Weer een lijk

Gisteren ben ik de andere kant opgegaan, richting zandduinen.
Het werd een pittige wandeling, want…rul zand. Ik krijg weer pronte kuiltjes.
De zonsopgang was niet spectaculair, er hingen flink wat wolken op de plek waar het ging gebeuren.
Er stond ook een flinke bries, het werd s’middags zelfs stormachtig, maar …..de temperatuur was heerlijk, ons hoor je niet klagen, gewoon een plekje uit de wind zoeken.
Maar goed, mijn wandeling in de vroege ochtend was behoorlijk sportief te noemen. Het was puur genieten en geen mens te zien. Heel bizar, overdag zie je heel veel mensen en rond half acht in de morgen…niemand. Joggers zie je hier niet veel. Je hebt hier geen doorlopende stranden en geen boulevard, misschien is dat de reden?
Bij thuiskomst was manlief al gesoigneerd en ging net de deur uit. Sinds vandaag is hij belast met het pingebeuren, hij zorgt voor de geldstroom. Ik moet zeggen, hij doet het goed, aan geld geen gebrek.
Later zijn we samen nog even naar de haven gewandeld, lekker loeren, fotograferen en uiteindelijk dronken we bij La Lonja ( tapas bar van de viscoöperatie) een koel glas wijn in het zonnetje en…..uit de wind.
Tja en dan krijgen we weer van alles hetzelfde, te weten, lunch, luierend lezen bij het zwembad, even naar zwembadbar, koken en eten.
Het was een zeer aangename dag.
Vandaag stapten we een half uur later uit bed, ik de gek, lag te wachten op het ‘teken’, te weten de vuilniswagen. Die komt dus niet vandaag, want….zondag.
Toch zelfde tijd vertrokken voor de wandeling, nu weer richting haven. De zonsopkomst was fabuleus, het is elke keer weer iets verbluffends.

 

Het eerste wat ik s’ochtends ruik als ik buitenkom, is zeep en chloor. De luitjes dweilen en zwabberen zich hier een eind in de rondte, schoon volkje. Zal wel nodig zijn, ik denk dan aan pis, kots, stront en kakkerlakken.
De tweede geur is,….ziltige zee en dat is zooooooo heerlijk, ik neem altijd een flinke hijs.
Ik zag weer een deinend drijvend lijk naast een pakje Marlboro in een grappig zwembadje aan de kust, het blijft lachen hier.

En…….., ik zag een schattig vogeltje, geen idee wat het merk is.

Het was beslist weer een geslaagd trippeltje.
Bij thuiskomst weer alles van hetzelfde………….
totdat we bij het afrekenen van de boodschappen bij de Spar zomaar ineens 2 grote zakken koeken kregen, gratis en wij alleen. We schijnen deze goeie gaven om de een of andere reden verdiend te hebben. In ieder geval grote blij voor manlief, die is gek op gratis en op koek.
De rest van de dag weer van alles hetzelfde…….dolce farniente!
Avondmaal bestond uit quinoa, heel veel groentes en hard gekookte eieren.
Mochten jullie ons maar saaie sukkels vinden……..morgen gaan we los……..op naar de lava en de kraters en dan uit eten in Lajares, een klein dorpje en dan met het OV terug.
Ciao.

1 thought on “Weer een lijk