Dat Heurt niet

Zondag 29 April
De laatste dag is een feestje geworden voor ons, niks geen vertrekverdriet of inpak stress, dankzij het ‘omdenken’. Het werkt echt, kan ik u verzekeren.
Het was heerlijk weer, dus we gingen gewoon lekker op een terras aan zee zitten nadat we alles ingepakt hadden.
Om het geheel nog feestelijker te maken begonnen we met een glas cava.
Daarna liepen we naar een restaurant waar we nog niet geweest waren,
https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g187526-d4414303-Reviews-La_fosa-Calpe_Costa_Blanca_Province_of_Alicante_Valencian_Country.html
Het was er best druk, maar we kregen nog een tafeltje gelukkig. De eigenaren zijn Frans/Spaans en dat kon je merken aan het eten, een perfecte combi. De huiswijn kan ik u echter niet aanbevelen.
We hebben ongewoon goed en lekker gegeten, dit restaurant kan tippen aan El Cantal, dus volgend jaar gaan we switchen tussen deze twee.
Het was loeidruk op de boulevard en het strand, dat hadden we niet eerder meegemaakt, en we zeiden meteen tegen elkaar: “het is goed dat we gaan”.
Toen we naar huis liepen, zagen we weer een reddingsactie met de helikopter op de Penon.
We zijn nog even een afscheidsglaasje bij de social club gaan drinken en kregen een knulfel van Sammy, de uitbaatster, echt een lieve meid.
Helemaal voldaan keken we nog wat tv en gingen op tijd naar bed.

Maandag 30 April
Om 6 uur ging de wekker en om 7 uur stapten we in de bus van Beniconnect.
We mochten ons gevulde boodschappenkarretje in het appartement laten staan, Rachel, een medewerkster van ons verhuurkantoor zou dit later in de opslag zetten, top.
Tot volgend jaar Calpe, het was weer een heerlijk verblijf, we hebben totaal geen minpunten te melden.
Nog een ding is het vermelden waard; we deden niet meer aan liggen op een bedje bij het zwembad, we laten onze velletjes niet nog meer verouderen en houden zo meer tijd over voor wandelingen. Dat is ons goed bevallen, ook dat gekakel bij het zwembad vonden we een aanval op onze privacy.
De controle op het vliegveld was dit maal enorm streng, alle electronica moest los in een bak, ook alle kabels (6), dus de boel lag flink overhoop toen ik mijn vele kabels uit mijn rugzak opgediept had. Mijn telelens had ik in een hemdje gerold ter bescherming, dat moest eraf, ik was doodsbang dat ze ook de doppen eraf zouden schroeven, wat een ellende. Het is gelukkig goed gegaan, maar de volgende keer zal ik de boel transparanter inpakken, of ik schaf eindelijk een fotokoffer aan.
De terugvlucht verliep voorspoedig en onze alleraardigste taxi http://www.taximarkies.nl stond ons op te wachten en reed ons zeer aangenaam binnen het uur naar huis en de koffers werden voor onze deur gezet, zo’n aardige man en zo hoffelijk, dankjewel weer Marc.
Het is superluxe om midden op de dag thuis te komen, je kan de koffers meteen uitpakken en de boel opruimen. Wasje draaien hoefde niet, want dat had ik in Calpe al gedaan.
Nog even naar AH voor het avondeten en wat schetste mijn verbazing?, die was dicht! Dat was flink balen, ze waren de boel aan het verbouwen om scan kassa’s te plaatsen.
Ik moest dus meteen weer beginnen met ‘om te denken’…….en……ik liep naar de cateraar ertegenover en kocht allerlei lekkers. Ons avondmaal was gered en lekkerrrr!!!

Dinsdag 1 Mei
Ik heb geen ochtendwandeling gemaakt, het regende en het was koud en…ik had totaal geen zin. Ik ben op de crosstrainer gestapt en later heb ik nog vele kilometers gelopen om alle boodschappen in huis te halen (onze AH, was nog dicht), dus mijn beweging zat wel snor.
Tja, en dan vallen de vele regeldingen weer op je, ik had/heb een hele lijst, pfffff.
Gelukkig kon ik wat afvinken

Woensdag 2 Mei
Gisteren kon ik al wat afvinken en vandaag de rest, dus deze dagen waren goed gevuld.
Vanmorgen wel gewandeld, maar niet van harte, ik vond het maar saai en de Mark is beslist geen zee en de ooievaar zit nog te broeden.
Ik ben mijn site aan het verbouwen. Omdat ik me steeds meer ga bezighouden met straat- en portretfotografie en sinds kort visitekaartjes uitdeel, heb ik een pagina aangemaakt die ik vul met mijn werk, ik zet er een nummer bij en degene die wat van me wil, kan me het nummer mailen, en ik mail het gevraagde dan gratis en voor niks in lage resolutie terug. Tegen betaling van 10 euro, krijgt u het in de grootste kwaliteit, geschikt om af te drukken.
Op deze manier hoop ik ooit nog eens een FF camera aan te kunnen schaffen. Wat een verbeelding he? Tja, dat krijg je van het omdenken.
Ook hebben we de oude dame bezocht, ze had ons niet gemist, maar was heel blij om ons te zien.
Ze maakt het goed en is tevreden. We hebben samen ‘meisjes’ wijn gedronken (half wijn en half water) en ondertussen snoepte de dame heel wat droste pastilles weg. Toen we haar terugbrachten naar de huiskamer, zag ze een doos bonbons staan, ze griste er meteen 2 uit en stak ze in haar mond, ik wist niet wat ik zag, dat zou ze vroeger nooit gedaan hebben, dat ‘heurt’ niet.
Dit was het voor nu, ik meld me volgende week weer, Ciao.

