Er is een kindeke geboren in Amsterdam!

Als jullie denken dat de rust weer is neergedaald in het leven van Ciao en manlief?…..NEE dus. December is bij ons de maand van de feesten en de partijen, geen week is rustig.
We hebben dit jaar deze maand geblokt in onze agenda, we trappen niet meer in de valkuil van overvolle weken, maar…..er sluipt altijd wel weer wat extra’s in.
Bijvoorbeeld een tante die haar 80e verjaardag groots gaat vieren, daar gaan we deze week naar toe (Den Haag), veel te leuk.
En….wat dachten jullie van een kersvers nichtje erbij? Daar wilden we meteen naar toe, zoo benieuwd. De dochter van mijn zus is bevallen van haar tweede dochtertje, wat zou mijn zus trots geweest zijn, het zou haar 5e kleinkind zijn. Helaas is mijn zus maar 36 jaar geworden.
Gisteren zijn we naar Amsterdam getogen om het kleine meisje te bewonderen.
Gelukkig reed de intercity direct en stonden we in een zucht en een scheet op Schiphol. Helaas reed de trein naar Amsterdam Nieuw Zuid niet, en moesten we middels de NS bus, was overigens best wel comfortabel hoor.
Aangekomen, keken we onze ogen uit, wat een magistrale architectuur, man, man wat is me daar gebouwd zeg.DSCN4349  Ik ken Amsterdam Zuid best wel goed van vroeger, hier woonde mijn beste vriendin en nog wat familie. Maar…..wat er nu bijgebouwd is, is ongelofelijk, daar moeten we toch eens naar terug. Wel nog vlug in de gure wind wat foto’s gemaakt, ik kon het niet laten.
Op naar het huis van mijn nichtje, dat was per slot van rekening het doel. Ook daar was er pas een jarig geweest, die konden we tevens verrassen met een cadeau.
We werden allerhartelijkst ontvangen door de trotse heer des huizes, het vaderschap straalde van hem af. De fles drank stond al klaar, er moest en zou ‘het scheel van af’ gedronken worden hoor.
En zoals het een rasechte Kroaat betaamt, had hij niet bepaald een ‘laf’ drankje, de vlammen schoten uit mijn oren.
De baby is een wolk, een schatje, zoo lief en heel erg tevreden. Het zusje is zo trots als een pauw. En de mamma…….is helemaal hyper van geluk en blakend gezond. En de pappa…….loopt maar te zorgen en is zoooooooo heel erg blij.
Wat een wonder telkens weer.
We wilden eigenlijk niet lang blijven, het is kraamvisite per slot van rekening, maar we mochten niet weg, de pappa had zelfs gekookt (fantastisch!) voor ons en daarna moest er naar goed Kroatisch gebruik, nog taart gegeten worden.
Het was een hartverwarmend bezoek, wat een schatten. Toen we beloofden dat we snel terug zouden komen, konden we met een gerust hart afscheid nemen.
En ja hoor….de Sint is ook weer uitbundig gevierd. Maar eerst werd er lekker gegeten en ondertussen konden de kids naar de stapel cadeautjes kijken, op het laatst hielden ze het niet meer, ha ha.
Kleinkind1 is dol op knutselen en had voor iedereen een surprise gemaakt (raden wat ik kreeg?), ideale schoonzoon had voor ieder een uitgebreid gedicht en gelukkig had ik ook wat in elkaar geflanst. Het was een avond met een gouden randje!
Jullie begrijpen dat de wijnintervallen wat frequenter waren he? Maar als alles goed is, kan ik nu 5 dagen droogstaan, pffff, ben ik hard aan toe.
Ik ga nu een poging wagen om wat kerstsfeer in huis te creëren, maar eigenlijk hoeft dat voor mij niet meer zo.
En……een dezer dagen moet ik onze komende reis gaan betalen, ja ja we gaan toch echt weer de hort op in Januari!

Volgende week zal ik er verder over uitweiden. Ciao!

1 thought on “Er is een kindeke geboren in Amsterdam!