Ciao begeeft zich tussen de pro’s en houdt stand

Een relaxed weekje met een weekend vol actie, het kwam gewoon zo uit.  

De zaterdag waren we kwijt aan urenlang reizen om te feesten bij broertje in Uitgeest. Hij heeft zijn eerste AOW ontvangen en dat moest gevierd worden, uiteraard. 

We gingen met het OV en consumeerden een keuzedag. 

Het begon al goed, er reden geen bussen, staking, dus we liepen in 40 minuten naar het station, best lekker in de koelte van de frisse ochtend. 

Verder liep alles gesmeerd. We hebben gefeest in het Engels. Er was een vrouw uit Bristol aanwezig, dus wij pasten ons aan, voor manlief een makkie, voor mij een behoorlijke klus, mijn brein had het zwaar, gelukkig doet wijn wonderen. 

De terugweg was een waar drama, qua tijd, route en hitte (kapotte airco in de trein). Vermakelijk was dat we ons in ‘Amsterdam Centraal’ door een roze vrolijke menigte moesten wringen, het betrof ‘Toppers’ gangers. 

Maar die kapotte airco was bijna dodelijk, ik beklaag de mensen in warme landen zonder zo’n ding. Na een dik half uur werd ons de 1e klas aangeboden, daar werkte alles naar behoren. Toch waren we al in verre staat van verhitting en dat heeft de rest van de avond zijn sporen nagelaten. We waren bekaf en besloten in Breda om een taxi te pakken, dat was een vet koele beloning voor ons.

Zondag bezochten we de fotofair in de Beekse Bergen, nu gingen we met de auto, de enorme omleiding op de A58 namen we voor lief. 

Manlief is lekker gaan sjoppen en rondslenteren en ik nam deel aan een masterclass van Brendan de Clercq met als thema ‘lightshaping’ in de portretfotografie. Ik gooide mezelf gewoon in het diepe, tussen de pro’s. We kregen eerst uitgebreid te horen hoe je kunt spelen met ‘licht’, de ‘zon’ kan laten schijnen als jij dat wil en een model op zijn mooist kan uitlichten. Heel interessant en leerzaam. 

Maar…….toen de praktijk, oei, dat vond ik ronduit eng. Daar stond ik tussen de pro’s opeens voor een professioneel model en moest ik fouten durven te maken, werd er gezegd. Nou, het liefst was ik weggeslopen, want we moesten een ding op onze camera zetten, waar ik nog nooit van gehoord had, een trigger, die de flitser liet afgaan. Niks geen vertrouwd continue licht dus. We moesten de camera goed instellen en dan schieten, keurig om de beurt, dus vol in de picture. Het zweet brak me uit, nu viel granny door de mand, ik had me overschat om me voor deze masterclass in te schrijven. Maar……er voltrok zich een wonder, ik deed alles keurig en het lukte me super. Ik ben nu de trotste eigenaar van mooie scherpe portretten in prachtig licht.

Mijn meesterstuk

Ik heb enorm veel geleerd, veel inspiratie opgedaan en helaas weer een waslijst met wensen, zoals een lichtmeter. Onze Corsicaan, zal niet weten wat hij leest, Ciao is uit haar comfortzone gestapt en vindt het nog leuk ook. Wat was ik blij dat ik me ingeschreven had zonder voorkennis. 

We hebben allerlei belichtingen uitgeprobeerd en veel feedback gekregen. Die Brendan is een man naar mijn hart, integer, kundig, artistiek en vol humor. 

Helemaal hyper kwam ik na twee en half uur naar buiten, maar tot rust kwam ik niet, want er liepen en stonden overal modellen en die moest ik natuurlijk ook schieten. Uiteindelijk maande manlief me tot rust en zegen we neder op een terras, dronken een wijntje en aten goddelijke frieten met klodders mayo. Ja, ja, dat deed wonderen en voldaan liepen we later uiterst relaxed rond met zo nu en dan een shoot, of een bezoek aan een aantrekkelijke stand, zoals de Nikon afdeling. 

een van de modellen in ‘het wild’

We waanden ons in luilekkerland en een speelparadijs. 

Doodmoe kwamen we thuis, dronken nog een glaasje en nestelden ons op tijd in de armen van Morpheus. Helaas was ik om 01:00 weer klaarwakker, de dag ging alsmaar door mijn brein en uiteindelijk ben ik om 04:00 uur maar opgestaan om met mijn foto’s te gaan spelen, zoooo fijn. Ik heb me overigens de gehele dag niet moe gevoeld, zo hyper was ik nog. Wat kun je toch een kick krijgen van fotografie, ongekend. 

We kregen nog gezellige borrelaars over de vloer, ik schoot tussendoor nog wat portretten van hen en we hadden weer een super dag en avond. 

En raadt eens, Brendan heeft me duidelijk gemaakt dat het tijd wordt dat ik geld ga vragen voor shoots. 

Ik voel me trots en wat zekerder van mezelf. Ciao.