De Marmot kan geen kant meer op

De laatste dagen hebben we rustigjes aan gedaan en enorm genoten. Geen echte toeristische hoogtepunten meer.
We zijn naar een rommelmarkt geweest, hier in de stad, ik ben altijd op zoek naar attributen/kleding, voor mijn modellen. Ik heb wat kant en lappen gekocht, altijd leuk om een model mee op te leuken.
Het bleek een enorm sfeervolle markt, hier gaan we vaker naar toe volgend jaar. Als ik plek in de koffer had, dan had ik een pracht van Flamenco jurk gekocht, grappig toch?

Op de markt hebben we ons eerste glaasje van de dag genuttigd en raakten in gesprek met een aardig persoon
Altijd is het weer genieten op ons balkon, van de zeilbootjes, de meeuwen, de vissersboten, en niet te vergeten de prachtige wolkenluchten.

Uiteraard hebben we elke dag een flinke wandeling gemaakt en zijn altijd even op een terras gaan zitten, dat was de beloning en een leuke bijkomstigheid……., ik kan dan stiekem ‘mensenfoto’s’ maken.
Een dag hadden we zeemist en die bleef hangen als een hoedje op de Penon, heel apart.

We hebben vrij veel wind gehad en constant was ik bang dat mijn marmot ging vliegen, dus heb ik uiteindelijk een stormband gekocht, de marmot kan geen kant meer op nu.

We kwamen meneer Swift nog tegen en konden afscheid nemen, in verband met de wind had geen muts op, hij leek jaren jonger haha.
Gisteren was het groente en fruitmarkt in de oude stad, we zijn er heen gegaan. Ik had niets nodig, maar we vinden de sfeer zo gezellig.
We hebben genoten en de president lustte het ook wel daar.
En ja hoor….weer ons eerste glaasje op een terras bij de markt gedaan, een feestje was het, zo gemoedelijk allemaal.
We zijn gaan eten in de oude stad, daar waar we met broertje zo’n lekkere tapas kregen. Het was er wederom gezellig druk met hoofdzakelijk locals.
Manlief at kip en ik inktvis, als garnituur hadden we pimentos de padron en aardappelschijfjes hmmmm.
Na een paar glaasjes durfde ik verschillende ‘mooie koppen’ te vragen of ik ze mocht portretteren en het mocht telkens, ze vonden het zelfs een eer. Ik geef ze daarna een visitekaartje, dan kunnen ze mijn site vinden waar ik hun foto’s op plaats, me het nummer mailen en dan ik stuur ik hen gewoon de foto op, gratis en voor niks, win win.
Thuis ga ik de foto’s pas bewerken en maak ik een aparte ‘straatportret’ pagina aan.
Vanmorgen liep ik weemoedig mijn laatste ochtendronde, schoot nog wat plaatjes, zuchtte eens flink en besloot ‘om te denken’, we gaan er een FEESTJE van maken vandaag!
Ciao.

Leven als God in Spanje

Maandag 23 April

Om half 11 werden we door onze localvrienden opgehaald om bij hen even koffie te gaan drinken (dachten wij). Ook zou ik hun hond Lola gaan portretteren.
Zij wonen in Benissa, ietsjes te ver om er even heen te lopen, maar met de bus goed te doen, toch werden we opgepikt, zoooo lief.
We vielen stijl achterover toen we hun huis zagen dat onderverdeeld is in 2 appartementen.
Ze delen dit huis met 2 alleraardigste dames en Harvey, hun sullige geschifte hond.
Lola is een pittige vrolijke tante, zij begroette ons dolenthousiast en sprong van vreugde even in het zwembad, wat een wervelwind en die moest ik dus gaan portretteren haha.
Het huis beschikt over vele waranda’s, er is altijd wel een hoek waar je beschermt bent tegen weer en wind, ideaal dus.
We dronken even wat en smulden een heerlijk vers stuk appeltaart weg en ondertussen was Lola even gaan liggen, dit werd mijn kans. Had je gedacht, als ik er aankwam, sprong ze meteen op en wilde spelen. Ik heb een paar pogingen gedaan en snel wat geklikt, want echt model zitten deed madame niet. Wel een mooie uitdaging voor mij.
Naderhand ben ik op een andere, afgezette plek met haar en Harvey gaan spelen om zo een kans te krijgen op een wereldfoto. Helaas ben ik niet helemaal tevreden. Harvey was een makkie, hij keek en zweeg en vond alles best. Hij heeft wat te stellen met vrolijke Lola hoor. Zelden zo’n blije hond gezien.

