En daar sta je dan, in een vreemde stad op de verkeerde plek

Dinsdag 3 September

Broerlief en ik troffen elkaar op Schiphol en gingen meteen naar de security, daar verliep de “marteling” soepeltjes en rustig. Vreemd was wel, dat de camera van mijn broer aan een nauwkeurig onderzoek werd onderworpen, terwijl die van mij (exact dezelfde) zo door kon. Ze pakken altijd zijn camera. We moesten wel allen door een body scan.

We deden een poging om de lounge van de KLM binnen te komen, helaas hadden we te weinig flying blue punten. Maar…… we hadden dankzij die punten wel een pracht van een stoel in het vliegtuig met veel beenruimte en pal achter de business class.

Maar voor we het vliegtuig in konden hadden we nog tijd genoeg voor een lunch en die namen we tot ons in het Heineken House, heel gezellig en lekker daar.

Toen we aankwamen bij de gate, bleek dat we vertraging hadden en die werd uiteindelijk ruim anderhalf uur, er was geen crew.

Vlieg ik ook eens met de KLM, heb ik dit.

Eenmaal in de blauwe vogel, zittend in een uiterst prettige stoel in het midden, broerlief uiteraard aan het raampje, (het blijft mijn kleine broertje), maar naast me aan de andere kant een lege stoel, werd er omgeroepen dat we geen maaltijd kregen, er waren problemen met de cateraar.

We kregen een koekje en een klein kuipje water, wat een luxe hè?

Maar de pret zat er toch flink in bij ons, we gingen op reis en hadden er zin in.

Even later kregen we warempel een flesje wijn/bier met knabbels en later kwam de purser ons nogmaals deze drankjes aanbieden, hij had die over van de business class, nu kreeg ik ook een echt glas, haha. Zo zie je, vrolijkheid loont, de zuurpruimen achter ons keken ernaar en kregen niets extra.

De vlucht duurde 2 uur en waar landden we?……..op ‘Arlanda’ in Stockholm!

Met de ‘Flygbussen” lieten we ons in 40 minuten naar het centrum van Stockholm brengen en daar kochten we een 72 uurs kaart voor de metro.

We doken de krochten van de stad in en stapten in de metro, maar…… wat bleek, we stapten uit op een verkeerde plek.

Een hele aardige vrouw hielp ons met het bellen van een taxi, het was inmiddels bijna donker en we hadden geen zin in gezoek. 

Met de taxi waren we in 10 minuten voor 20euro, en met vele tips, op de plek van bestemming.

Onze studio in villa Årsta, is groot, schoon en sober, maar prima in orde en niet duur en….we hebben 10 stopcontacten!

Op aanraden van de receptioniste liepen we naar een pizzeria aan het eind van de straat en dat bleek een gouden tip, we aten er een heerlijke pasta Bolognese en hadden een interessant gesprek met een hele aardige Servische man en een Turkse Koerd (de eigenaar en kok).

Helemaal voldaan en met volle maagjes legden we ons ten ruste in onze couchette.

Ciao

1 thought on “En daar sta je dan, in een vreemde stad op de verkeerde plek