Is ‘HET’ te mooi om waar te zijn?

Dag 60, Woensdag 13 Maart

Vandaag zou de oude dame 94 jaar geworden zijn, we hebben het glas op haar geheven. 

Mijn jongste broer belde om even te klessebessen, leuk!

Gisteren belde er een vriend uit Nederland, ook leuk. 

Tja, mijn blog is nu eenmaal eenrichtingsverkeer, wij zijn enigszins te volgen, maar we weten verder weinig over jullie, soms voelt dat….’jammer’.

Maar…ik begrijp het hoor, no worries. 

Vannacht weer verdomd veel pijn aan die knieën. Uiteindelijk heb ik toch maar een paracetamol geslikt, daarna heb ik nog redelijk kunnen slapen. 

De pijn viel ietsjes mee na de ‘Lidl’ tocht, gelukkig. 

Als het even kan, koken we nu tussen de middag, zodat we de rest van de dag vrij zijn om te gaan en te staan waar we willen of….terecht komen. 

Dat is wel handig hier, omdat er altijd ‘verleidingen’ de kop op steken aan het eind van de dag. 

Dag 61, Donderdag 14 Maart

Een dag met speciale missie, we gingen op zoek naar ‘de Magic Box’. 

We hadden van een stel Engelsen gehoord dat er een kastje te koop is, ergens op een vlooienmarkt in Benidorm, dat je aan de tv kan hangen en verbinden moet met je WiFi en dan…….heb je alle zenders van de wereld. Maar dat is nog niet alles, je hebt ook alle series van de wereld EN alle films van de wereld, zelfs de films die dezelfde dag uitgekomen zijn.

 Wowwwwww, dat bestaat niet dachten we en we vroegen die betreffende Engelsen de oren van het hoofd. Zij hadden dat kastje al enige tijd en het werkte perfect, vertelden zij. 

Omdat deze mensen heel aardig zijn en zeer betrouwbaar overkomen, besloten we, samen met Jelle en Merlyn, hen te geloven en op zoek te gaan naar dat wonderbaarlijke fenomeen. 

We reden naar die vlooienmarkt en vonden de man van de ‘Magic Box’. Een alleraardigste Iraniër, die perfect Engels spreekt. Hij gaf ons een ‘college’ van een uur’ en we kwamen unaniem tot de slotsom, dat het ding het echt doet. Het overtrof onze stoutste verwachtingen. Zowel M&J en wij kochten de box voor de somma van 250€, dat is ie meer dan waard. Reken maar uit, geen bios meer, geen films meer huren, geen abonnementen meer etc etc. 

Helemaal flabbergasted, reden we hongerig naar Altea en warempel, een heel goed restaurant (Sabor), dat altijd geheel volledig gereserveerd is, had plaats voor ons. 

Wat een Magic Day, we aten er goddelijk. 

Toen vlug naar huis om te gaan spelen met onze box. 

Zowel bij M&J, als bij ons lukte het niet. 

In de social club namen we een drankje en gingen in conclaaf, wat deden we verkeerd? Merlyn legde via de wht’sapp, contact met het bevriende Engelse stel en zij gaven uitleg. Wij weer snel naar boven, eerst bij M&J. Merlyn en manlief verzorgden de drankjes en Jelle en ik stoeiden met de kabeltjes en de tv en………het lukte, een wereld van zenders, films en series lag aan onze voeten. Grote WOWWWW. 

Toen met z’n vieren naar ons en……..hetzelfde resultaat! 

Grote Blij.

Al gaat het sneeuwen, vriezen of dooien, wij hangen voor de buis. 

Het leuke is dat je de box (10 bij 10 cm), overal mee naar toe kan nemen, een hotel, appartement, vrienden, caravan etcetcetc, als er maar WiFi is, anders maak je een hotspot met je mobiel, 2 uur tv kijken, kost je 19cent aan Mb’s. 

Lieve mensen, het is geen sprookje, het is echt en je kan het ding regelmatig voorzien van een update. 

Eigenlijk is het een pc, je kan er zelfs mee mailen en op Facebook en verder alles wat je met je pc doet. De muis krijg je erbij. 

Manlief is zo gelukkig nu, hij kan eindelijk naar zijn geliefde sport, wielrennen, kijken. 

En Jelle?, hij gaat er nog een kopen, kan hij naar de Nederlandse zenders kijken, terwijl Merlyn op een andere tv, naar Engelse zenders en series kijkt. 

Wellicht beginnen we een handeltje, Ciao.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.