Ik heb jullie in een van mijn vorige blogs al verteld dat Paul drummer was bij Rob Hoeke (ook bij Wim Sonneveld, De Dijk etc). https://www.youtube.com/user/pingo6507
Hij heeft 40 jaar lang gewerkt als drummer en de hele wereld afgereisd. Nu is hij met pensioen, maar…..elke dag drumt hij er nog lustig op los en….hij schuift soms aan bij een jamsessie hier in deze contreien.
Hij was zo aardig om voor ons wat te spelen, man man, hij kan er wat van hoor, binnen de kortste keren sta je te swingen of je wil of niet.
Het zat me niet lekker dat het portretteren van Lola niet echt gelukt was, dus trok ik de stoute schoenen aan en vroeg of ik Paul en Fenny mocht portretteren. Het mocht en zonder de intentie op te scheppen, kan ik jullie zeggen dat ik pracht beelden heb gemaakt van deze lieve fotogenieke mensen. Ongelooflijk dat je mensen tegen kan komen waar je je meteen goed bij voelt, soulmates dus. Als ik toestemming krijg, zal ik later nog een foto van hen plaatsen.
Zelden zo’n modellen gehad, ik had van te voren goed nagedacht hoe ik ze wilde portretteren en warempel, het is ons samen buitengewoon gelukt.
Na deze geslaagde sessie, werden we verrast met nog een uitje, we gingen weer de bergen in met hen. We reden naar Xaló (Jalón) en verder door de Sierra de Bernia, een prachtige bergketen van 11 km lang.
Het was genieten en wonder boven wonder vond ik het niet eens eng, zo hoog op die smalle weggetjes. Doch…….er kwam een moment…….. we werden aangehouden door een wel zeer enge man, hij ging recht voor de auto staan en eiste dat hij in mocht stappen, hij stak zelfs dreigend een arm door het geopende raam, naar ons uit (Fenny en ik) op de achterbank.
Hij had ook nog eens hele verwilderde ogen, Paul gaf gas en we gingen er snel vandoor, pfffff.
De bedoeling was om hoog in de bergen te gaan eten, maar helaas, alles was dicht. We reden toch genietend rustig verder met de bedoeling om in Calpe te gaan eten. Maar opeens riep Fenny ‘stop’, naar links en daar lag een soort van saaie cafetaria, maar……er zaten wel 2 toeristen aan een tafeltje. We gaven het een kans en stapten uit en na een blik op het tafeltje van de toeristen, riep ik voorbarig, ‘je krijgt hier eten uit een zakje’. Maar niets was minder waar, er kwam een forse Spanjaard naar buiten, begroette ons joviaal en beloofde ons een heerlijk maal. Nou…geen woord gelogen, Paul en ik aten sappige gegrilde lams koteletjes, Fenny Gegrilde kip met knof en Maurice at een enorm bord mixed grill (vlees uiteraard). Samen verorberden we ook een rijkelijk gevulde, knapperige salade. We hebben letterlijk en figuurlijk onze vingers afgelikt. En dan die ambiance, omgeven door een indrukwekkend berglandschap. We voelden ons nietig en stikrijk.
Even werd ons genieten drastisch verstoord, de engerd kwam langs, keek dreigend, maar herkende ons niet, pfffff.
Bij het betalen werden er 4 glaasjes en 2 goed gevulde flessen ‘spul” neergezet, Paul drinkt geen alcohol, Fenny en ik vonden het niet lekker, maar Maurice dronk er 4, hij genoot.
De terugtocht was adembenemend mooi, zonder engerd en helemaal voldaan werden we tot voor ons complex gereden.
Het moment van afscheid nemen was niet leuk, we moeten elkaar nu heeeeel lang gaan missen, gelukkig bestaat er een digitale wereld en wie weet……..??
Heel erg bedankt, Ciao, lieve mensen.

