Politie en een healing

We hadden een goede nacht, geen minpunt te melden.
Echter…de ochtend gingen we vreemd in, geen koffie (vergeten) en geen pap (geen kookgelegenheid). Het werd een glas water met een banaan en een appel, ook niet verkeerd.
Ons ‘appartement’ is loeiheet, de verwarming is niet te regelen, dus toen we de casa verlieten, sloeg de kou ons hard op het lijf. Even doorbijten en doorlopen.
Het doel was, het opgepimpte havengebied, alwaar ook een enorme toren (de Rijntoren) staat en daarboven wilden we ontbijten.
Het werd een aangename wandeling naar deze locatie.
Er stond politie bij de buren, een of ander staatsbedrijf, gewoon voor de leuk, ze gaven aan dat we ze alles konden vragen over Düsseldorf. Ze vertelden dat we zeker de toren met een bezoek moesten vereren, mooi helder weer, dus we zouden veel kunnen zien. We hadden dat zelf ook al bedacht haha.
Het kostte ons 6€ om met de lift naar boven te zoeven (4 meter per seconde, 187meter) je merkte niets van deze enorme snelheid, alhoewel mijn oren wel even dicht gingen.
Eenmaal boven, wordt je verrast met een schitterende view over Düsseldorf. Je kunt helemaal rond en….je kunt er ook in luxe fauteuils plaatsnemen en genieten van het uitzicht onder het genot van cappuccino met een dikke vette torte (ons ontbijt). Man man, dat was genieten in een spectaculaire ambiance.
Met volle maagjes liepen we het havengebied verder in en…we kwamen de politie weer tegen, ze wilden weten hoe we de Toren hadden gevonden, schön dus. Ze waren erg in voor een praatje en gaven ons nog wat tips en…ze vertelden dat de burgers zoo in Arnhem de mooiste dierentuin van de wereld is. Wat een tiepen, een soort van geüniformeerde en bewapende mobiele VVV.
Het havengebied is absolute top, heel veel hoog gekwalificeerde architectuur, sjieke hotels en super horeca. En daartussen allerlei wereldbedrijven.
Grote klasse, je kijkt je ogen uit. Er ligt ook een gebouw van de architect van het Gugenheim in Bilbao, heel herkenbaar.
Wat hebben we hier ongegeneerd lopen genieten en wat heeft meneer Nikon tot zich moeten nemen, wat een hoogstandjes. Ook de sfeer is super, we besloten er te eten, tussen de yuppen. We kozen voor een Italiaans restaurant en dat bleek een schot in de roos, zoooo lekker en goed. Ik at er een dikke gegrilde dorade met allerlei verse groentjes en manlief een pizza kaas/Parma. De zaak zat propvol met pakkenmannen en een enkele dame, wat een mooi lunch-uur hebben die lui daar he?
Manlief verorberde nog een tiramisu en…we waren weer klaar voor de rest van de middag.
Nog wat architectuur en langs de Rijn terug naar het centrum.
We belandden nog even in de magistrale Apple store, een belevenis op zich.
Op een gegeven moment spotten we een groep dansende christenen uit Arizona. Echt een leuke gedreven groep gelovigen in Jesus. Ze nodigden me uit om mee te dansen en….dat deed ik gewoon, effe uitleven he? Manlief kreeg naderhand nog een healing voor zijn instabiliteit, wat een geluksvogels zijn we he?
Nu ligt manlief te snurken, wellicht werkt de healing nu, we zullen het zien.
Het was een mooie dag in het koude maar zonnige Düsseldorf.
Foto’s uploaden lukt hier niet, die houden jullie te goed en dan zie je dus die dansende Jut tussen de Christenen.
Nu ga ik lekker lezen en manlief een por geven, Ciao.

DSCN9412 DSCN9528 DSCN9544 DSCN9563 DSCN9606 DSCN9637 DSCN9671 DSCN9727