LIFE SUCKS!

Een uitje van de week zat er even niet in en waarschijnlijk volgende week ook niet. Gewoon niet mogelijk om een hele dag vrij te roosteren. Maar ons hoor je nog steeds niet klagen, zo veel om van te genieten.
..…Ik heb wel een raadsel voor jullie. Wij weten het antwoord niet en velen met ons. Dus al onze hoop is gericht op jullie en…please, reageer en masse!
Het gaat om deze foto, DSCN5941het is een poes met een dier in haar bek. Ik kwam haar tegen tijdens een van mijn ochtendwandelingen en maakte snel een foto, helaas te snel, dus..…..bewogen, dus…. niet duidelijk.
Het is een beestje met 4 pootjes, flink behaard, een dikke staart, aparte en best wel grote oortjes. Ik dacht aanvankelijk aan een vosje en naderhand aan een eekhoorntje (maar die donkere hebben we toch niet in Nederland?). Ook heb ik nog aan een mol gedacht, maar die hebben een andere staart. Zoonlief dacht aan een kitten, maar zei dat die gedragen worden met hun nek in de bek van ma. Manlief dacht aan een konijntje of een haasje. Dochterlief had van een vriendin te horen gekregen dat hun poes met een eekhoorn was thuisgekomen. Wij blijven gissen, wie weet het?????????
Een van de dingen waar we op het moment erg van genieten is: de Tour, dit jaar zit er behoorlijk wat spanning in, LEUK!
Helaas is het nu wel heel dubbel, door de terroristische aanslagen. Vreselijk wat er allemaal in de wereld gebeurt.
Nu weer een coupe in ons geliefde Turkije, zo erg dat dat land intern en extern zo getroffen wordt. Het is zo’n ongelofelijk mooi land.
We hebben er bij elkaar maanden rondgereisd en genoten van uitzonderlijke cultuurschatten, prachtige natuur en een bijzonder vriendelijke bevolking.
Nu staan onze voetstappen in oorlogsgebieden.
Toch moeten we verder en proberen te genieten van wat op je pad komt en vaak is dat moeilijk.
Het is ook wel heel wrang dat je, als je geconfronteerd wordt/werd met ellende, toch kunt genieten van iets anders. Life sucks.
Maar weer terug dan naar mijn ooievaren, zij hebben alleen elkaar, werken zich even een slag in de rondte om hun jongen groot te brengen en op te voeden tot een goede jager en verder……het zal hun een rotzorg wezen. Bevalt een jong hen niet om de een of andere reden, dan kieperen ze hem gewoon het nest uit, niemand die ze berecht. Toch zou ik niet met ze willen ruilen, ik zie me al in weer en wind op een houterig bed zitten, mij niet gezien. Nature sucks.
Elke dag als ik buiten kom, geniet ik van het zwoele parfum van de lindebomen die voor ons huis staan, het ruikt naar zomer, naar beloften van nog meer. Ik neem flinke teugen, telkens weer en dan…..trekt ie zijn parfum terug en laat zijn zaden vallen, een enorme troep wordt het dan. Manlief veegt en veegt en ik hanteer de stofzuiger wat vaker. En……dan gaan de blaadjes vallen…..
Nature sucks.
Maar…we blijven genieten, we moeten door, we gaan door, we laten ons (nog) niet kisten, anders hebben we geen LEVEN meer en eens……..zal het ook voor ons gedaan zijn, maar dan hebben we wel GELEEFD, ……. LIFE Sucks.
Ciao.

6 thoughts on “LIFE SUCKS!

 1. Ha Yvonne,
  Inderdaad lastig om te zien welk dier de poes in de bek heeft.
  Toch zou ik het houden op (jonge) muskusrat gezien dat kale staartje.
  Fijn weekend samen,
  Gerda

 2. Tja, mogelijk te zien op de foto. Omdat je ht over betrekkelijk grote oren hebt, zou ik gokken op een muis. Sommige soorten hebben grote oren. (Dan kunnen ze beter horen!)

 3. Hoi, kan mevr Apple de foto van mijnh Nikon niet scherp afleveren ?Heeft de Apple toestand dan niet nog niet in huis? Een schande!
  Volgens de fanaten kan Apple toch alles ?
  Of toch juist niet ?
  Trouwens zou het niet weten hihihi groetjes @ Maurice xxx

 4. Dat is leuk, Gerda, een muskusrat, daar hadden we nog niet aan gedacht. Heeft die rat zo’n grote oren?

 5. Beste anoniem, dank voor je reactie. Ik denk niet dat het een muis is, die is veel kleiner toch?
  Maar feit blijft dat dit wezen best goed zal horen!