Een reddingsactie

Zaterdag 21 April

Familie, vrienden en vis, blijven maar drie dagen fris en we hebben er afgezien van de aankomst- en de vertrekdag, drie volle dagen opzitten met onze logee. Ik moet zeggen, broertje blijft wonderbaarlijk fris, maar toch is dit alweer de dag van vertrek.
Ik heb echter nog een wandeling voor hem in petto, we gaan na een rondje zonsopgang op de boulevard naar het zoutmeer om de flamingo’s met een bezoek te vereren.
We nemen de processierups, de slangen en de wilde zwijnen voor lief en gaan het bossage in, gelukkig hebben we lange broeken aan en zijn enigszins tegen het kleine ongedierte beschermd, ook tegen teken.
De flamingo’s stonden redelijk gunstig voor wat foto’s, maar mijn geheime weggetje was dichtgegooid met hout en rommel, heel jammer. Ik zal meneer Swift vragen of hij een nieuwe sluiproute heeft.
Ook een schitterende, zeer oude palmboom hing op apengapen, er is dus duidelijk iets gaande daar.
Maar broerlief genoot van het schoons dat er nog was, gelukkig.
Na het ontbijt, pakte hij zijn koffertje in en ja hoor…..er was nog tijd over voor wat drankjes op ons balkon.
Opeens verscheen er een helikopter voor onze neus, bleef vervolgens even boven de penon hangen en braakte twee personen met ‘spullen’ uit.
De heli vertrok en de personen zagen we achter de penon verdwijnen, het betrof duidelijk een reddingsactie.
Even later verscheen de heli weer boven de penon en liet een kabel zakken achter de berg.
En ja hoor, we zagen een brancard en een hulpverlener opgetakeld worden. De heli landde achter de penon, daar is een landingspunt, noodzakelijk, want dit soort acties is hier meer regel dan uitzondering.
Binnen 10 minuten reed een ambulance uiterst traag langs, waarschijnlijk werd er een hartfilmpje gemaakt, denken we. Je vraagt je af, of iemand van de inspanning een infarct ofzo heeft gekregen, wij weten het niet.
Mijn broer vertelde dat hij boven op de rots, veel oude mensen heeft gezien en jeugd op slippertjes.
Tja, toen was het tijd om broertje te gaan vergezellen naar de oppik plek van Beniconnect.
Exact op tijd reed het busje voor en……..daaaag broertje.
We weten zeker dat hij heeft genoten en wij met hem.
De rest van de dag deden we het kalm aan, even ontbroeren.

Zondag 22 April

Oh wat mistte ik mijn wandelmaatje op de vroege ochtend, back to reality nu, het is niet anders.
Gelukkig deed de zon zijn best om mij op te peppen en dat lukte hoor.
De ochtend besteedden we aan huishoudelijke taken en rond half 2 zaten we alweer in El Cantal. We werden uiterst hartelijk ontvangen, het eten was goddelijk en bij het weggaan kregen we een glas cava van het huis omdat het ons laatste bezoek was hier dit jaar. Zondag as, willen we ons niet vast pinnen, dat is onze laatste dag, je weet maar nooit he? Laissez faire.
De rest van de middag hing manlief voor de buis..,.wielrennen….en ik las een boek. Relaxed dagje, dus. Ciao.

Broertje stond er zomaar op

Vrijdag 20 April

We stonden weer brak op, maar wel beduidend later, dat scheelde toch een slok op een borrel, qua gevoel.
Na de koffietjes, liepen broertje en zusje weer de boulevard op.
Omdat mijn broer ook van moderne architectuur houdt, wilde ik hem de gebouwen van Bofill beslist laten zien en ik wilde hem naar de ruïne aan de kust lokken, dan had ik eindelijk een model in die fotogenieke setting.
Zo gezegd, zo gedaan.
Aan het eind van de boulevard loopt er een pad over de kliffen, zo mooi, dus we deden er dubbel zo lang over, want er moest veel gefotografeerd worden door broerlief.
Zelfs een kunstige hondendrol moest op de plaat. Hij vroeg me of ik wist waarom er een puntje op zat, nou, dat wist ik niet dus. Maar hij wist het wel, “anders klappen de billen zo hard op elkaar”, vertelde hij.
Wat een tiep he?, hij zit vol met dit soort grappen.
Ook broerlief genoot van de schitterende complexen van Ricardo Bofill.
We liepen na een uitgebreid Kodak, moment, vele trappen af naar de zee, hier ligt een ruïne van een restaurant, vol bespoten met vrolijke graffiti. Tevens een onderkomen voor allerlei gespuis. Gelukkig was er dit keer niemand, we konden alles rustig fotograferen en…… ik heb er zeker een pracht van een foto kunnen maken MET model.
Ik heb geluk dat mijn broer graag op de foto gezet wordt.


De terugtocht verliep ietsjes sneller omdat broerlief aandrang kreeg voor een grote boodschap, hij zei: “hij geeft al kopjes”, ik hield het bijna niet droog na deze uitspraak.
We waren op tijd thuis.
Na een lang en uitgebreid ontbijt kwam voor broerlief de ultieme uitdaging in zicht, hij wilde persé de penon de Ifach gaan beklimmen, hij zat zich er al dagen op te verheugen.
Manlief en ik zouden hem een stuk vergezellen.
We lieten hem eerst de Romeinse opgravingen zien, indrukwekkend vond hij en keek toen naar boven, naar die machtige rots van Calpe, wel hoog vond hij.
Manlief haakte af toen het ongelijke pad in zicht kwam en ik zwoegde mee tot de tunnel. Ik ging er niet meer in, dat vond ik vorig jaar zooooo eng op de terugtocht.
Ik zwaaide broertje uit en beval hem goed te drinken en bij twijfel om te keren, want het is geen makkelijke klim, ik durf het niet aan.
Ik liep rustig weer naar beneden en hoopte er het beste van.
Ruim 2 uur later kwam broertje glunderend, maar hondsmoe naar beneden. Hij was op de top geweest, het was een unieke ervaring, maar ook best wel eng.
Manlief en ik nemen ons petje af voor hem, een hele prestatie. Nu bekijken we de rots met andere ogen, broertje stond er zomaar op.
Om zijn succes te vieren, zijn we naar onze socialclub gegaan en hebben daar heerlijk geborreld en gesnackt, met de rots in onze nabijheid.
Broertje trakteerde ons s’avonds op een etentje in El Cantal, het was weer smullen kan ik jullie vertellen en we hadden plezier als drie kleine kleutertjes.
Voldaan en ietwat teut, gingen we weer te laat naar bed.

