Helaas, nog steeds ziek

Zaterdag 4 Januari

De dag na onze aankomst, begon het gefeest al. We waren uitgenodigd bij M&J voor een nieuwjaars buffet.

De dame met de blauwe haren, die nu overigens wit zijn, was er ook. Het was net alsof we niet eventjes 8 maanden weg waren geweest.

Het was heel gezellig met heerlijk eten en gin&tonics, manlief dronk overigens champagne.

Maar helaas voelde ik me steeds zieker worden en mijn stem liet het afweten. Ik voelde me een sprakeloze zombie. Eenmaal thuis ben ik meteen het bed ingedoken.

De nacht was vervelend, veel wakker en veel gesnotter en gehoest, bah.

Zondag 5 Januari

Ik ben in mijn zombie status blijven hangen en manlief is samen met Jelle de auto gaan wassen, echt een mannending haha.

Ondanks mijn zware verkoudheid, heb ik me in de avond buiten gewaagd, we gingen samen met M&J en de dame met de blauwe haren die nu wit zijn, naar de aankomst van de Driekoningen kijken. Ik had dit nog nooit gezien en had me hier enorm op verheugd, ik moest en zou plaatjes schieten. Tja, een fotograaf moet flink zijn.

Het was een spektakel, de koningen zaten op een troon, op een feestelijk versierde kar, zwaaiden en gooiden snoepjes. Verder was er veel gevolg bij, geen idee wat het allemaal moest voorstellen, maar het was kleurrijk en feestelijk. 

Ik heb mooie plaatjes kunnen schieten en daar ging het me om.

Voor de Spaanse kinderen is het extra feest, want zij mogen na de optocht hun schoentje klaarzetten en de volgende dag wordt er speciaal ontbeten en worden de cadeautjes uitgepakt. 

We hebben niet alles gezien, want het werd later en later voordat de vaart erin kwam, dus wij zijn afgehaakt en terug gelopen naar onze warme appartementen. Ik voelde me flink ziek, maar….. de president was tevreden.

Maandag 6 Januari

Nu was het officieel ‘Driekoningen’, hier een nationale feestdag, de kinderen zijn vrij en de winkels en bedrijven zijn gesloten.

Ik had weer een slechte nacht gehad met weinig slaap, dus ik bleef nu echt thuis en hield me rustig. Manlief bleef ook thuis, we hebben wat gelezen, gepuzzeld, gekeuveld en genoten van het zeeleven dat we kunnen aanschouwen vanaf de bank. 

Het is balkonweer, maar daar wagen we ons nog niet aan, eerst maar even aarden en beter worden.

En…ik heb de chromecast aangesloten, dat gaat veel kijkgenot geven!

Dinsdag 7 Januari

De nacht was redelijk, maar 6 uur slaap haal ik nog niet, ik ben blij als ik rechtop zit, dan kan ik het vastzittend slijm weghoesten. Het is me wat hoor, deze start hadden we niet kunnen bedenken.

Na een stevig ontbijt en een warm bad, voelde ik me een stuk beter, dus kleedde ik me goed aan (bleek later te goed, haha) en stapten manlief en ik de voordeur uit.

We brachten een ‘Delfts Blauw’ blikje gevuld met stroopwafels, naar onze verhuurder en liepen via de boulevard, rustig de stad in. 

Het was heerlijk zonnig weer en geen wind en ohh wat deed de schone frisse lucht me goed, zo heerlijk om hier weer te zijn.

We liepen even bij de Specsavers binnen om een afspraak te maken voor manlief en daarna liepen we naar TEDi, dat is een soort van Action en we gingen uit ons dak en kochten voor een habbekrats, allemaal leuke hebbedingen om het appartement op te leuken.

We hadden ons laten vertellen dat er onlangs een grote nieuwe supermarkt was geopend in Calpe en die wilden we ook zien.

En…..geen woord te veel, ze hebben daar werkelijk alles en veel bio, we sloegen er dus flink in.

En toen was onze energie op, genoeg gewandeld voor vandaag.

Bij thuiskomst bleek dat onze verhuurder, de airco/verwarming, uiterst prettig had ingesteld, nu hebben we geen last meer van geblaas. Ik voel het, het gaat goed komen nu.

Dit jaar ga ik niet meer s’avonds koken, ik ben dan meestal uitgeteld omdat ik altijd zo vroeg wakker ben, ik kook nu tussen 14:00 en 15:00, ideaal.

Ik heb een heerlijk maal bereid en genoten van mijn rustige avond.

Woensdag 8 Januari

Van ellende ben ik om half 3 vannacht maar opgestaan. Ik zat vol vast slijm en dat moest eruit door hoesten en snuiten. Ik zal jullie de details besparen, maar ik ben nog lang niet het vrouwtje.

Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo ernstig verkouden ben geweest en vooral de nachten breken me nu op, ik ben op.

Om niemand te besmetten houd ik afstand van onze vrienden, die zitten echt niet op deze ellende te wachten. Zo jammer dat we Paul nog even geen big hug kunnen geven, maar hij is kwetsbaar qua gezondheid, dus dat risico moeten we niet nemen.

Manlief heeft bij de apotheek een hoestdrank gekocht, hopelijk helpt het.

Hij moet helaas nu alleen naar de Specsavers, het is niet anders, ik heb geen puf meer en meld me af voorlopig. Ciao

PS: bedankt allen voor de lieve reacties, eerst maar even beter worden en dan hoop ik weer te knallen.

1 thought on “Helaas, nog steeds ziek