Pathetic

Zaterdag 25 Januari,

Het is lente, we bloeien op, hier doen we het voor.

Langzamerhand ben ik uit het dal geklommen en nu ga ik echt genieten hoor.

Ik heb mijn dagelijkse wandeling gecombineerd met boodschappen doen, ideaal op deze manier, twee vliegen in een klap.

Eindelijk kon ik weer een gezonde verse lunch op tafel zetten. Dat was wel een must, want we gaan vanaf nu van het ene feestje naar het andere en dan is het wel zo goed als je minstens één gezond maal in je lijf hebt.

We hadden in verband met Merlyn’s, Jelle’s en mijn verjaardag, leuke, wederzijdse Engelse vrienden uitgenodigd voor een borrel in de club.

Het was me weer een happening, de dames dronken cava.

Zondag 26 Januari

Paul kwam ons ophalen om lekker te gaan ‘teuten’ (zijn woord) in zijn mooie huis in Benissa. Het was een zeer aangename ochtend, we hebben veel over Fenny gepraat, over het leven, foto’s bekeken, heerlijke taartjes gegeten en genoten van een dolkomische enthousiaste leuke hond ‘Lola’ geheten. Zo fijn dat Paul die gezellige hond heeft. 

Ik vond het wel heftig om in Fenny’s habitat te zijn, en haar prachtige schilderijen te zien, wat laat ze een leegte achter.

Maandag 27 Januari

Een prachtige dag, wat is dat toch genieten.

De dame met de blauwe haren, die nu wit zijn, trakteerde ons op een heerlijke lunch in een klasserestaurant in Moraira. Dit omdat M&J en ik bijna jarig zijn. Zij kan niet bij ons feestje zijn, zij vertrekt morgen naar Schotland.

We hebben gesmuld, vooral de buideltjes van filodeeg met kaas en vijgenchutney waren goddelijk. De tong gleed er ook goed in!

Dinsdag 28 Januari

Weer feest vandaag, we hadden een borrel met ‘hapjes’ (nibbles) bij Diana en Ian, de Engelsen die vorig jaar hun hondje ‘Charly’ verloren. 

We begonnen met champagne op het balkon. Naast de nootjes stond een klein kistje met de as van Charly, pathetic?

Naderhand gingen we naar binnen en toen zagen we een tafel vol eten en drank. Zowel M&J als wij hadden al gegeten in de middag haha. Maar het was zo lekker allemaal dat we de gastvrouw eer hebben kunnen aandoen. Op het laatst, toen we dachten dat het welletjes was, kwamen Diana en Ian, luid zingend met een taart met brandende kaarsjes aanzetten. Ze hadden ons duidelijk een verjaarsfeest aangeboden. Zo lief en ontroerend, we waren sprakeloos.

Woensdag 29 Januari

Een vrije dag vandaag. M&J gingen naar Alicante om hun loge op te halen. We besloten om eens goed in de oude stad te gaan shoppen. Er is hier een modewinkel die mijn maat heeft, helaas wel in het duurdere segment. Manlief had bedacht dat ik voor mijn verjaardag een goede jeans moest kopen met een T-shirt en een blouse. Ik ben geslaagd hoor. Ik kan er weer jaren tegen, de kleding dan he?

Toen ik net begon met de voorbereidingen voor de lunch, belde Merlyn om ons uit te nodigen voor een lunch bij de Chinees, ze wilden ons voorstellen aan hun logee. We lieten ons niet verleiden en aten thuis een gezonde lunch. Ook in de avond waren we niet te vermurwen voor een borrel aan de overkant (de club is woensdags altijd dicht).

Het was een heerlijke dag met z’n tweetjes en…we hebben voor de eerste keer op het balkon kunnen lunchen, wat een luxe.

Donderdag 30 Januari

Geen afspraken vandaag, maar…..je weet het hier maar nooit, in het luxe bejaarden paradijs. We deden in ieder geval op tijd boodschappen, wat binnen is, is binnen.

Wij zijn er verder niet meer uitgegaan, het balkon voldeed, zeker met het scherm naar beneden, zo warm is het al.

We hebben genoten zo saampjes. M&J en logee hadden een zware dag, ze waren de dag ervoor flink uit de band gesprongen haha.

Ik lees enorm veel op het moment, en dat heeft alles te maken met de zeven zussen, helaas heb ik deel 6 niet in Nederlands, dus ik ga het in het Engels lezen.

De verkoudheid is nog steeds niet helemaal verdwenen, er is nog een schrapend irritant randje. Als ik terugkijk kom ik tot de conclusie dat ik wel heel erg ziek ben geweest. Knap dat mijn lichaam zich zonder antibiotica heeft kunnen herstellen.

De boulevards zijn bijna weer hersteld, er wordt met groot geschut en man en macht gewerkt, ongelooflijk.

Vandaag gaan we wat shoppen en verder relaxen, want morgen gaan we weer los, dan ben ik jarig. M&J en ik geven een feestelijke lunch voor lieve vrienden in de club. HOERA, Ciao.

4 thoughts on “Pathetic

  1. Gezellig allemaal en nu niet al te vroeg: ik wens jou een jaar met liefde en gezondheid toe. Morgen is de dag om daar uitbundig uiting aan te geven.

  2. Lieve Yvonne van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je een fijne en gezellige dag hebt ( maar dat hebben jullie dagelijks volgens mij ha Ha ).
    Maar meer nog hoop ik voor je een gezond jaar, Riet en ik zullen vanavond op je toosten
    Ook voor Maurice de felicitaties natuurlijk

  3. Lieve Yvonne, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een mooi jaar gewenst en zoals de Engelse vrienden misschien zullen zeggen: many happy returns of the day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.