Dit is mijn maximale hoogte

Over de Top

Donderdag 19 April

Omdat broerlief de zon ruimschoots voor wilde zijn, hadden we de wekker gezet. Heel brak dronken we onze ochtendkoffie, terwijl manlief lekker door ronkte.
Maar toen we buiten kwamen, deed de frisse, ietwat zwoele wind zijn trucje en wekte ons fris en fruitig. Het was nog donker, maar de vissersboten zag je in de verte al aan het werk.
We zetten er flink de pas in zodat we bij een ideale plek de zon op konden zien komen. Het blijft een dagelijks fenomeen.
Op een klein strandje zochten we nog wat schatten, je vind altijd wel iets en voor we het wisten was onze tijd alweer verstreken.


In een straf tempo liepen we terug, want we wilden we nog rustig ontbijten alvorens aan het dagprogramma te beginnen.
Manlief was er inmiddels al helemaal klaar voor.
Rond 9 uur namen we de bus naar het trein station, nu werd het echt leuk voor broerlief, hij is gek op treintjes.
Wat heeft hij genoten van het ritje door de bergen en de dieselstank nam hij voor lief.
In El Albir, stapten we uit en liepen richting zee en dat was nog een hele tippel. Maar geen straf, want het is een leuk plaatsje.
Alvorens aan het grote werk te beginnen, dronken we op de boulevard een versterkende cappuccino met slagroom en die smaakte hoor.
Toen was het tijd voor onze wandeling over de bergen naar de vuurtoren van Albir.
De weg erheen is geasfalteerd, dus goed te doen voor manlief. Het werd een schitterende tocht, vol natuurschoon, schitterende rotspartijen, magistrale vergezichten, fossielen, kristallen en nog meer bergspul zoals oker en iets zilverachtigs.
De vuurtoren is nog in dienst, maar wel te bezichtigen, prachtig opgeknapt ook. Wat mij opviel was dat er geen mogelijkheid was om even te zitten en te genieten van het uitzicht en als je geluk hebt van de dolfijnen. Wij zagen ze niet, maar voelden ons wel gelukkig, gelukkig.
De terugtocht was weer net zo adembenemend mooi.
Omdat we goed de pas erin hadden, manlief ook, besloten we door te lopen naar Altea, met een stop voor onze eerste welverdiende alcoholische versnapering.
In Altea, was het even zoeken naar een geschikt restaurant tussen de eenheidsworsten. Ook dat lukte ons, we meerden aan bij Columbus, een hysterisch, over de top restaurant. Onze ogen kwamen de eerste tijd niet tot rust, het was volgepropt met allerlei boten/reis spul.
We aten er een super zalige goulash.
Helemaal voldaan lieten we ons weer naar huis tuffen, middels het treintje en de bus en ja…….het werd weer laat en ja…….er gingen nog wat afzakkertjes in.
Wat een dag, en wat hebben we plezier gehad. Broerlief heeft een heel speciale humor, je blijft lachen met die gast.
En manlief….. verdiend een pluim, wat heeft hij zich kranig gehouden, 20 km lang en nog wel zonder stok, Chapeau, Ciao.

Op stap met onze logé

Dinsdag 17 April
Gisteren heb ik niet kunnen lopen omdat de pleuris was uitgebroken, regen, bliksem en onweer. Om in shape te blijven heb ik besloten om voortaan de trap te nemen (80 treden) en thuis wat oefeningen te doen, oa met 6 liter waterflessen.
Het slechte weer diende echter een goed doel, namelijk de weg vrijmaken voor mooi weer.
En ja hoor, deze dinsdag straalde de zon ons tegenmoet, wat heerlijk, ook voor onze logé.
We hadden mijn ‘vrijgezellige’ broer uitgenodigd om een paar dagen te komen. Maar….familie, vrienden en vis, blijven maar 3 dagen fris, dus 5 nachten moest kunnen.
Ook wat ruimte betreft, kon het omdat we 3 slaapkamers tot onze beschikking hebben en 2 badkamers. Volgend jaar gaat een logeerpartij niet meer lukken, want dan zijn we kleiner behuisd, dus dit was de ultieme kans om broerlief warm te krijgen voor Spanje.
Hij kwam pas in de avond aan, dus we namen ruim de tijd om veel bier in te slaan en het huis te kuisen. Ook had ik een pittig programma opgesteld voor de komende dagen.
We zijn onze blije gast gast gaan opwachten bij de busstop en het feest kon beginnen hoor.
Ik had een gezond maal gekookt om ons te wapenen tegen de komende zware dagen, de drank vloeide rijkelijk en we gingen wat te laat naar bed.

