Verhuisd en veel shit aan de knikker.

We zijn verhuisd!
Had even wat voeten in de aarde, in de zin van een halve dag geen appartement. De koffers werden opgeslagen, het was wachten op het schoonmaken van het nieuwe appartement als de gasten eruit gingen. Geen probleem voor ons, hier hadden we op gerekend, we gingen het stadje in en ergens een leuk eetstekje zoeken.
Het zonnetje scheen dat het een lieve lust was en ik moest wennen aan het felle licht aan de kust, dat zag ik nooit op de vroege ochtend. Gisteren ben ik zelfs een half uur eerder op pad gegaan, het was nog donker zelfs. Ik wilde er een flink stuk op hebben zitten als de zon zich zou laten zien, een ander zichtpunt dus op de opkomst. En ik had een mooi punt hoor, maar……..niets te zien, er hingen weer van die shitwolken voor. Jammer, dit ga ik nog eens proberen, we hebben de tijd.
We zitten pas op de helft.
Maar goed, we vonden een leuk terras met veel reuring er om heen en…….later kwam er zelfs een hele band aan zetten en nam precies tegenover ons tafeltje plaats. Het geheel bestond uit 2 saxofonisten, 1 drummer, 1 gitarist en een zangeres.

imageHet waren Italianen en de gitarist kwam van Tenerife, dat kon je wel horen, hij had duidelijk flamenco roots zo bleek. Ze speelden ietwat Jazzy, met zo nu en dan een Spaanse uitschieter. Het was niet verkeerd om naar ze te luisteren en te kijken, onder het genot van het verorberen van een dikke zeebaars.

We hebben er uren gezeten, eerst tapas, toen een hoofdgerecht, en jawel ook een nagerecht en een nadrankje.
Geen straf om even dakloos te zijn.
Bij thuiskomst lag het nieuwe appartement schoon op ons te wachten. Het inrichten ging heel snel, alles kreeg weer dezelfde plek, dus we zaten al gauw op ons zonovergoten balkon, jaja, nu hebben we de hele dag balkonzon!
Dat we nu de kranen andersom moeten gebruiken, nemen we voor lief, dus koud is hier warm enzo. En oh ja, de balkondeur is in shit staat.
Om de geslaagde verhuizing te vieren, hadden we een mooie fles cava in de vriezer, die we later op Costa Balcona opslorpten, onze tweede vakantie kon beginnen.
Tja…en dan weer een shitnacht van de alcohol, dus deze dame gaat weer ‘droog’!
Vandaag even goed boodschappen doen om de koelkast weer vol te krijgen met gezonde zaken.
We zijn nog naar de hoofdstad geweest, viel zwaar tegen. Het is een stad van 14.000 inwoners, maar je ziet er niet veel daar, het volkje werkt. Bijna geen toerist te zien, is niet erg want er is niets te beleven, op een cruiseboot per dag na dan. Wat moeten die cruisers zich bekocht voelen om in zo’n saaie stad geloosd te worden, ze zullen wel op eilandexcursie gaan als ze slim zijn. Wel leuke muurschilderingen.

image
We wisten dat er een groot winkelcentrum moest zijn……niet te vinden……totdat we het vroegen….en iets later ook vonden. Een enorm stopping mall, heeeeeel erg druk……heel erg lawaaierig en heeeeel veel winkels, wel honderd. Allemaal shitwinkels. Het was wel leuk dat er wat carnaval kunstwerken geshowd werden, dat was de enige winst voor ons. Wat een afknapper. Nog in een homobar in geweest, dat was wel leuk. Ze waren allen verkleed als vrouw en vierden caranaval met heerlijke salsa muziek.

Daar had ik wel willen blijven, daar hing sfeer, maar manlief vond het helemaal niks, jammer.
Wel lekker gegeten, echt Spaans, want het is geen toeristenstad, het heeft zelfs maar 1 hotel.
De eiland regering zetelt hier, het is duidelijk een stad waar de locals wonen.
Nog iets noemenswaardigs, het valt jullie wellicht op dat ik veel shit zie en meemaak, het wordt nog erger hoor.
Maurice is twee keer achter elkaar bescheten en behoorlijk nog wel, van die dikke duiven klodders. Moraal van dit verhaal, neem nooit plaats onder een palmboom, een duiven dixie hoor. Verder maken we het goed, we genieten.
Morgen gaan we een hele lange tocht maken en komen dan weer uit in Lajares, uiteraard moeten we dan weer die zalige huisgemaakte frieten gaan eten.
Zo nu even ergens echte WiFi zoeken, hier hebben ze shitwifi.
Ciao!

3 thoughts on “Verhuisd en veel shit aan de knikker.

 1. Maurice was zijn jurk vergeten natuurlijk; ik snap het wel.
  Fijn dat jullie nu in de zon kunnen zitten, hoewel ik de indruk heb dat het weer niet steeds optimaal is? Altijd beter dan hier, wat een shitweer. Vandaag bijna de hele dag regen en om 4 uur begint het weer te schemeren! Nou, moedig voorwaarts maar weer. Die zeebaarzen zien er toch weer anders uit dan bij ons. Spaanser volgens mij.

 2. Oh, Yvonne wat erg voor je .
  Om je toch nog een zonnetje te bezorgen.
  Hierbij nog wat opnames die ik in dec 2015 gemaakt heb.
  Geniet ervan, en gebruik is toegestaan. ( geen copyright )
  Lees je mail, daar stuur ik je een link van de foto’s
  zon op in GC dec 2015.