Kinky Sex en public

Inmiddels mag ik me een beetje een ‘ooievaarexpert’ noemen, ik weet nl wanneer ze ‘het’ doen! Ze hebben het er maar druk mee en volgens mij heeft ‘het’ nog geen zoden aan de dijk gezet, er wordt duidelijk alleen maar flink geoefend en nog niet gebroed, ze staan meestal naast elkaar op het nest wat te koekeloeren.

Ze prutsen wat aan hun vel hier en daar en rommelen wat aan het nest en dan….vliegt het mannentje ineens weg. Hij gaat de vleugels en de benen strekken en een maaltje vangen. Meestal blijft ie in het zicht van het vrouwtje, maar soms kom ik hem een stuk verder tegen in een poeltje, hmmmmm daar hebben ze lekkere padden. En als ie dan zo’n sappig beestje gevangen heeft, vliegt ie snel naar het nest, gooit het ‘maaltje’ in het nest, maakt nog een trots praatje, vrouwtje bedankt hem meerdere malen, ze leggen het maaltje wat beter neer, en dan…..tjakka! Veel gefladder en ‘er’ op en erin, vrouwtje wordt nog effe lekker in haar nek gebeten en blijft strak staan en mannetje fladdert en stoot er heel even heftig op los. Niks geen schaamte en zeker geen naspel, daarna lijkt het alsof er niets gebeurd is, het lekkere hapje is dan aan de beurt.

DSCN7910
Ik heb wat foto’s, alhoewel nog niet erg naar mijn zin, dus ik stalk nog even door, ik weet nu hoe het gaat. (Update: vanmorgen leek mannetje te broeden en vrouwtje zat bij het nog leegstaande buurnest)
Ik heb weer een ijsvogel gespot en gefotografeerd, maar ook dat kan beter, het Markdal met zijn bewoners blijft trekken gelukkig.

DSCN8064
Toch ben ik in het hoofd flink bezig met het verzinnen van haalbare uitjes, het streven is vanaf nu een ‘uitje van de week’.
Enkele uitjes zijn al gereserveerd, zo’n zin in.
Het uitje van de afgelopen week, is lichtelijk mislukt. Het doel was een gezellig dagje Breda, wat fotograferen, wat shoppen, wat eten en drinken en naar het designmuseum. Manlief voelde zich niet senang, erg verkouden en was niet vooruit te branden. Dus hij bleef lekker warm n de casa.
Ik ging alleen, het was ijskoud en grijs. Het etentje en het drankje liet ik maar zitten, geen reet aan in je eentje. Fotograferen was niet bepaald leuk in die koude grijzigheid en het museum had nog geen nieuwe tentoonstelling. Ben er wel in geweest, heb wat ‘geschoten’ en……….heb ons op de gastenlijst kunnen plaatsen voor de officiële opening van twee nieuwe tentoonstellingen (met burgemeester, drank en hapjes), zal wel het uitje van de week gaan worden, haha.

DSCN8018
Om toch een leuk uitje van de week in de annalen op te nemen, bestempel ik de verjaardag van de oude dame (91), als zodanig. Het was een onverwacht gezellig samenzijn met mijn twee broers en schoonzus.
De oude dame vond het ook wel gezellig, maar snapte er niets van.

DSCN7932
De dag erop was ze alles alweer kwijt en klaagde dat er nooit iemand kwam.
‘Jeroen Bosch’, gaat helaas niet lukken, alleen nog maar kaarten in de avond, geen optie voor ons.
Tja, dat heb je met het ouder worden, je krijgt steeds meer beperkingen. Maar ons hoor je niet klagen, we kijken alleen naar wat we wel kunnen en blijven actief genieten hoor.
Het uitje van de volgende week is al bekend bij het bestuur, het wordt deels een nostalgische tour met flink wat cultuur, Ciao.

2 thoughts on “Kinky Sex en public

  1. Haha, leuk hoor die ooievaren! En een prachtige foto van de ijsvogel toch? Wij net terug van Matthaus-weekend in West-Vlaanderen. Ook erg leuk!!

  2. Nou zeg toch prachtige foto’s en blauwe lucht en wens Maurice veel beterschap. Wat ziet je moeder er nog geweldig uit en dat ze het niet snapt oke! Mijn moeder 5 jaar lang wist ook niets meer ik heb gewoon gedaan wat ik dacht wat goed was en heb er geen spijt van. Dit is ook al 25 jaar geleden. Veel succes met het zoeken naar leuke weekendjes.xxxjes.