Vergeet vooral je vliegenmepper niet

En daar zaten Jut en Jul weer voor de tv op de zachte bank in het knusse appartement.
Thuis kijken we zelden, uitgezonderd het nieuws, maar in het buitenland zijn we gek op BVN. Je krijgt dan best wel goeie documentaires voorgeschoteld en de DWDD en alles op Christelijke tijden. Ideaal dus voor deze oudjes. Elke avond rond 7 uur gaan we buizen.
Ondanks onze vermoeidheid hebben we gebuisd, heerlijk.
Toen het mandje in en heerlijk geslapen tot 06:00, bij jullie dus 07:00.
Mooie tijd om verkwikt op te staan.
Wat een ultiem gevoel, de hele vakantie ligt nog helemaal leeg te zinderen. We hebben wel wat plannetjes, maar we zien wel, eerst eens aarden hier.
Rustig de koffietjes gedronken en gewacht op de zon, die komt hier wat later in de lucht, maar hij kwam hoor met wat wolkjes en een windje.
Daarna een ontbijtje en toen de casa uit. Eerst maar even naar de receptie, we willen een ander appartement. Dat wat we nu hebben is prima hoor, maar vooral manlief wil ook avond balkonzon. Hij ging met zijn wensen gelijk voor de hoofdprijs en…..die krijgt hij over een dikke week, grote blij voor hem.
En dan is het tijd voor onze eerste stevige wandeling. Kijken wat we nog kunnen ontdekken. En ja hoor, we zagen een gast die een soort van huiskamertje op de stoep voor een winkel had ingericht, de man zelf was nog onder zeil op zijn matras.

En we ontdekten eindelijk de klokken die we vorig jaar alsmaar hoorden klingelen. We dachten dat die bij een kerk hoorden, maar hadden nooit een kerk kunnen ontdekken en nu zagen we zomaar ineens een torentje met een 20 tal klokken en…je kon helemaal naar boven en daar werden beloond met een schitterend uitzicht op Corralejo, de zee en Los Lobos. Echt leuk en gelukkig begonnen de klokken niet te klingelen toen wij er waren.

DSCN5428
En……. we ontdekten een super gezellig winkelcentrum zonder eenheidsworst. Veel verder zijn we niet gegaan voor deze eerste dag, de apple watch was al redelijk tevreden en het was tijd voor boodschappen, heel veel groentes en fruit en wijn voor manlief. Ik drink alleen buitenshuis zo nu en dan, hoewel….er staat een mooie fles rood te glunderen op de eettafel, die zal nog wel leegkomen hoor.
De rest van de dag hebben we lekker lui lezend aan het zwembad doorgebracht en dat was de sublieme cooling down in de warmte.
Nog even een wijntje in de zwembadbar dan maar, niet verkeerd, even mensen kijken. Er was een ruziënde familie, er zaten 4 dikke zuipende Engelsen met E sigaretten in de mond, we zagen een oude man in een te sexy zwembroekje gewapend met vliegenmepper langs komen en toen hadden we genoeg gezien. Vlug naar de casa, groentjes snijden, koken, eten en……buizen, Ciao.