Ciao, gaat op reis en ze neemt mee:……..

Het Markdal begint weer spannend te worden, geen saaie, te groene of te blauwe taferelen meer.

We zien weer mist, spannende wolkenpartijen, mooie zonsopkomsten, spinnenwebben, fotogenieke ‘vergane glorie’ en paddestoelen.

En ja hoor, de ‘Reuzen Boleet’ is er ook weer, voor ons een bekend gegeven, maar voor mijn jongste broer en vriendin een openbaring. 

Dit gezellige stel was een dagje in Breda en wilde ons een etentje bij ‘Moeke” aanbieden, maar eerst moest er een mooie wandeling door het Markdal gemaakt worden.

Nou, daar zijn wij altijd voor te porren, dus na een lichte, doch enigszins vloeibare lunch in onze casa, liepen we het dal in. 

Broerlief had pap in zijn benen, dat kwam van het bier haha, en liep daardoor hetzelfde tempo als manlief, kwam dat even goed uit.

De dames moesten regelmatig even stoppen tot de heren weer bijgebeend waren.

En dat gebeurde uiteraard ook bij de boleten, ik had tijdens mijn ochtend wandeling al een pracht exemplaar voor hen gespot. 

Toen ik vertelde dat ze hem beslist mee moesten nemen omdat het een ware delicatesse is, verdween de uitverkorene snel, in een op voorhand meegenomen plastic zak. 

Uiteraard gaf ik hen een bereidingsadvies (curry), ze waren ietwat sceptisch, maar wilden het wel een kans geven, zeker omdat wij tot op heden niet zijn overleden na het eten van boleet.

De dag erop kregen we de lofuitingen, ze hebben ervan gesmuld.

Wij hebben overigens ook gesmuld en genoten bij Moeke, manlief vergreep zich aan een lap vlees.

Nu ik het toch over mijn jongste broer heb…..ik ga morgen op reis met hem. 

Broertje en zusje gaan een stedentrip van 5 dagen doen, ik houd de spanning er verder nog even in. 

We gaan naar het buitenland, luxe met de KLM, want daar houdt broerlief wel van.

Ik plaats de blog vandaag en tijdens de trip, via mijn IPad, de foto’s zijn/worden gemaakt met de IPhone omdat ik van mijn Beest te zware bestanden krijg voor mijn tablet. 

Edoch, het Beest gaat gezellig mee en zal hard aan het werk gezet worden, maar de mooiste foto’s zullen jullie later nog wel voorgeschotelde krijgen hoor.

Ik meld me zo snel mogelijk, Ciao.

1 thought on “Ciao, gaat op reis en ze neemt mee:……..