Gotta Catch Them All

Het raadsel is niet opgelost, de foto is toch echt te onscherp. Maar…ik ben geneigd te denken dat Gerda gelijk heeft dat het een muskusrat is. Hoewel ik toch wat twijfel over de oren. We zullen het nooit zeker weten, nature sucks.
Weer een ‘dubbele’ week, verdriet in de wereld en blijdschap dichtbij huis, het is mogelijk, het is het leven.
En…de zomer houdt nog steeds stand, dat is echt genieten, vooral in de vroege ochtend als ik mijn wandeling maak. EN……breaking news: mijn wandelingen hebben een nieuwe uitdaging erbij gekregen, ik moet naast het lopen van mijn verplichte kilometers nu ook Pokemans vangen.
Deze dame wordt steeds gekker blijkt, ik schaam mezelf wel een beetje. Maar…ik ben gevallen voor dit spel, nooit gedacht dat dit zou gebeuren. Ik had de app even gedownload om erover te kunnen meepraten, want iedereen heeft het erover, maar was er binnen no time aan verslingerd. Dit is nou echt leuk te combineren met mijn eenzame wandelingen n de vroege ochtend. Er zitten volop Pokemons in het Markdal en van tevoren kom ik langs 3 stops om ballen (daar vang je ze mee) te verzamelen. Helaas ligt de site er regelmatig uit door het grote succes en dan ben ik best wel gefrustreerd als ik net goed bezig ben, haha.

DSCN6009
Degene die dit spel bedacht heeft is een genie, hij heeft de mensen naar buiten gekregen en laat ze lopen, veel lopen. Je kunt bijvoorbeeld een ei uitbroeden door 10 km te lopen!
Het is gebleken dat zelfs fanatieke gamers hun huis uit zijn gekomen. Er zijn er die zeker 6 uur buiten Pokemans jagen, kijk maar om je heen, je ziet ze overal. De jeugd beweegt!
Je leert ook dingen over je stad tijdens het spelen (je krijgt nl informatie over oa monumenten, beelden, gevels etc.) Dat wordt leuk op vakantie.
Je ziet de mensen socialer worden, ze lopen in groepen en je hoort de interactie. Wildvreemden praten met elkaar en geven tips, de wereld wordt een beetje aardiger.
Een tip: ben wel voorzichtig, kijk waar je loopt, let op het verkeer en heb respect voor privacy bij tuinen en huizen. Je hoeft nergens in om zo’n beest te vangen, je hoeft niet eens de straat over te steken. Gotta Catch Them All! En…Niet op de fiets of in de auto! (eieren kun je bij hogere snelheid niet eens uitbroeden).
Updates:
Kleindochter1 heeft de basisschool verlaten. Groep 8 werd letterlijk de school uitgeschopt.

DSCN6069 DSCN6084
De hele klas is nog enorm hecht, dit uit zich in ‘samenscholingen’ en huilbuien.
We hebben genoten van de eindmusical, bijna professioneel, het plezier en de saamhorigheid spatte ervan af. Uiteraard was onze kleindochter de mooiste en de beste!
De dame (dat is ze) is deze week 12 jaar geworden en dat hebben we uitbundig gevierd. Een super gezellig feest met heerlijke hapjes en veel ijskoude roseetjes, het laatste uiteraard voor de volwassen. Het was goed spul, geen kater tussen de Pokemons.

DSCN6153
Kleindochter2 mag geen Pokemon op haar mobiel, maar zag haar kans schoon om, onder het mom van even een ijsje te gaan kopen, mijn mobiel over te nemen en te Pokemonnen. We zijn anderhalf uur weggeweest en de boef heeft 12 Pokemons gevangen. Big Smile. Manlief heeft ons niet als vermist opgegeven, hij had een stil vermoeden….
Ik heb gejokt, mijn wandelingen zijn niet eenzaam. Ik kom best wel mensen tegen en maak hier en daar een praatje. Bij een cafe, is al voor 7 uur, een buitenlandse man aan het werk op het terras, hij veegt, schrobt en zet de boel weer in het gelid. Ik groet hem altijd, waarop hij dan zegt: “Dag vrouw, mooie vrouw” Jullie snappen toch wel dat ik hem geloof.
Het huis van onze leuke buren op PP is verkocht. Ze vertelden ons dat een oudere heer het heeft gekocht. Wij Grote Blij. Maar vandaag zag ik een jong stel het perceel bekijken en bespreken. Zou het nu ook verhuurd gaan worden? Damn!
En als laatste de ooievaren, zij keren nog steeds terug naar het nest, soms met de ouders en als gezin zie ik ze vaak gezellig samen fourageren. Van maaiende tractoren trekken ze zich niets aan. De jongen zijn al net zo groot als de ouders en hun poten beginnen al rood te kleuren.

DSCN6067

Zo, lieve mensen dit was het weer, nu gaan we naar de Tour kijken. Ik vind het niet meer zo spannend, nu we als Nederlanders niet meer zo van betekenis zijn. Ben blij als het weer gedaan is.
Ciao!

4 thoughts on “Gotta Catch Them All

  1. Inderdaad Yvonne, de op één na oude dame (jou mama is eigenlijk “de oude dame”) heeft het goed te pakken.
    Doch in België zeggen ze hoe ouder hoe gekker, en daar ben jij volgens mij het levende bewijs van. Laat de boer maar dorsen !!!
    Zolang je voorzichtig bent in het verkeer heb je weer wat te doen en is Maurice gerust. Hihihi
    Doe hem de groetjes en voor jou ook xxx

  2. Nou….feest alom! Leuk hoor! En dan zo’n nieuw digidier er bij …. Het is bal in het Markdal!!

  3. De Politie heeft gesproken, ik neem het zeer ter harte Huguette, maar het gestoorde houden we erin he?