Woensdag 18 April
Ik stond toch weer op tijd met een brak hoofd in de startblokken voor mijn ochtendwandeling en tot mijn verrassing was broerlief er ook klaar voor, nog even een koffietje en gaan, ik vond het zo leuk om hem al het moois te laten zien.
Hij bofte, de geluksvogel, we kregen een prachtige zonsopgang voorgeschoteld.
De ochtendwandeling duurde wel wat langer, want broerlief is van de bloemetjes en ja, die hebben we hier heel veel. Hij heeft ze allemaal op de plaat gezet.


Na een flink ontbijt liepen we met z’n allen naar de oude stad, de bedoeling was, cultuur snuiven.
We liepen eerst wat rondjes door de mooie oude stad en daarna ploften we neder op een terras. We dronken er onze eerste alcoholische versnaperingen waarbij we heerlijke tapas kregen, het werden uiteindelijk 3 rondjes. Toen was het tijd voor een museumbezoek, en……helaas….om de een of andere reden was het museum gesloten, hebben wij weer.
Dan maar de kerk in, was wel aardig, een nieuw en een oud gedeelde met veel heilige aangeklede beelden.
Nog een rondje door de stad dan en omdat ik inmiddels lichtelijk beneveld was, durfde ik 2 heren te vragen of ik ze mocht portretteren en….het mocht! Ik ben zo trots dat ik het heb durven te vragen.
Om dat te vieren doken we weer een terras op, weer drankjes en tapas en ohhhh zo gezellig. Manlief en ik genoten dubbel omdat we zagen dat broerlief zo genoot.
Daarna maakten we een heerlijke wandeling over de boulevard, kwamen nog een papegaai tegen en genoten van de vrolijke mensen om ons heen.
Ons avondmaal namen we tot ons in een soort huiskamerrestaurant, heel knus en lekker.
We strompelden voldaan naar huis, zagen een bruid op de rotsen en namen nog een afzakkertje in onze casa.
We waren voldaan en hadden 13 km op de teller staan en…ja….het werd weer wat later.

Heel hoog in de bergen……

Jullie zullen wel denken, Ciao is niet meer zo actief.
Niets is minder waar, Ciao leeft gretig het leven in Calpe, met een blije manlief.
We leven hier als goden in Spanje, ondanks de heftige wind.
Wij dachten altijd dat Fuerteventura de wind in zijn vaandels had, nee…..die wind is gewoon met ons meegereisd en heeft zich lekker genesteld in Calpe.
Het vervelende is, dat die schurk zich ook nog eens gehuld heeft in een mantel van koude en…….hij zet er ten vervolmaking van het pestgedrag, nog een irritant fluitconcert bij.
Een nacht hebben we zelfs amper geslapen door de nadrukkelijke aanwezigheid van deze lawaaierige gast.
Maar….we hebben stand gehoorden hoor, we zijn blijven genieten.
We hebben gewoon onze wandelingen gemaakt, dit maal wel met wat meer beloning na afloop. Overal werden we hartelijk en warm ontvangen, vooral in onze stamkroeg ‘Danny’s’. Daar was het de afgelopen week beduidend drukker, wel zo gezellig.
Omdat wij ons hier zo thuisvoelen, hebben we bedacht dat het verblijf hier geen vakantie betreft , maar een noodzakelijk tweede leven. En daar ik in Nederland in principe eenmaal per week blog, doe ik dat dus ook in ons tweede leven, vandaar.
Mochten we opeens de toerist gaan uithangen, dan krijgt u wel een sappig verslag hoor. Wellicht de komende week, want we krijgen een logee en die willen we wel het een en ander laten zien.
Nu we wat meer binnenshuis verkeren, moeten we ons in het appartement ook goed kunnen vermaken. Voor mij een makkie, ik heb mijn boeken (al 6 gelezen) en mijn fotobewerking, maar voor manlief was het even wennen, hij zit namelijk graag in het zonnetje op het balkon, gewapend met zijn spiksplinternieuwe verrekijker (Nikon) en uiteraard zijn muziek. Gelukkig had ik een verrassing voor hem, een puzzelboek, dit omdat hij in Februari met een verbeten grijns een moeilijke puzzel oploste in ons weekkrantje en er nog plezier in had ook.
Tot mijn grote vreugde kan ik jullie meedelen dat hij inmiddels 22 puzzels heeft opgelost, ongekend. Ook heeft hij kunnen genieten van twee wielren klassiekers op de tv.
Nu de wind het niet van ons plezier heeft kunnen winnen, begint hij het langzamerhand op te geven.
Met onze lieve local vrienden hebben we een uitstapje naar de bergen gemaakt. Het was een schitterende bergrit en we zagen boomgaarden vol met nispelro (een gele perzikachtige vrucht).
We reden naar Guadalest, een klein, maar toeristisch dorp hoog in de bergen.
Het bijna duizend jaar oude dorp is geheel gesitueerd rondom een kasteel. Het kasteel, El Castell de Guadalest genaamd, is jarenlang een belangrijk verdedigingspunt geweest van de Moren tegen de Spanjaarden.
We hebben te midden van dit schoons, met magistraal zicht op de bergen een drankje genuttigd. Van lopen is niet veel gekomen omdat onze vrienden niet zo mobiel zijn en manlief wel heel erg wiebelig was, het zij zo.
Maar eten kunnen we allen als de beste en dat hebben gedaan in het dorpje ‘Popol’.
De terugweg was wederom adembenemend mooi. Dankjewel lieve Fenny en Paul.
De afsluiter van de week vierden we weer in El Cantal, manlief met een menu del dia en ik met een forse zeetong.
Wat een fijne week was het, Ciao.

