Een regen van gouden dagen

We zijn ingeburgerd in onze nieuwe casa en hebben al behoorlijk genoten van onze balkonzon.
We zijn blij dat we deze stap gezet hebben.
Ik heb ontdekt dat in de lobby een beter soort WiFi hangt en daar ga ik nu een maal per dag even aan het ‘werk’, ook heb ik bij t-mobile een travel en surf pakket gekocht, zodat ik altijd kan internetten op de phone, maar…….ook op de pad, dan werkt mijn mobiel als hotspot, ideaal.
Dus de sh.. zaken zijn opgelost.
Woensdag zijn we weer in de benen geklommen. We liepen een mooie route langs de zee naar Majanicho, een verlaten nederzetting aan een beeldschoon baaitje.

image
De tocht was schitterend, eerst door de lavavelden en dan door de woestijn, ondertussen rolden de hoge golven omhoog spattend tegen de kliffen.

image
Majanicho is een piepklein dorp en het ligt aan een natuurlijk zwembassin, omgeven door lavatongen. In de weekenden en in de vakanties komen de bezitters van de huisjes het zaakje tot leven wekken en kunnen de kindjes hier veilig badderen.

image
We zagen een verlaten huisje, waar op het plaatsje 4 kettinghonden zaten, zo zielig. Ook zagen we katten en zelfs een bewoond huisje, wellicht zorgt degene die daar woont voor de achtergebleven levende have.
Na in dit dorp een appeltje genuttigd te hebben, keerden we de kust de rug toe en liepen we door de lavavelden pal naar het Zuiden, naar Lajares.
Het was een lange tocht, maar wonderschoon.
We zagen eekhoorntjes, half wilde geiten, allerlei leuke kleine vrolijke vogeltjes, ienemieni woestijnbloempjes en helaas een stinkende dooie kat (toch weer een lijk dus).

En…deze dame heeft zich de kunst van de zelfontspanner eigen gemaakt, dus……foto’s van Jut en Jul in de lava en in een verlaten huisje.
Na ruim 5 uur gewandeld te hebben liepen we helemaal blij Lajares binnen.
Hier wonen veel buitenlandse kunstenaars en surfdudes.
Uitgehongerd liepen we ons restaurantje in en bestelden: salade, goddelijke knapperige goudgele frieten, gestoofd kalfsvlees (manlief) en cabrita (jong geitje krap gebakken, smaakt naar cotelet).
Het werd smullen en ja hoor, als postre (nagerecht) weer die huisgemaakte kaastaart met fruit.
Wat denken jullie, heeft deze dame toch maar een wijntje genuttigd?
Met de bus zijn we zeer voldaan weer teruggereisd naar Corralejo. Mijn watch gaf 26.960 stappen aan en……20 km!!!!! Record van de eeuw.
Donderdag in de vroegte ben ik weer fit en fruitig aan de wandel gegaan, geen centje spierpijn hoor.
Maar…….ook geen zichtbare zonsopkomst, het begint er op te lijken dat het weer een tandje terug neemt. Veel wind en maar 6 uur zon. Niet geklaagd hoor, het was een heerlijke dag.
Vandaag weer geen zonsopkomst, zelfs een druilerig drupje en veel wind.
Toch mijn kilometers gemaakt en echt geen straf.
De dag bloeide uiteindelijk uit tot een super zonnige dag. We hebben heerlijk in de luwte zitten lezen en relaxen, kortom, weer een gouden dag
Ciao.

4 thoughts on “Een regen van gouden dagen

  1. Ik heb je toch xx zon foto’s ter beschikking gesteld?
    Daar moet je het dan maar mee doen.
    Die staan op google drive voor je.

    Veel kijk plezier.