Oorverdovende storm

Woensdag 15 januari

Gisteren was het een sociale digitale dag, wel 10 mensen namen contact met me op, met vragen, verzoeken, tips en afspraken, zo leuk. Ook kreeg ik 2 shoot aanvragen en die kan ik voorlopig niet honoreren, helaas, want…..Breda.

Hopelijk krijg ik hier nog een klusje.

Het Spaanse leven gaat eindelijk beginnen, we zijn geland, enigszins hersteld, gesetteld en de agenda is alweer deels gevuld.

De dagbreker van vandaag was…….. de komst van de loodgieter, we hadden een lekkage. Voor ons niet zo dramatisch, wel voor de beneden buren. Gelukkig hebben we een voortvarend verhuur bureau, alle mankementen worden rigoureus aangepakt.

Donderdag 16 Januari

We hadden een meeting in de Engelse club (U3A, University of Third Age), tevens hebben we het lidmaatschap verlengd en we hebben ons ingeschreven op een excursie (weer een bezoek aan een wijnlandgoed haha).

We kregen een onverwacht berichtje van een ex van mijn oudste broer. Ze heeft vroeger een paar jaar bij ons (ouderlijk huis) gewoond (rond 1970). We hebben veel lief en leed gedeeld en zij leeft nog steeds in ons hart, we hadden elkaar zeker 48 jaar niet meer gezien. Zij woont al jaren permanent in Spanje, in de buurt van Tarragona en wilde er met haar man een paar dagen tussenuit, mede omdat er in Tarragona een grote brand had gewoed met enorme stankoverlast. Ze had een hotel hier inde buurt geboekt en…….ze wilde graag een afspraak met ons in Calpe.

We troffen elkaar in de oude stad en onder het genot van een drankje en een hapje haalden we vele herinneringen op. Bij het afscheid spraken we de hoop uit om elkaar volgend jaar hier weer te treffen.

Manlief en ik dronken nog een afzakkertje in de club. Ik werd met open armen ontvangen door Sammy en Pablo, manlief was inmiddels al oud nieuws. Ik gaf hen een Delfs blauw blikje met boterbabbelaars en kreeg tot mijn grote verrassing van hen een koelkast magneetje van Varna, Bulgarije, wat attent he?

Wat een heerlijke sociale dag, we hebben genoten.

Vrijdag 17 Januari

Het was een drukke dag, we moesten veel boodschappen doen in verband met visite morgen en overmorgen en we konden ons beddengoed en handdoeken inleveren en schoon goed mee terug nemen, wat een luxe he?

Manlief is sinds vorige week verantwoordelijk voor het verschonen van het bed, dit ook omdat hij de mise en place niet meer doet.

Jaja, we hebben de taken eerlijk verdeeld.

Het was prachtig weer, dus we hebben nog een half uurtje in de zon gezeten.

Zaterdag 18 Januari

Hoera, al twee nachten goed geslapen. 

Paul is vandaag koffie komen drinken, hij ziet er uitstekend uit gelukkig, maar hij heeft wel een erg pijnlijk been. 

We hebben uiteraard veel over die lieve vrolijke Fenny gepraat, wat missen we haar enorm, maar..…we weten ook dat het leven doorgaat en …we gaan er zeker nog iets van maken, spraken we af.

We hebben heerlijk gegeten in de club, Sammy en Pablo hebben goed voor ons gezorgd.

Zondag 19 Januari

Code rood. Al dagen werden we voorbereid op deze dag, het zou bar en boos gaan worden. We hoefden er gelukkig niet uit, we kregen borrelaars, M&J.

Buiten werd het inderdaad spooky weer, met hoge woeste golven, storm en enorm veel regen. Uitzicht was er niet meer, maar….binnen was het knus en warm en oh zo gezellig.

We hebben een supermiddag gehad en…we hebben samen een reisje gepland. We gaan er in Maart 5 dagen tussenuit en hebben zelfs al een hotel geboekt.

Maandag 19 Januari,

Het was de hele nacht een oorverdovend gestorm en de dag begon grijs en zal grijs blijven. Het schijnt hier in de stad flink huisgehouden te hebben, overstromingen, ondergelopen woningen, ongelukken en omgewaaide bomen. Het vliegveld Alicante is gesloten en de scholen zijn dicht en de vissers zijn niet uitgevaren. Dit geweld schijnt pas morgen af te nemen.

Straks gaan we lunchen in de oude stad met M&J, we gaan met de taxi. Ciao

1 thought on “Oorverdovende storm

  1. Van Gerrit Hiemstra mag je het geen storm noemen, de wind aan de Spaanse oostkust! Storm begint bij windkracht 9 legde hij uit en daar was geen sprake van, zei hij. Het moet volgens hem ‘noodweer’ worden genoemd. Dat je het weet! 🙂
    Verder krijgen we nog steeds geen automatisch bericht als er iets is gepost op je blog….