markt in Calpe

En daar kwam Lola

Inmiddels zijn we een week in Calpe en we genieten enorm, het is goed hier, meer dan dat zelfs.
Meneer Swift was blij om ons weer te zien, u weet, hij zit maandags en woensdags aan het zoutmeer, hij houdt zo van onze vrolijke faces, he says.
Hij vertelde ons dat het broedseizoen van de flamingo’s is begonnen, helaas niet in Calpe.
We zien hier dus alleen nog maar jonge dieren, heel gezapig snacken in het meer, saai hoor.
Ik duik dus niet meer de bosjes of het riet in, zeker niet nadat ik hoorde dat er nu ook wilde zwijnen met jongen zijn gesignaleerd.
Ach, het geeft me wel rust, ik kan mijn focus verleggen.
Ik maak wel beduidend minder foto’s, ik word selectiever, ook niet verkeerd en het scheelt veel werk. Maar elke dag ga ik vol verwachting op pad, zou ik vandaag DE plaat gaan schieten?
Gisteren ging ik zo gretig met de president op stap, dat ik na een paar meter moest constateren dat ik mijn crocks nog aan mijn poezelige voetjes had en dat kan niet dus echt niet, met dit comfortabele schoeisel wil ik niet in het wild gezien worden, te privé. Terug dus.
Dagelijks loop ik zo’n 13 km, waarvan zeker 5 km met manlief, gezellig, hij is weer helemaal het heertje. Regelmatig eindigen we de toer bij onze social club, deze locatie is zo magistraal en de wijn is er heerlijk.

Ook bij ons stamcafé ‘Danny’s’, in de oude stad, hebben we alweer wat drankjes genuttigd.
We hebben ditmaal enorm aardige buren, Engelsen, met een witte knuffel hond, een levend poederdonsje. Regelmatig maken we een praatje met hen op het balkon.
En… we hebben onze locale vrienden weer ontmoet.
We hadden afgesproken op een gezellig terras in de oude stad en dit maal maakten we ook kennis met Lola, een eenjarige Cocker Spaniel, een super blij beestje. Deze schat ga ik portretteren, het wordt wel een uitdaging om DE foto van deze wervelwind te schieten, leuk. Volgende week ga ik voor deze shoot naar haar thuissituatie, maar ik heb al een leuke en profile van de jongedame.

Het was zo leuk en vertrouwd om onze vrienden weer te ontmoeten, het zijn zo’n pure lieve mensen met veel humor, ondanks hun fysieke tegenslagen. Zij wonen inmiddels alweer 10 jaar hier, de bofkonten.
Gisteren, zondag, hebben we weer gegeten bij El Cantal en het was wederom een feestje en verrassend. We kozen weer voor het menu del dia, 3 voorgerechten: groene salade met zeevruchten, paté met vruchtencompôte en gefrituurde calamares. Manlief een dikke entrecote met pimentos de padron en frites en ik gebakken heek met verse spinazie, gemengde groente en gebakken aardappels. En als dessert weer de tiramisu voor manlief en voor mij de cremosa.
Het was zoooo lekker en gezellig. Het personeel is uiterst relaxed, goed op elkaar ingespeeld en uiterst professioneel.
Toch weer gereserveerd voor volgende zondag haha.
Ciao, nu op naar de Lidl, de wodka caramel is op.

jut en jul op hun balkon

We zijn thuis.

Zo heel erg leuk…….. we hebben op de valreep toch nog een koppeltje ooievaars op het nest. Geen idee of de weduwe een nieuwe man heeft of dat het een ander stelletje is. Wat ik wel zag, was enige schroom bij het stel. De eerste dag werd er wat om elkaar heen gedraaid,  een heel klein beetje geknuffeld en behoorlijk geklepperd. De volgende dag begon het gedraai en geklepper weer en opeens……..zat het mannetje bovenop de dame en ik moet zeggen, het zag er goed uit. Helaas had ik de president niet bij me, maar gelukkig wel meneer Nikon, dus jullie mogen meegenieten. 

