Kakkers en ‘stoffige’ mensen in Breda

Breda staat finaal op zijn kop, er is een 4-daags jazzfestival aan de gang en ja, daar zijn wij altijd bij. Het is de 49e keer alweer en wij hebben ze op 2 jaar na, allen meegemaakt.

Over de hele stad verspreid, staan podia, het is gezellig druk en de sfeer is uiterst relaxed, want, het gaat om de jazz nietwaar?

Sommige mensen ogen wat stoffig, zijn wat ouder en/of hebben een hoedje op. Ook dat hoort erbij vinden wij. 

Er lopen ‘kakkers’ rond, heftig dansende mensen met parasolletjes, dames die oordoppen verkopen en er zijn overal bars ingericht. 

Er wordt ook zo nu en dan bijna professioneel gedanst, vooral door de oudere generatie en jong en oud geniet daar van. 

Moderne jazz en big bands kunnen ons niet zo bekoren, dus wij gaan altijd op zoek naar de boogie woogie en de blues, en dat is gelukkig niet moeilijk. 

Maar, alle stromingen gaan hand in hand Breda door, ook letterlijk, want er zijn ook straatbandjes. 

Ik kan me tevens goed uitleven met de straatfotografie, er is zoveel te zien en de mensen vinden het nog leuk ook om gefotografeerd te worden.  

Tussen al het gefeest door had ik nog een studio shoot met 2 jongetjes. Het waren voorbeeldige en knappe mannen, dus het was een makkie voor me en het resultaat mag er zijn. Graag zou ik een foto in mijn portfolio (StudioCiao) plaatsen, maar ik heb nog geen toestemming gevraagd. 

Nu ik het toch over fotograferen heb, zoals gewoonlijk, moet ik jullie nog vertellen over het fotowalhalla waar ik met mijn broer geweest ben. 

Elk jaar is er een FotoFair in Hilvarenbeek, in een prachtig natuurgebied. Er zijn vele interessante stands, je kan workshops/lezingen volgen en er zijn gratis acts, als fotomoment. 

Je snapt wel dat wij daar kwijlend van enthousiasme rond gebanjerd hebben. 

Ik had een workshop geboekt, ik zou alles gaan leren over werken met reportage flitsers. Deze workshop werd verzorgd door de ‘fotounie’. Ik had hoge verwachtingen, maar was na afloop zeer teleurgesteld. 

Meer dan een kwart van de tijd werd besteed aan reclame voor het bedrijf, het was zeer rommelig, de groep was veel te groot, er was geen begeleiding bij de praktijkoefening en de apparatuur was bagger en dat voor 49€. 

Ik heb de ‘fotounie’ gemaild om hen dit ook te vertellen. Er werd ruiterlijk toegegeven dat de workshop niet goed was verlopen en ik kreeg de mogelijkheid om in de winter een herkansing te krijgen. Nou, dat gaan we dus niet doen tijdens onze overwintering, helaas kreeg ik mijn centen niet terug, dus mensen ik ga nooit meer in zee met de ‘fotounie’. 

Vandaag is het de laatste dag van het jazzfestival, manlief en ik gaan niet meer, toch te vermoeiend om elke dag te jazzen, bovendien is het ons te heet. 

Ik ga foto’s van de laatste shoot bewerken en me voorbereiden op een shoot die ik morgen weer heb, met als beloning een ‘Bloody Mary’, Ciao. 


1 thought on “Kakkers en ‘stoffige’ mensen in Breda

  1. Wat een gave serie Yvon. Heerlijk om zo te kunnen genieten van al het moois wat voorbij komt.
    In Rotterdam waren de dakendagen. Ook heerlijk om te genieten van een ander view op de stad.
    Groet,
    Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.