besteld omdat het langzaam moet garen, en…. lekker dat het was!!!!)

Iedereen smulde dat het een lieve lust was en de wijn vloeide rijkelijk (TE!)

We hadden enorm veel plezier, mede omdat we met een zeer gemêleerd gezelschap waren, en raadt eens, we hadden geen trek meer in een dessert, de drank voldeed.

Het was 26 graden en we hebben nog lang op het terras gezeten, ongekend. 

Maar…deze dame had te veel gedronken hoor, ik was behoorlijk teut en waggelig.

Thuis ben ik pardoes in het bad gevallen, toen ik op de toilet wilde gaan zitten, gevalletje verkeerde inschatting. Manlief schrok zich lam toen hij de flinke bons hoorde van mijn hoofd tegen het bad. Ik lag dubbel van het lachen en heb gelukkig niets gebroken, wat een geluk heb ik gehad. Ik ga NOOIT meer te veel drinken! Ik heb een flinke bult op mijn achterhoofd.

Een irritante kater vergezelde me de gehele dag, pfffff, maar wat een super feest hebben we gehad, dus dat beest nam ik voor lief. Ik ben heel moedig toch gaan wandelen.

Rond 12 uur belde Jelle, hij ging Bloody Mary’s maken om onze katers aan te vallen. Daar waren we wel voor te porren. We hielden het keurig bij eentje en daarna keerden wij huiswaarts, alwaar ik een gezond maal bereid heb, met veel groente. Het Huisdiertje in mijn hoofd was weg, maar ik had toch wat slaapgebrek, dus…….op tijd naar bed dan maar.

Maandag 3 Februari

Fris en fruitig opgestaan, ik stap vanaf vandaag de wereld in als 72 jarige die het kalmer aan gaat doen.

Vandaag is Merlyn jarig, rond 12 uur gaan we champagne (1 glaasje maar hoor) drinken bij haar, daarna gaan we ergens een hapje eten (zonder alcohol) in de oude stad en…..ja hoor…..daarna nog een borrel (eentje maar) in de club.

Druk programma weer, maar deze dame houdt het rustig, ik heb mijn waarschuwing ter harte genomen. Ciao

3 thoughts on “Een gevallen dronken jarige

  1. Het is weer goed toeven daar! En die 21 jaar die je nog moet gaan om je moeder in te halen gaat zo wel lukken lijkt me. Maar voor je gaat stappen even het bad collaterale lopen. Dat valt zachter dan. .

  2. Ai, dat collaterale hoorde er natuurlijk niet te staan. “vol laten” was duidelijker geweest. #autocorrect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.