De Christenen en de moren

Dag 84, Zaterdag 6 April.

Onstuimig weer vandaag, maar toch liepen we naar de oude stad om de markt te bezoeken. Dit is de markt voor de locals, niks geen toeristenmeuk. 

Zo leuk om alle mensen daar te observeren en te fotograferen, manlief stortte zich op allerlei groentes, hij is op zoek naar lijnenspel en dergelijke. Zo hebben we ieder ons ding en het verveelt nooit. 

Het is onmogelijk om in de oude stad rond te dwalen, zonder een barretje/terrasje te bezoeken. Nu streken we neer bij ‘’El Faro Blanco’, een onvervalste tapasbar. Hier krijg je nog echt bij elk glaasje een huisgemaakte originele tapas. We namen een wijntje extra om nog een tapas te krijgen. We hebben ons voorgenomen om hier beslist nog eens terug te gaan. 

Op een gegeven moment kwam er een kleurrijke kinder-optocht langs, met aangeschoten vrolijke, ook verklede ouders. 

Weer feest in de stad, in het kader van de overwinning van de Christenen op de Moren (400 jaar geleden). Dat wordt elk jaar in de regio Alicante/Valencia groots gevierd. Het was bijzonder leuk om te zien. 

Op weg naar huis, kregen we een berichtje met de uitnodiging voor een drankje in de club. Dat kon er ook nog wel bij, zo gezellig. Manlief werd overmoedig en dronk allerlei sterker spul. Het is gelukkig goed gevallen.

Dag 85, Zondag 7 April

We hadden een heerlijk luie ochtend en ik liep wat later mijn ronde. 

Om 13:00 meldden we ons bij Merlyn en Jelle om een bloederige Marie te drinken, alvorens uit eten te gaan. Dit maal sloot de dame met de blauwe haren, een onvervalste Schotse, zich ook bij ons aan. 

We gingen weer naar het ‘Mosselhuis’ en aten asperges op Vlaamse wijze, niet verkeerd. 

Na de maaltijd stapten wij, de dames, in een taxi en lieten ons bij ‘casa cultura’ afzetten, daar zouden de winnaars van het Barbershop festival een concert verzorgen in het amfitheater. Het was wederom weer een feest voor onze oren. 

Na een paar drankjes ‘for the road’, togen we voldaan huiswaarts.  

Vandaag, Maandag 8, Dag 86, staat geheel in het teken van voorbereidingen voor de komst van mijn broer morgen. 

We gaan een week lang, echt vakantie vieren en de beest uithangen. 

We hebben voor morgen al van alles georganiseerd voor hem, zin in. 

Lieve mensen, ik denk dus dat jullie mijn blogs even moeten missen, ik vrees dat ik geen tijd zal hebben om te schrijven. Tot gauw, Ciao. https://www.youtube.com/watch?v=llqBmkr3ezg&feature=youtu.be

3 thoughts on “De Christenen en de moren

  1. Fijne vakantie met je broer, leuk en gezellig.
    Geniet ze
    En als toemaatje krijgen wij later een mooi groot !!! Verslag.
    Afgesproken ???
    Xxx