Ik doe gewoon alsof ik beter ben

Donderdag 9 Januari

Iets meer geslapen. Rond half 6 er maar weer uit en oh jee, dan ben ik een uur aan het hoesten om de leidingen weer schoon te krijgen. De hoestdrank doet gelukkig wel iets en verder moet ik geduld hebben.

Ik had weer wat energie dus ben ik, goed ingepakt, met manlief boodschappen gaan doen.

Het was heerlijk om weer buiten te zijn en te genieten van de zuivere lucht.

Toch ben ik er nog niet, dacht ik aan het eind van de dag.

Vrijdag 10 Januari

Nou, ik heb het geweten, ik heb een rotnacht gehad, alles zat vast, ik bleef de hele nacht hoesten, zonder resultaat. Ik ben telkens even opgestaan, op de bank gaan zitten, wat water drinken etc etc, ik wist niet waar ik het zoeken moest van ellende.

Het leek wel of de hoestdrank niets meer deed.

Alles bij elkaar heb ik maar 2 uur slaap gehad. Toen ik uiteindelijk maar opstond, heb ik alles geprobeerd om mijn luchtwegen schoon te hoesten en uiteindelijk lukte het me, ver in de middag, nadat ik een paar keer gegorgeld had met een mengsel van citroensap, honing en water. Wat een opluchting, ik was als de dood dat ik longontsteking zou krijgen. Manlief heeft bij de apotheek paracetamol met codeine losgepeuterd, zodat ik wellicht eens een nacht kon slapen.

Zaterdag 11 Januari,

Voor ik naar bed ging dronk ik een scheutje hoestdrank, gorgelde ik met het mengsel, legde nog een kussen onder mijn hoofdkussen en nam de verdovende paracetamol pil en hoopte er het beste van.

Ik ben uiteindelijk 3x hoestend het bed uit geklommen om te gorgelen en dat hielp me weer een paar uur slaap verder. Dus al met al, een redelijke nacht. 

Het duurde wel uren, nadat ik opgestaan was, om schoon te hoesten. De hele zooi had zich goed genesteld in mijn bronchiën. 

Wat een verhaal, haak maar af hoor, maar helaas het is wat het is en het bepaalt ons leven nu.

Wederom was het stralend weer met een koude wind en we besloten beiden niet naar buiten te gaan en er alles aan te doen om te herstellen.

Op het balkon was het echt zomer, dus heb ik s’middags na het warme maal, voor de eerste keer 10 minuten uit de wind in de zon gezeten, het was een moment van landen en genieten en….ik had het gevoel dat het virus eindelijk overwonnen ging worden.

Door mijn ziekte, heb ik veel tijd gehad om te lezen, ik heb al 3 delen van de zeven zusters uit, een prachtig verslag van mensenlevens. Qua Netflix kan ik jullie melden dat ik aan VISaVIS ben begonnen, ik ben bij aflevering 3 en vind de serie goed, ook leuk dat het een Spaanse serie is, dus ik ga hem afkijken hoor, tijd genoeg.

Zondag 12 Januari

Helaas weer een hoestende, dus niet slapende nacht. Ik besloot dat het genoeg was zo, ik had werkelijk van alles geprobeerd om de hoest te baas te worden en was zelfs een paar dagen het appartement niet uit geweest. 

Ik ben gewoon aan de wandel gegaan, ondanks de koude wind. 

Ik kwam allerlei vrienden tegen die me al gemist hadden en ik hen uiteraard ook.

Wat een genot om weer beweging gehad te hebben.

De rest van de dag heb ik gelezen en manlief heeft op de iPad naar het wielrennen gekeken. Aan het eind van de middag kregen we een uitnodiging voor een borrel aan de overkant, doch ik besloot thuis te blijven, ik moet de goden niet te veel verzoeken. Manlief verliet met een big smile onze casa, eindelijk ook voor hem weer wat reuring.

Maandag 13 Januari

Het verhaal begint saai te worden, mijn hoest verstoort nog steeds mijn nachtrust, maar ik doe gewoon weer alles, ik voelde me op het laatst een gekooide vogel.

Dus……ik wandel weer en doe de boodschappen. Ik heb overigens elke dag van mijn ziekte, wel gezond/lekker gekookt.

Ik heb geprobeerd iets met Paul af te spreken, maar helaas is hij nu ziek.

Onze social club, behorend bij onze residentia, was gesloten wegens vakantie van de Bulgaarse uitbaters, maar was vandaag weer geopend.

Manlief is er met M&J naar toe gegaan. Hij kwam na een paar uur heel blij thuis, het was als weer vanouds zei hij met een big smile.

Dinsdag 14 Januari,

Weer een hoestnacht, maar ik accepteer het nu maar, ik kom de dag wel weer goed door met 5 uur slaap, dat is verbazingwekkend. Vandaag ga ik eens flink shoppen bij ‘Harrods’, de Chinese winkel aan de overkant, ik heb poetsspullen nodig. We hebben al een vast huishoudschema ontwikkeld, met taakverdeling, het is immers geen vakantie, niet waar. Ciao


2 thoughts on “Ik doe gewoon alsof ik beter ben

 1. Hallo Yvonne, niet zo leuk, slechte nachten en hoestbuien.
  Al eens gehoord van een dokter ?
  Voor het overgaat naar erger …. longontsteking of …. ben je verder van kant enn dan terug naar de wal is een lange weg dan !
  Als ik ziek ben ga ik ook in Spanje naar de dokter bij ons is het toevallig een Nederlandse dame, ben altijd goed geholpen.
  Bij jullie in de buurt heb je zeker Nederlandse of Belgische artsen.
  Niet voor niks wordt Benidorm en Calpe het bejaardenhuis van de Belgen genoemd. Alhoewel ik het meer de cafés van de Engelse marginalen vond.
  Toch, geniet van het zalige weer en het mooie uitzicht vanop jullie terrasje en spoedig herstel voor jou.
  Groetjes aan Maurice

 2. Hi Yvonne, hopelijk zet de genezing verder goed door. Ik had dezelfde griep, is idd heel vervelend! Wat ook vervelend is dat we geen mail meer krijgen als je een blog hebt geplaatst. Misschien zijn we van de mailinglijst gevallen? 😉 Beterschap en veel plezier! Ook van Gerda.