We vieren het leven

Dag 54, Donderdag 7 Maart

Het gaat goed met ons, we leven gewoon ons leven, met zo nu en dan een uitspatting, maar dat hebben we in Breda ook. We komen niet meer in de verleiding om vakantie te vieren, we vieren nu het leven. 

We koken zelf, we doen onze boodschappen en kuisen ons huisje. 

Het enige afwijkende is het mooie weer, het dagelijkse balkonzitten en natuurlijk de zee voor je inmiddels bruine neus. 

Ons sociale leven speelt zich voornamelijk af rondom onze residentie, allemaal 70+ en allerlei nationaliteiten. 

Ieder gaat zijn eigen gangetje en met deze en gene heb je gewoon meer een klik. 

We hebben zorg voor elkaar en helpen waar mogelijk. Boeken en kranten gaan van hand tot hand. Zo nu en dan, maken we een uitstapje met bevriende stellen. 

Kortom, het is hier goed uit te houden en als je geen zin hebt om te socializen, dan is dat ook goed. 

Wat een heerlijk leven zo. 

Wij zijn lid geworden van een Engelse club, zij hebben een programma waar wij ons in kunnen vinden en we waren als tulips van harte welkom. Leuk is dat Jelle en Merlyn ook lid zijn. Eind van de maand gaan we op excursie naar een wijnlandgoed, dat wordt feesten, denk ik. 

Wij zijn nieuwkomers hier in het gebouw, de meeste mensen komen hier al jaren en dat smeedt een hechte band onderling. Alle data van aankomst en vertrek worden bijgehouden, zodat er rekening gehouden kan worden met activiteiten. Zo schijnt er volgende week een stel te komen dat de hemel in geprezen wordt qua plezier maken. Het is een Nederlands stel, woonachtig in Frankrijk, we zijn benieuwd. 

Ook niet verkeerd om te melden, er wordt hier niet geroddeld, ik denk geen tijd daarvoor. 

De schoonmaakster laat ik niet meer komen, hier ‘werkt’ men alleen met spuitbussen met frisse luchten, het ruikt super schoon, maar er gebeurt geen reet. 

In het trappenhuis ruikt het altijd ‘pas gepoetst fris’, maar de peuken, her en der, liggen er al vanaf Januari. Dus, we houden ons geld maar in de zak haha. 

Het leven is hier stukken goedkoper, dus ook op dat front hoeven we niet in te teren. Het leven is goed hier. 

Dag 55, Vrijdag 8 Maart

Weer een prachtige dag, lekker windje uit de goede hoek en balkontemperaturen. Het werd zelfs zo goed, dat we s’avonds voor de eerste maal op het balkon hebben kunnen eten. 

Merlyn is een beetje opgeknapt en om dat te vieren hebben we een drankje gedaan in de club, zij dronk overigens water. Morgen gaat ze naar de huisarts en hopelijk krijgt ze goede berichten. Op voorhand hebben we afgesproken om samen te gaan lunchen op loopafstand, bij het ‘Mosselhuis’. 

We hebben vandaag leuke Engelsen ontmoet, hij was vroeger beroepsfotograaf. We hadden een bijzonder leuk gesprek. Het verbaast me dat we een behoorlijke klik hebben met Engelsen, voorheen dacht ik er anders over.

Fenny heeft een complicatie gehad en moest een paar dagen langer op de IC blijven, ze baalt enorm en wil schot in de zaak en naar huis, naar haar lieve man en haar hondje, ze mist ook haar wijntje en shagje. De arme lieverd, ik ben bijna in staat om haar te ontvoeren, het gaat toch om de kwaliteit van je leven. Maar…ze heeft nog te veel zorg nodig en dat kan thuis niet, laat haar maar eerst stabiel worden. Zondag gaan we haar weer even knuffelen.

Vandaag kregen we te horen van dochterlief dat haar buurman hier vertoeft, hij wil ons graag ontmoeten, super leuk, we hebben al contact gelegd. 

Ciao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.