Lowbudget en Puur Cultuur

Nee, achter de orchideeën zullen jullie ons niet vinden, ook al staat er vooralsnog geen reis in de planning. 

Het was wel even flink slikken dat een cultuurreis er niet inzit dit jaar, de financiën laten het niet toe, het is het een of het ander. 

Maar gelukkig is er genoeg cultuur te snuiven in onze contreien en…….hier is wel budget voor. 

Deze week, reisden we middels onze ‘keuzedag’ van de NS, naar Vlissingen. 

In het kader van open monumentendag, was de Scheldewerf te bezichtigen. 

Bijna alle Vlissingers hebben wel een band met dit gebied, omdat zijzelf of hun familie een betrekking hadden in de scheepsbouw. Men zei hier weleens “Als de Schelde niest is heel Vlissingen verkouden.

Alvorens we het Scheldekwartier bezochten, deden we ons op het  mooie authentieke station, tegoed aan koffie met een Zeeuwse Bolus, zoooo lekker.

We konden er tegen met deze extra calorieën en dat was maar goed ook, want het werd een hele tippel over dit uitgestrekte gebied. We bezochten de Machinefabriek, de Plaatwerkerij, de Timmerfabriek, de Verbandkamer, het droogdok en het hoofdkantoor van de Koninklijke Schelde Groep (vroeger door de arbeiders het ‘Kremlin’ genoemd). 

We genoten van de architectuur, de verhalen van de gidsen en vooral de industriële ruimtes, met name de lichtinval in de timmerfabriek was een uitdaging voor fotografen.

Moe maar voldaan, liepen we in de middag het stadscentrum binnen en werden zomaar verrast met een straattheater festival. Op elk pleintje was er wel iets te beleven, zo leuk. Ook onze maagjes kwamen niets te kort, wat een feest.

Jullie begrijpen dat dit dagje uit op alle fronten geslaagd was te noemen.

Met een nichtje en haar kleine kids, bezochten we de oude dame die alweer hersteld is van haar blaasontsteking. De dame is steeds minder aanwezig, maar geniet van bezoek. Wie die kindjes waren wist ze niet meer, maar ze vond ze wel boeiend om naar te kijken, ook het buiten zitten deed haar goed, Zo nu en dan sufte ze even weg, voor ons dus tijd genoeg om gezellig bij te praten en de ‘Amsterdamse Bovenhuis Kindjes hebben fijn kunnen spelen.

Eindelijk heb ik weer eens een echte shoot gedaan. De kleinkinderen zijn niet meer zo happig om als model te fungeren, dus ik ben op zoek gegaan.

Ik had al langer een meisje op het oog, een schoonheid en via haar moeder heb ik een shoot gepland. Het meisje wilde dolgraag en poseert graag, dus ik heb allerlei technieken en poses kunnen oefenen. Ik heb gewerkt met daglicht, een reflectiescherm en een ondersteunde lamp en later nog wat bij geflitst. 

Ik heb weer veel geleerd, heb schitterende foto’s, het model is ook blij met de foto’s en…… ik heb voor weken materiaal om mijn bewerkingstechnieken te verfijnen. Langzamerhand ontwikkel ik mijn eigen stijl. Ik plaats hier alvast een foto, de rest verschijnt successievelijk onder het kopje ‘Studio Ciao’, en ook ‘Straat/portret’ is interessant, blijf dat volgen als je het leuk vindt, ik update regelmatig.

Kom nu maar op met de zomerschool, ik ga er met een gerust hart en een mooi portfolio naar toe.

Maar zover is het nog niet, dus tijd genoeg voor meer leuke uitjes en gezelligheid.

Volgende week, gaan manlief, broerlief en ik eens echt de toerist uithangen tussen busladingen Japanners…….., (voor mij de ultieme kans om typetjes te schieten) en eindelijk kunnen we dan als echte Hollanders zeggen “we zijn daar geweest”.

Ciao.

   

4 thoughts on “Lowbudget en Puur Cultuur