Een trieste meDEdeling…….

Ik heb jullie veel te vertellen, maar eerst moet ik helaas mededelen dat Fenny is overleden.

Paul had ons een paar dagen geleden al geschreven dat de tumor terug was gekomen en dat Fenny niet lang meer te leven had. Gisterochtend is ze in het ziekenhuis, in Benidorm, overleden. 

Wat een triestigheid, die lieve vrolijke Fenny (67) is niet meer en Paul, die zelf ook ziek is, is nu alleen. Gelukkig zijn er twee dames die als een dochter voor hem zijn en hem steunen waar mogelijk.

Zo jammer dat we Fenny niet meer hebben kunnen zien. Het zal anders zijn in Calpe nu.

Lieve Paul….sterkte!

We hebben een druk weekend ‘Antwerpen’ achter de rug, maar zitten intens na te genieten.

We hadden een feest in een van de zaken van mijn broer/schone zus.

31 jaar geleden openden ze in Antwerpen hun eerste zaak in een groot pand in de Kloosterstraat. Aanvankelijk huurden ze het pand, later kochten ze het en nog later trokken ze naar een statig pand aan de Oever en verbouwden ze het eerste pand tot appartementencomplex om te verhuren, de winkel bleef en wordt nog steeds gerund door schone zuster. 

Kloosterstraat

Mijn broer heeft een antiek zaak op de Oever en daar boven wonen ze.

Onder het pand in de Kloosterstraat bevinden zich 5 Middeleeuwse kelders, en deze hebben ze onlangs in de oude staat teruggebracht en nu is het een pracht van een expositie ruimte. 

De opening werd groots gevierd met vele genodigden uit de kunst-en antiek wereld, familie en vrienden. Er was sublieme catering en…life muziek. Er was een cellist, die ook nog eens goed kon zingen en een accordeonist, een geweldig mooie match. De akoestiek was bijzonder goed daar onder de gewelven van een Middeleeuwse abdij.

We hebben enorm genoten van alles en de sfeer was fabelachtig.

Omdat het een latertje zou worden, hadden we samen met mijn jongste broer een appartement gehuurd in de buurt https://www.booking.com/hotel/be/zuiderdokken-apartments.nl.html?aid=318615;label=New_Dutch_NL_NL_21456919225-h80T2porWQu2AcvphCQ7XAS99511315825%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atidsa-64415224945%3Alp9064559%3Ali%3Adec%3Adm;sid=58728270f0978c09d32c9b624cf6e6a0;dest_id=-1953257;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1575364801;srpvid=f4c941a03f19007b;type=total;ucfs=1&

Alvorens naar de Kloosterstraat te gaan, installeerden we ons in het appartement. We moesten wel even slikken omdat we op de 3/4e verdieping zaten, in een soort van maisonnette. De master bedroom is boven en ook de badkamer.

Omdat de trap naar de 4e verdieping voor manlief te gevaarlijk was, zonder leuning, besloten wij in de slaapkamer beneden te slapen en ons bed aan broerlief af te staan, geen straf voor hem, hoor, hij lag daar riant. Manlief heeft zich in de keuken moeten wassen. Maar verder, prima appartement hoor.

En het werd echt een latertje hoor, zo gezellig was het. Gelukkig was manlief zo slim om zijn stok mee te nemen, en die had hij beslist nodig.

Na een veel te korte, maar goede nacht, zaten we rond 7 uur alweer aan de koffie, lekker luxe, er was een Nespresso apparaat, inclusief allerlei soorten cups, hmmmm dus.

We hadden veel na te praten en bekeken alvast onze vele foto’s. 

Broerlief en ik hebben een feest rapportage gemaakt als cadeau.

Na alle ochtendrituelen, liepen we naar het FOMU, het fotomuseum, en genoten van de schitterende foto’s van Stefan van Fleteren, mijn grote voorbeeld. Werkelijk een tentoonstelling van wereldklasse. https://fomu.be

Daarna liepen we naar de Oever om te ontbijten bij de feestvarkens. Wij, familie en vrienden, kwamen daar allen te samen en zaten uiteindelijk met 15 mensen aan tafel, heel gezellig. 

Uren later vertrok de een na de ander, ook wij, maar…….wij gingen nog niet naar huis. 

Wij wilden nog een dagje genieten in Antwerpen en hadden het appartement voor 2 dagen geboekt.

We maakten een heerlijke wandeling door een koud en guur Antwerpen en liepen daarna via de St Anna tunnel naar de overkant, dronken daar wat en liepen voldaan weer terug naar ons appartement, na eerst even flink ingeslagen te hebben bij een cateringbedrijf. 

Manlief in de St Annatunnel

Het werd een gezellige avond.

De volgende dag, gingen broerlief en ik ontbijten in een gezellige tent aan de overkant, manlief houdt niet van ontbijt en bleef in het appartement.

Nadat we uitgecheckt hadden (sleutel in een bakje beneden), liepen we op ons gemak door een guur Antwerpen naar het station en namen de intercity defect naar Breda. Gelukkig ging de trein pas defect in Breda/Amsterdam, alle mensen die door moesten naar Amsterdam moesten eruit en overstappen.

We namen een taxi naar ons huis, lekker makkelijk, want….we waren allen moe.

Maar…..we hadden wel nog zin in een maaltje bij Moeke Ginneken, dus…..nog even eruit dan maar.

Vanmorgen moesten we weer vroeg op, broerlief moest een vroege trein naar Roermond hebben om de begrafenis van de moeder van een vriend bij te wonen. Ik liep na zijn vertrek het Markdal in om weer ZEN te worden.

Het waren mooie, maar vermoeiende dagen en ik heb heel veel foto’s, dus heel veel werk.

Ciao.

3 thoughts on “Een trieste meDEdeling…….

 1. Lieve mensen. Leuk jullie familiebezoek aan Antwerpen. Minder leuk, het verlies van jullie vriendin in Calpe. Met de gaten in je kennissenkring valt er gelijk een leegte in je leven. Hoop dat haar man en jullie dit aankunnen. Mij valt dat steeds zwaarder. Sterkte. Henri

 2. Ja verdrietig hoor voor jullie, het verlies van je vriendin .
  Tegelijk was het bezoek aan Antwerpen een troost lijkt me zo.
  Leuk geschreven Yvonne en wat heerlijk zo’n broer en schoonzus aldaar, feest!!!
  Ik kreeg gelijk het gevoel ……op naar Antwerpen! Wie weet, maar we hebben het in de maand dec. Altijd druk met verjaardagen enz ik ben dan zo blij als die maand voorbij is, al die verplichtingen brrrr. Soms denk ik misschien word ik toch nog een kluizenaar, lijkt me soms heerlijk.
  Nou ja zo kan het wel weer hahahaha.
  Lieve groet van ons,
  Gerda

 3. Vreselijk dat jullie je ‘Calpe’ vriendin moeten missen. Het zal daar beslist nu anders zijn. Maar laat de moed niet zakken. Geniet verder van het leven ook al zitten we in een leeftijd dat dierbaren om ons heen afhaken. Blijf alle moois om je heen zien en vastleggen met je camera.