In gepaste stilte namen we een slok op Harry

Dag 24, Maandag

Heerlijk geslapen, alweer. 

Maandag, wasdag, dus de bedden afgehaald, handdoeken verzameld en bij het bureau geruild voor schoon goed en dat is het, bureau kan de was doen. 

De ochtend was zo voorbij door allerlei klusjes en boodschappen. 

We hadden een afspraak gemaakt om Maya te gaan bezoeken in haar appartement. 

Toen we aan kwamen lopen, stond ze al op haar balkon te wachten. Ze logeert aan het eind van nieuw Calpe, dus best wel een eindje van de oude stad, maar zij heeft als voordeel dat ze twee grote supermarkten in de buurt heeft, waaronder onze koffie leverancier. 

Het werd een gezellige middag bij Maya, ze heeft zoveel te vertellen. Het is een bijzonder moedige vrouw, ondanks haar reuma geniet ze van het leven en probeert ze weer gezond te worden. Petje af voor haar. 

Na de visite zijn we uiteraard meteen koffie gaan kopen, handig. 

Het was inmiddels behoorlijk fris en we zetten er stevig de pas in, maar ohhhh, het tempo van manlief is niet meer wat het geweest is, soms heb ik het wel moeilijk om me in te houden. 

Daarom hebben we afgesproken, dat ik zeker eenmaal per dag alleen aan de wandel ga. Als we samen zijn, hou ik me keurig in. 

We waren wat aan de late kant, dus ik koos voor makkelijk koken en maakte snel een soepje van ui, knof, kruiden, broccoli, kalkoenfilet en witte bonen uit een pot. Het smaakte ons wonderwel. 

Na nogmaals een klacht over de zgn satelliet-tv is ons beloofd dat er gehandeld ging worden, maar gisteren hebben we niemand gezien, dus manlief moest zich wederom behelpen met de Duitser die constant hapert, hij dreigt er zelfs aan gewend te raken. 

Ik lees enorm veel, gevarieerd, zo ben ik nu, na ‘de beschermengel’ van Coelho, begonnen aan een spannende crimi. Manlief puzzelt meer dan vorig jaar, dus ik vrees dat zijn nieuwe boekje wat sneller vol zal zijn. Ik weet denkelijk een manier om nog een boekje te bemachtigen. 

Dag 25, Dinsdag

Tjonge, weer zo’n heerlijke nacht, ik kan er geen genoeg van krijgen om het te vermelden, voor mij is het enorm bijzonder. 

Het was strakblauw met weinig wind, dus ik ging aan de wandel na de pap.

Manlief wilde nog even lekker puzzelen. 

Licht gekleed, begon ik aan mijn wandeling, uiteraard in het gezelschap van het beest. Eenmaal op de boulevard kwam ik het echtpaar tegen dat het gezellige feest had gegeven, zij lopen ook elke dag dit rondje, vertelden ze. Ze vroegen naar Maurice en dachten dat hij het ontbijt aan het voorbereiden was, ze moesten eens weten., hij kan nog geen ei koken.

Op de terugweg liep ik langs de zee, heerlijk, maar je moet wel verdomd goed uitkijken dat de zee niet je schoenen vult. 

Ik kwam nogmaals bekenden tegen, mensen die we vorig jaar hadden ontmoet, we kletsten even lekker bij en spraken af om eens een wijntje te doen. 

Bezweet kwam ik thuis en was stomverbaasd dat manlief nog niet op het balkon zat, hij had niet in de gaten dat dat inmiddels zeer aangenaam was. 

We hebben geluncht op het balkon en er nog even heerlijk zitten te koekeloeren. 

Ik heb de voorbereidingen getroffen voor de pastinaak burgers, een heel gedoe omdat ik geen mixer heb, dus het werd hakwerk. 

We besloten toch nog in de benen te klimmen en er een uurtje op uit te trekken. 

Het was genieten, het was rokjesdag, ongekend zomers. 

We kwamen de stoere man met panty’s, hakken, vrouw en hond ook weer tegen, ook zij genoten. 

Manlief stelde aan het eind van de wandeling voor om een wijntje bij de social club te doen. 

Zo gezegd, zo gedaan, onze Duitse buurman met hond ‘Harry’ kwam ook opdagen. ‘Harry’ is ziek vertelde hij, blaasontsteking, hij is oud en zal het niet lang meer maken. We namen allen in gepaste stilte een slok op Harry. Even later kwam de vriend van onze Duitse buurman met zijn hond, het was afgesproken werk, ze komen elke dag om 16:00 daar bij elkaar om een biertje te drinken. Voor de analen; de hond van de vriend is doof, ook daar hebben we een slok op genomen. 

Na een wijntje gingen wij naar boven om vervolgens met een water wijntje op ons balkon verder te genieten, geen straf kan ik u vertellen. 

Toen de zon onder ging bakte ik de burgers en we hebben onze vingers net niet opgegeten. 

Recept burgers: 3 geraspte pastinaken, 2 eieren, geraspte kaas, room, kruidenmix, peterselie, nootmuskaat, havermeel, (thuis gebruik ik boekweitmeel). Alles mengen en er burgers van vormen, en dan bakken als een normale burger (15a20min). 

Het was een waar eetfestijn. 

Ciao

2 thoughts on “In gepaste stilte namen we een slok op Harry

  1. We spreken inmiddels wel een aardig woordje hoor, maar optimaal gaat het niet meer worden, ouwe hersens he? We blijven ons best doen in ieder geval. Gelukkig volgen we een inpandige cursus, laagdrempelig dus.