Als we in Mei terugkomen, wacht er met enige zekerheid een nestje, ik had het niet gedacht. Op eerste Paasdag werden we al vroeg opgehaald door onze super taxi, “Taxi Markies”, zo’n aardige en voorkomende man, hij weet wat service is. De vlucht verliep voorspoedig terwijl we nog een uiltje knapten. 

Helemaal verkwikt stapten we uit het vliegtuig, het feest kon beginnen. Manlief noemt onze trips naar Calpe, geen vakantie, maar een vlucht uit de kou, een noodzakelijkheid. Hij heeft gevoelige holtes, vandaar. Ook is hij hier een stuk minder waggelig, denkt hij. Onze transfer (Beniconnect) stond al op ons te wachten, wat een luxe. Binnen het uur waren we in Calpe. De sleutels van het appartement lagen in een kluis, de code was ons keurig doorgemaild. Alles klopte en verliep perfect. Helaas hadden we geen sleutel van de opslag om ons gevulde karretje te halen. Maar ja, die sleutel wordt niet zomaar meegegeven omdat er van vele mensen spullen liggen, dat snappen we wel. Maar het betekende, voor dinsdag….geen koffieapparaat en geen crocks. Tja, het was Pasen he? Gelukkige hadden we in Februari het restaurant (El Cantal) al besproken. We kregen ditmaal een tafeltje met uitzicht op de Peñon, de zee en de haven, perfect dus. Het zat er bomvol vrolijke, mooi uitgedoste Spanjaarden, zo gezellig. Wederom kozen we voor het menu del dia. We kregen eerst gefrituurde groenten en een frisse salade en daarna een bord scampi’s. Manlief was weer moedig en at er eentje, hij is er echter niet echt van gecharmeerd en dat ontmantelen van de dieren, vindt hij maar niks. Ik heb gesmuld hoor. Het hoofdgerecht was paëlla met vis en zeevruchten, zonder graatjes of andersoortig oneetbaar spul, op deze wijze vindt manlief het zeer smaakvol. Het nagerecht bestond uit roomvla met rood fruit voor mij en mijn dierbare echtgenoot deed zich te goed aan een homemade tiramisu. Hij vond het wel jammer dat het zo snel op was, haha. Uiteraard gingen de heerlijkheden vergezeld van een fles mooie droge witte wijn en bij de rekening kregen we weer een glaasje limoncello. Alles heeft ons goed gesmaakt, dus we reserveerden hetzelfde tafeltje alweer voor de volgende zondag. Bij ons complex hoort een social club, daar kun je tv-kijken en activiteiten bijwonen en er is een restaurant met bar. Het gebouw ligt pal aan zee, beter kan niet. Het gepeupel kan er niet binnen, want je hebt een sleutel van de poort nodig. Vorig jaar hebben we hier al eens gegeten en/of wat gedronken, maar ondanks dat het goed was, vonden wij de uitbater niet zo’n prettig persoon. Nu zitten er nieuwe mensen in, een echtpaar en er is nu ook keukenpersoneel. Het geheel is er enorm op vooruit gegaan. Hier hebben we 2e Paasdag gegeten. We aten een rijkelijk gevulde salade, een zeebaars (ik), een entrecote (manlief) en na at ik een panna cotta en manlief ging weer voor een tiramisu. Zeer smakelijk allemaal. Jullie merken wel dat wij goede paasdagen gehad hebben, met mooi weer ook nog eens. We voelen ons rijk, zo fijn om hier weer te zijn en….manlief kruipt weer uit zijn dal. Dinsdag ging manlief het karretje halen, we waren als een kind zo blij met een goed kopje koffie, gezeten op het balkon, met vol zicht op zee en met charmante crocks aan onze voeten. Nu was het feest echt begonnen. Ook maakten we s’middags onze eerste gezamenlijke wandeling, wat een rijkdom. En…ja hoor, na een uitgebreid bezoek aan de Lidl, met het karretje, kon ik een gezond maal op tafel zetten, een rijkelijk gevulde groente/zoete aardappel omelet. En wat dronken ze als dagafsluiter?………… inderdaad, een wodka caramel. Ik heb nu al 3 ochtendwandelingen erop zitten, net of ik niet weggeweest ben, de mafketel is er nog, de leuke witte kleine reiger met de gele voeten staat nog op hetzelfde plekje te snacken en mijn fitness apparaten zijn een gezonde uitdaging, kortom, alles als vanouds, we zijn ‘thuis’.Ik heb me voorgenomen om me deze maand toe te leggen op straat/portretfotografie, een hele uitdaging. Ik moet nog wat brutaler worden, honden durf ik wel, nu de mensen nog. 

Ik meld me wel weer over een paar dagen, Ciao!