De reisdag en verwarmend welkom

Na de super relaxte uurtjes in het CitizenM, togen we weer naar het Hilton, nu boven over, via een soort luchtbrug. We liepen dwars door het WTC, waar allerlei bedrijven gevestigd zijn, leuk om eens te zien.
Uiteindelijk kwamen we uit in de gang van het Hilton, indrukwekkend vond ik.
Dat vond een deftig figuur ook, hij stond zich uitgebreid te selfen voor het Hilton Logo. Wij hielden ons in. We kwamen via een roltrap weer in de fotogenieke hal, maar nu met sfeerverlichting, heel mooi. image
In het restaurant stond het personeel al in de plooi, casual uniform; spijkerbroek, geruite bloes en denim sloof. Wij vonden het niet echt mooi, maar het personeel was supervriendelijk.
We werden er door een trotse medewerker op gewezen, wie de baas van het spul was, een leuke jongeman zonder kapsones. Ik maakte hem meteen complimenten met zijn super werkplek. Het restaurant is heel groot, maar toch knus en ook casual, geen tafellakens, maar houten tafels zonder placemat. De ruimte bevat 3 open keukens, ieder met zijn eigen Delfts blauwe achterwand. Daar was ik meteen verliefd op prachtig. De baas van het spul, legde me uit wat het voorstelde. Bij de oosterse keuken hoort een wand met details uit het oosten, verder was er een Hollandse wand en een Schiphol wand. Ik zal de foto’s plaatsen hoor.
De aardige baas van het spul liet me ook nog even een gesepareerde ruimte zien voor een privé gelegenheid, DE ruimte voor de sommelier, getuige de goed gesorteerde wijnkasten.
Als welkom kregen we een krakend vers biologisch verantwoord zuurdesem broodje met een bakje zeezout, biologische boter en smeerbare geitenkaas van een Babantse boerderij. Tegen de voedselzandloper in, heb ik toch wel een stukje brood verorberd, heerlijk.
De menukaart zat opgerold in een soort van denim matje, grappig, maar wel ietwat onhandig vond ik. De keus is goed, voor ieder wat wils, zelfs voor deze kritische dame.
Manlief at een enorme kogelbiefstuk en ik een gegrilde zeebaars. Het geheel ging vergezeld van super lekkere gegrilde groentjes en zelfgemaakte frieten. Het was smullen met een grote S.
De wijn was top! De sfeer was dat ook.
Ik kan dit restaurant (Bowery) van harte aanbevelen als u op Schiphol bent, het ligt vlakbij Schiphol Plaza en het is intern te bereiken, gewoon bordjes Hilton volgen. Mocht u ook nog net zo gek zijn als ik wat fotograferen betreft, loop dan even een rondje om het pracht gebouw heen, het is van alle hoeken weer anders. Super fotomodel hoor. Ernaast zie je nog het oude Hilton liggen een soort van Oostblok Bunker.
Via de lange gang kuierden we weer terug naar de uitgang en liepen in een paar minuutjes naar het CitizenM.
Om half 8 lagen we te slapen en om half 4 werden we wreed gewekt door de wekker van de iPhone en de iPad, dat viel vies tegen, ik sliep zoooo lekker in dat bed en ooohhhhh wat een heerlijk kussen.
Maar ja, we moesten eruit en binnen een half uur stonden we weer gepakt en bezakt op de luchthaven.
Het verliep allemaal gladjes, alhoewel bij de security check, zagen mijn vele oplaad kabels er erg gevaarlijk uit, dus open die rugzak…….niets aan de hand gelukkig.
We hadden nog ruim de tijd voor een dikke vette Starbucks, en die smaakte ons super!
Boarden verliep soepeltjes, maar ik zat naast een enorme dikkerd, dat was weer minder of eigenlijk meer. Hij probeerde steeds meer ruimte in te pikken, at zich in de rondte, maar gelukkig was hij geen zeikerd, hij hoefde zijn plek aan het raam niet te verlaten.
De vlucht had al meteen 40 minuten vertraging omdat de luchtverkeersleiding in Frankrijk zo nodig moet staken.
Het werd een lange vlucht, we hadden een tussenlanding, balen, maar voordeel……die hebben we op de terugweg dan niet.
We hadden 3 piloten en veel cabinepersoneel in verband met de lange vlucht, zodat er rustmomenten voor hen gegenereerd kunnen worden en jawel, ik heb weer 2 ‘tenten’ gezien.
En….er was een hond aan board, een begeleidingshond, een witte labradoedel met witte uggs, qua snoeien.
Zo, tot zover verslag vanuit de cabine, manlief heeft zijn hoofd ten ruste gelegd en ik geb een boek gelezen.
Bij aankomst konden we ons meteen uitpellen, want 22 graden.
Binnen 1 uur rolden we ons appartement in, alwaar een fles wijn en bonbons op ons stonden te wachten. Wat een welkom.
Prima locatie maar…..We hebben zon tot twee uur in de middag,, dat is weer minder, wellicht nog verkassen?
De rest van de dag hebben we gewandeld, gegeten aan de kust (ik papagaaivis) en op terrasjes gezeten. Het is vakantie!!!! Ciao.