Pasen vieren in grauwe grijzigheid

Dag 98, Paas Zaterdag 20 April

Fris en fruitig werden we wakker en keken meteen naar buiten. Het was grauw en grijs en het bliksemde. Dat vond ik wel gaaf, dus ik schoot meteen het balkon op, helaas waren er geen flitsen, maar lichten. Geen bal aan, geen gave foto’s dus. 

Het regende gestaag, ik dacht niet te kunnen lopen, dus ik deed rustigjes aan. Later zag ik op de buien radar dat we 2 hele droge uren kregen. Dus…..gezwind naar de badkamer etc etc. 

Ik heb een heerlijke wandeling gemaakt en het is droog gebleven. Ik heb prachtige foto’s kunnen schieten, ook nog eens. Grote blij weer. 

Eenmaal thuis regelde ik een taxi bij sneleentaxi.nl, er was een aanbieding, voor 67€ worden we vanaf Eindhoven AirPort naar Breda gereden. Onze taxi ‘Markies’ is ermee opgehouden, vandaar.

Nu maar hopen dat de staking geen invloed op onze reis heeft. 

Rond half twee, meldden we ons bij M&J, we gingen even een hapje eten bij het ‘Mosselhuis’ met J&J en Fidel. 

We hadden dit speciaal gepland omdat de grauwe, winderige, grijzigheid, je depri dreigt te maken. We kunnen beter met elkaar een hapje eten met een lekker drankje erbij en plezier maken, vonden we. 

Jelle had een tafel voor 6 personen gereserveerd en zelfs het hondje aangemeld. Wat betreft honden, die mogen in de restaurants niet binnen, wel op het terras. Dit is wettelijk geregeld en de boete is 1000€, zowel voor het restaurant als het baasje. Dit restaurant neemt het risico. 

Toen we voor de deur stonden, zagen we een ketting voor de deur en een briefje dat er een uitzonderlijke situatie was en dat ze gesloten waren. Vreemd, maar gelukkig was er een buur restaurant dat nog plaats had en een hondje toeliet. Boffen dus. We hebben er redelijk gegeten en genoten van de warmte van de heaters. 

We waren allen moe, dus ieder ging zijns weegs na het maal. 

De rest van de dag hebben we in gepaste rust doorgebracht. 

We beginnen te beseffen dat het bijna gedaan is met de overwintering en dat valt niet mee. Langzamerhand moeten we ons weer richten op ons Nederlandse bestaan, en dat vraagt nog even wat tijd. 

We hoorden net op het nieuws hier, dat de staking is afgelast, er is een overeenkomst gesloten met het grondpersoneel, dus we zullen geen vertragingen hebben. 

Dag 99, Paas Zondag 21 April

Vrolijk Pasen en voor de katholieken onder ons ‘Zalig Pasen’.

Wij gaan geen eieren zoeken, om de doodeenvoudige reden dat er hier voor ons geen eieren verstopt worden en manlief kreeg ik niet zover. En toch eindigde onze dag met een paasei. 

Het weer was nog steeds bar en boos, men zegt dat dit de natste Aprilmaand is in 50 jaar. Pech dus voor ons, maar volgend jaar krijgen we beslist beter weer. 

Ik liep in de miezel een halve ronde, jammer, met het was niet te doen. 

We begonnen al met het organiseren van onze spullen, wat laten we hier in Calpe, en wat gaat mee naar huis. We hebben inmiddels een hele stapel met spullen die hier gaan blijven. 

We soigneerden ons met zorg, want we gingen weer lunchen bij Kosta in Moraira. 

Dit is werkelijk ons favoriete restaurant. 

We werden weer ontvangen door de eigenaren met zoenen en al. 

We hadden dit maal een ronde tafel voor ons zessen en Fidel lag op zijn bedje in een hoekje. De tafels waren mooi gedekt en er stond een prachtig bloemstuk op elke tafel. Het was feest, Paasfeest, het restaurant zat vol met Bourgondiërs van alle nationaliteiten. 

We namen allen het menu del dia. Ik had als voorafje, rosbief en een salade. Manlief had mozzarella gevuld met olijven en salade. Ons hoofdgerecht bestond uit zalm met een mooie saffraan saus met rösti en broccoli. Ons nagerecht: een crêpe Suzette met ijs. 

Uiteraard dronken we er een bijzondere witte wijn erbij, een Verdejo uit Rueda. 

Het was voortreffelijk allemaal en verdomd gezellig. 

We namen nog een afzakkertje in de club en kregen daar van Merlyn een lekker gevuld eitje, zij is altijd zo attent. 

We gingen vroeg op stok, want……..we moeten de 2e Paasdag nog beleven. Ciao.