Op naar het Licht

En ja hoor, manlief werd verkouden, ik begon hem meteen te knijpen. 

Meestal als hij weer opgeknapt is, ben ik aan de beurt. Er is geen ontkomen aan, aan de nies- en hoestpartijen van manlief, want dit gebeurt niet bepaald bescheiden, iedereen mag meegenieten van zijn ellende.

Je raadt het al, ik ging stront verkouden op reis dus.

De airco in het vliegtuig stond ook nog eens op standje ‘koud’, het werd geen pretje, maar, het was allemaal voor een goed doel, …..overwinteren en naar het licht. 

Maar eerst nog even iets over de jaarwisseling, wij vonden de herrie, de troep en de stank, buiten proportie, je reinste terreur . Moet dit geweld nu niet eindelijk in goede banen geleid worden, of is het een economisch geval, het mag voor de grote winst, wat slachtoffers kosten.

De brief naar de belasting is geschreven, het heeft me veel nachtrust gekost en bloed, zweet en tranen. Mochten er nog stappen gezet moeten worden, ….broerlief neemt het verder van me over.

Met een dicht oor, waar een ruis in zat, een pijnlijk hoofd, een loopneus en een zere keel werden we van de luchthaven in een luxe taxi snel naar Calpe gereden.

We haalden de sleutels op en betraden ons domein waar we vorig jaar een paar weken gebivakkeerd hadden. 

We voelden ons subiet thuis en voelden ons rijk en gelukkig en….mijn somberte nam meteen lichtere vormen aan, ons tweede leven is gestart.

We zetten de koffers neer en liepen naar M&J en vielen elkaar in de armen, het voelde meteen weer goed. Jelle was zo attent om met ons naar de Super te rijden voor de eerste zware boodschappen. Wat een luxe, we sloegen overvloedig water, wijn, en zwaar voer in.

Nadat we de boodschappen een plekje hadden gegeven, liepen we naar de overkant, naar restaurante ‘El Cantonet’. We namen een menu del dia, met onder andere paella. Het smaakte uitstekend.

Eenmaal weer in onze casa stortten we in, genoeg voor vandaag, we gingen met de kippen op stok, het was een lange dag.


3 thoughts on “Op naar het Licht

  1. Een super fijne overwintering. Leuk genieten van het weer, de mooie omgeving, de vriendschap, de wijntjes, enz enz…
    Wij zijn net terug hebben de feestdagen in Spanje gaan doorgebracht. Leuk, gezellig en lekker weertje.
    Op naar het volgende eerst even genieten van de kinderen en onze kleindochters .
    Groetjes, ook aan Maurice xxxx
    PS kijk al uit naar je verhalen en mooie foto’s