Mosselen eten in het Markdal

Pfff, wat heb ik het druk gehad met mijn foto’s, dat ga ik volgend jaar beslist anders doen. 

Ik ben zo enthousiast dat ik te veel hooi op mijn vork heb genomen door mensen hele series foto’s te beloven, zoals bijvoorbeeld, een opening van een restaurant, een processie, een eetfestijn en noem maar op. Dat houdt in dat ik veel werk heb aan het bewerken van foto’s die ik normaliter links zou laten liggen en dan moet ik de boel nog exporteren en uploaden naar wetransfer. 

En……er zijn zelfs mensen die de boel niet op tijd downloaden en dan de euvele moed hebben om mij te vragen de boel nogmaals te versturen omdat wetransfer maar gedurende een week te downloaden is. Nee, ik heb mijn lesje wel geleerd. 

Ik ben nu op een punt beland om niet meer gratis te werken, dus…mensen, het is maar dat u het weet. 

Deze week had ik een bijzondere shoot van een dame, die graag wilde, maar stiknerveus was. Het leverde hilarische momenten op, ze schoot regelmatig in de lach en hield ‘poseren’ maar heel even vol. Toch heb ik enkele toppers kunnen schieten, zeker omdat ik minimaal een uur blijf schieten. Ook enkele lachende foto’s zijn zeer de moeite waard. Het was een hele ervaring om met deze dame te werken en we hebben lol voor 10 gehad. 

Ik ben nu geheel bij met mijn catalogus, zoals dat heet, dus……komt u maar….. 

En ze komen hoor, er staan al verschillende afspraken, zo blij, het begint….’Studio Ciao’ is er klaar voor. 

Onze woonkamer is weer ingericht als studio, maar toch hebben we een knusse leefplek hoor. Ik heb twee opstellingen, een met lampen en een met daglicht, super. 

Ook ben ik enorm tevreden over het beest, hij levert kwaliteit en ….zaterdag mag hij op stap…naar een fotowalhalla…wat zal hij en zijn baasje genieten.

In het Markdal is het een levendige beestenboel, zelfs de zwarte zwaan is er weer. En……de ooievaarsjongen groeien als kool. 

En dan nog iets, ik zie al jaren her en der lege mosselschelpen liggen in ons ‘dal’, ik was ervan overtuigd dat een zwerver die mossels regelmatig al wandelend consumeert. Een zgn ‘mosselverslaafde zwerver’. Maar deze week las ik in een regionaal krantje, wie de mosseljunks zijn en de lege schelpen in het Markdal acher laten. 

Het gaat om de zwanenmossel, een zoetwatermossel, die in de bodem van de Mark leeft, vooral in de meanders. Reigers en scholeksters zijn er gek op en zij eten de mossels. En ja hoor, ze laten de schelpen gewoon achter. Raadsel onthult dus. Ciao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.