Kerstmis vluchteling

Inmiddels zijn we gewend aan het idee, dat we steeds meer op elkaar zijn aangewezen. 

Thanks god, dat we nog samen zijn, anders werd het wel een eenzaam bestaan.

Het is wat wrang dat we voor de ‘feestelijke’ Decembermaand thuis zijn gebleven, volgend jaar gaan we al in December naar ons gezellige bejaardentehuis in Calpe, we zijn naast ‘wintervluchtelingen’, ook nog verworden tot ‘kerstmisvluchtelingen’. 

Back to reality nu, het is flink herfstig en nat en de ‘wintertijd’ zit er aan te komen. Dit jaar zal het terugzetten van de klok voor mij wat meer impact hebben, want ik zal twee uur terug in de tijd moeten en dat is wat voor een ochtendmens.

Ik ben dus aan het trainen, wat meer uitslapen, beetje bij beetje, en…het lukt me aardig. We gaan het zien.

Donderdag a.s. vlieg ik met mijn broer naar Bristol. We logeren een paar dagen bij een goede vriendin van hem, een hele aardige vrouw, die ik sinds kort ook mijn vriendin mag noemen. Zij is heel spontaan en kan uitbundig genieten van het kleine, daar hou ik van.

We gaan Bristol uitgebreid verkennen en er zit zelfs nog een dagje Bath in. Ik verheug me enorm, ik ben in tegenstelling tot manlief, maar 1 maal in Engeland geweest en dat was samen op een ‘kopie’ in onze studententijd. 

Manlief kan ik met een gerust hart achterlaten, hij zal vele koffiesessies hebben met de bovenbuurman, de Corsicaan, ja, ja, die is weer een tijdje in het land, we hebben inmiddels al vele gezellige uren samen doorgebracht.

En……manlief kan zich uitgebreid te buiten gaan aan……… in bed tv kijken, we hebben een ‘bakbeest’ aangeschaft voor de slaapkamer, een smart tv. 

Hoe modern we ook lijken, we kijken in de woonkamer gewoon nog naar een oude simpele kleine tv, zonder toeters of bellen.

Afgelopen weekend besloten we tot de aanschaf van ‘het bakbeest’, voor in de slaapkamer, met het oog op onze ouderdom, kwalen, eenzaamheid, gemakzucht, bedlegerigheid en noem maar op.

Eigenlijk ben ik een verfent tegenstander van een tv in de slaapkamer, maar nu, met het oog op ‘later’, denk ik dat het ons wel wat gaat opleveren. 

We hebben vooralsnog de regel ingesteld………’tv uit om half 10’, we kunnen desnoods de volgende ochtend dingen terugzien haha. 

We gaan wellicht onze dagen slijten in bed haha.

Manlief is naar de jaarlijkse controle van de oogarts geweest en nu is er pas duidelijk uitgekomen dat het steeds trager te kunnen focussen (de reden om de auto eruit te doen), alles te maken heeft met zijn voortschrijdende ataxie. Nou, eigenlijk hadden we dat zelf al bedacht. 

En, om nog een keer over die auto te beginnen, we missen hem niet echt, we pakken wat vaker een taxi en…we laten bijna alles thuisbezorgen (doet de jeugd ook haha) en….we houden nog geld over.

Hebben jullie dat nu ook dat alles langzamerhand kapot gaat?, een nieuwe wasmachine, droger, afwasmachine en dergelijke? Wij in ieder geval wel, vele zaken laten het afweten en moeten vervangen worden. Iets nieuws aanschaffen is makkelijk, maar dan moet het ook nog geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld, nieuwe kranen, waar vind je zo gauw een loodgieter?

Het heeft me heel wat tijd gekost om er eentje bereid te vinden om dit klusje te klaren, de meesten vonden de klus te klein en zeiden dat ze het te druk hebben. 

Maar nu heeft er zich een bereidwillige aangediend, volgende week zullen 2 nieuwe kranen geplaatst worden, hoera!

Tja, en dan die tv, dat bakbeest, we snapten er helemaal niets van, maar gelukkig was de Ziggo monteur, tegen betaling uiteraard, bereid om de boel in te regelen en het modem boven weer werkende te krijgen.

Nu is alles weer even in orde, maar…ik houd mijn hart vast……denkend aan de koelkast, de oven……

Ik hoop dat ik tijd en/of WiFi heb om te bloggen vanuit Bristol, anders gebeurt dat met terugwerkende kracht.

Ciao.

1 thought on “Kerstmis vluchteling

  1. Veel plezier in Bristol Yvonne, het is een uitdagende fotogenieke plek voor je denk ik.
    Deze tijd van het jaar met niet teveel zonaanbidders, maar goed zicht op de plaatselijke bevolking en zacht licht.
    Ik ben benieuwd! Succes
    Liefs van ons, Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.