Valentijn ohhhhh my Valentijn.

Valentijnsdag, wij doen er nooit iets aan, maar het heeft toch wel iets al die hartjes die je langs ziet komen.
Eigenlijk is het wel leuk om eens stil te staan bij je relatie en dat deden wij (zittend) op ons zonnige balkon. Zullen wij er nu ook eens iets aan gaan doen?
Manlief zei meteen NEE, hij is totaal niet van de verrassingen. Hij kan dat niet, hij speelt graag op safe. Romantisch is ie ook niet en ik ook niet, bij een romantische setting krijg ik de kriebels of de slappe lach. Dus…..dan maar niets?
Jawel, we vonden onze relatie toch wel een feestje waard, we zijn per slot van rekening wel een oud setje. Jut en Jul zijn ruim 50 jaar samen, toch wel heel bijzonder vinden wij.
De vonken springen er niet meer van af, maar het kan er mee door. We zijn maatjes in crime, door dik en door dun en gelukkig vinden we veel dingen samen leuk. Maar toch zien we een verschuiving doordat ik er wat meer alleen op uit ga.
Ik houd van lange wandelingen in een straf tempo en hier zelfs zo vroeg mogelijk. Ik ga om half acht de deur uit en begin meteen te genieten.
Wat zal ik deze zeetochten gaan missen, thuis moet ik het weer doen met het Markdal. Het Markdal is beslist ook erg mooi, maar ik ben een mens van de zee, daar liggen mijn roots.
In het Markdal is het vaak een zompige zooi, je bent alleen maar druk met plassen en drab te vermijden.
En………nu is er zelfs een lijk aangespoeld las ik, brrrrr, dat feit maakt het voor mij wel luguber daar. Het is nog niet bekend of het om een moord gaat of een zelfdoding.
Ik weet niet of ik er heel vroeg in de ochtend durf te gaan lopen, geen mens die me hoort of ziet als er iets met me gebeurt.
We zullen zien, maar feit blijft dat het Markdal niet kan tippen aan de zee.
Als ik s’morgens hier mijn tochtje maak, ben ik altijd benieuwd wie of wat ik ga zien. Sommige belevingen zijn altijd hetzelfde, ik zal eens wat opsommen.
De zee ligt er altijd beeldschoon bij, het strand niet…..zeewier en wat zwerfvuil. Dus komt de veeg tractor

langs om de boel op te leuken.
Ik zie dagelijks dezelfde mensen zoals een jogger met een bijzondere geblondeerde coupe, een aardige loopman van mijn leeftijd, een drukke baas die strandstoelen en parasols in het gelid zet, een loopdame van mijn leeftijd met een spelende transistorradio in de hand, een oude visser op een terras aan de haven met elke dag een gele bloes aan, dweilende, vegende terras opbouwers, poezen, yogabeoefenaars, een maffe Hongaar die danst op het strand, meeuwen, een grote reiger, een kleine reiger, een ibis, een soort wulp die een prachtig geluid maakt, hele kleine drukke loopvogeltjes,

 

2 grote veerboten en wat kleiner spul en als ik geluk heb, een grandioze zonsopkomst.
Je ziet, het is bepaald niet saai.
Oh ja, ik zie ook altijd een neger met zonnebril die zijn zanddraak weer aan het herstellen is, s’nachts vallen onverlaten zijn draak aan haha. Als de neger, of mag ik dat woord eigenlijk niet meer gebruiken?, zijn draak weer af heeft, legt hij een handdoekje neer waar de mensen geld op kunnen gooien, hij laat het geheel dan bewaken door een mooie kleurrijke dikke donkere mamma en hij gaat ‘gouden horloges’ verkopen.
Om terug te komen op Valentijnsdag, laat ik nu een jurkje bij me hebben met een hartje erop!, die trek ik aan en dan gaan we weer naar dat visrestaurant, je weet wel waar die band speelt. Ben benieuwd of ze acte de présence geven.

…..Ze waren er niet, maar er was een ander muzikaal stel. Een slagwerker/tweede zang zinger en een zingende gitarist. Ze waren goed en speelden in op Valentijn, soms wat te zoet, maar zo nu en dan spectaculair Spaans en uitdagend.
Het was weer een groot feest, zowel qua eten, ambiance en eten. We smeerden onze lunch traag uit om maar zo lang mogelijk te genieten, dus weer tapas, een uitstekende vissoep en een goddelijke redsnapper en….weer een huisgemaakte postre. Het was genieten en smullen.
Er was vandaag een aimabele propper aan het werk, hij vond me zoooo aardig en wilde op de foto met me, ik ook.
Het weer zou pet zijn volgens de berichten, maar het was hoogzomer voor een doorgewinterde Hollander.
Nog een na neutje op ons zonnige balkon en Jut en Jul hebben een gouden Valentijn in the pocket.
Je hoort ons niet klagen hier.

ohhh, toch wel, de foto’s willen niet meer uploaden, ik probeer het morgen weer.
Morgen storm hier, ben benieuwd, Ciao.

2 thoughts on “Valentijn ohhhhh my Valentijn.

  1. Bijna te veel voor 1 dag!! Leuk hoor….en wat een aparte mensen! Praat je ook met hen? Nou…fijn dat de Valentijn-evaluatie van jullie relatie er positief uit komt.
    Ga zo door!!