Van Alles Hetzelfde

De wifi is waardeloos, ik knal er steeds uit, ondanks de hulp van de BB, hoewel J…., toch wel wat beter. Dit is het verslag van gisteren, het stelt niet veel voor, dus kijk maar of je het leest.

En ja hoor, weer heerlijk gebuisd gisteravond en…….wonder…deze dame ging rond 22:00 nog even onder de douche, een unicum, ik ben een ochtendbader.
Ik weet niet of het door de douche kwam of door geen avondwijn, ik heb geslapen als een roosje. Manlief ook, hij slaapt meestal goed, de boflkont.
Om klokslag 06:00 waren we klaarwakker, dus…….er uit en aan de koffietjes.
Rond 07:30 begon het licht worden, voor jullie 08:30, ik kreeg de kriebels, ik wilde er op uit, naar de zee.image

Manlief had er geen oren naar, dus ik ging alleen.Langs de nog slapende dakloze in zijn huiskamertje, de straat over, even doorlopen en daar is dan de zee.

De zon deed zijn best om te voorschijn te komen, het licht was prachtig, de lucht ijl zuiver en een leeg strand lag me aan te kijken, op een paar wandelaars na.
Wat een verademing, wat een nieuwe dimensie, mijn eerste single trip in Corralejo. Ik zette er meteen goed de pas in, met zo nu en dan een fotostop.
Slaperig werden hier en daar wat terrassen schoongemaakt, maar voor de rest was er totaal geen reuring. Wat een luxe, ik had Corralejo bijna voor mij alleen.
Langs het strand liep ik naar de haven, wie weet kon ik de vissers zien aankomen met hun vangst.
Ik liep langs verschillende zandsculpturen, nu onbemand, zonder schoteltje en donkere dames, langs een badgast die zijn zwembroek onbeschaamd uittrok en zich in zijn onderbroek hees, ik had vol zicht op zijn ronde zongebruinde billen, en wat eenzame stappers.
Bij de haven aangekomen zag ik reuring, echter terugtrekkende reuring, de vissers hadden hun waar al afgeleverd bij de coöperatie en gingen op huis aan. Jammer, morgen misschien wat vroeger op stap?
Ik had nog een missie, het opsporen van een biologische winkel die ergens zou moeten zijn. Ik had een paar indicaties waar het zou kunnen zijn en na wat extra kwartiertjes vond ik hem, maar…..nog dicht. Geen probleem, straks met manlief gewoon terug!
Helemaal hyper kwam ik thuis, ik was anderhalf uur op pad geweest en had al mijn doelen gehaald volgens de Apple Watch. Mooi zo, kon ik de dag verder luierend doorbrengen.
Manlief was al fris gedoucht en had het huisje aan kant, zo heurt het.
Ik ging verder met de ochtendrituelen, te weten wassen, echt aankleden, pap koken en eten. Het smaakte me enorm, ik had het ook echt verdiend nietwaar.
De goede fee, meldde zich, dus wij floepten snel de casa uit, op naar de biologische winkel. Het bleek een klein zaakje, maar ze hadden wat verse lokale groente, verse eitjes, kaas en nog wat lekker spul,.Het biologische wil nog niet zo hard hier, maar voor ons was er genoeg en de verkoopster beloofde elke dag wat verse aanvoer te hebben. Vandaag heb ik rucola, boontjes, peterselie en een courgetje gescoord.
Ik had nog bruine bonen op het lijstje staan, maar dat zijn rode bonen geworden, ben benieuwd, ze staan nu te weken.
Bij thuiskomst was de goede fee verder getrokken en troffen wij een super schoon huisje aan, morgen is ze vrij, ook fijn.
Na de lunch besloten we weer bij het zwembad te gaan liggen, lekker lezen en luieren, niet verkeerd.
Het avondmaal was uit de kunst.
En nu…..van alles hetzelfde als gisteren, zin in.
Wat we morgen gaan doen, weten we nog niet, maar ik ga in ieder geval eerst aan de wandel.
Ik zal jullie niet meer lastig vallen met van alles hetzelfde, ik meld me wel als ik echt wat te melden heb, Ciao.