Pluizige, gele, wollige schoonheden

Dag 37 Maandag

Het licht is hier aan de forse kant, te fel voor de ogen van een dame op leeftijd, die haar zonnebril op sterkte vergeten is. Aanvankelijk dacht ik maar op de blaren te gaan zitten, maar na die hele gezellige terrasmiddag in de club, in het onbarmhartige licht, besloten we dat er opgetreden moest worden. 

We liepen naar een opticien en maakten een afspraak voor onderzoek voor morgen, en ik kocht alvast een gewone polaroid, want echt blind ben ik gelukkig niet. Het ding voldoet voorlopig. 

Ik zette hem na de lunch op mijn neus, pakte het beest en ging op stap. Ik had weer een missie, ik moest nieuwe mimosa gaan scoren, want de vorige pluk, haalde de volgende ochtend niet. 

Geen straf om die wandeling over de kliffen te maken, wel warm, ik moet er niet aan denken om daar in de zomer te lopen. 

Mijn missie is geslaagd, na anderhalf uur kwam ik met mijn buit, keurig verpakt in vochtige doeken (had ik goed voorbereid he), met een vette grijns terug.

Als morgen mijn schattige boeket weer de geest heeft gegeven, dan loont misdaad niet. 

Na al die dagen buiten de deur eten, hebben we genoten van een homemade maal:

Een dikke soep van paprika, courgette, witte ui, wortel, knof, kip en linzen. 

Het was smullen. 

Wat hebben we het hier goed.

Dag 38, Dinsdag

Misdaad loont, oftewel het stelen van her en der een takje mimosa in het wild. 

Mijn goede verzorging sloeg aan, vanmorgen troffen we de pluizige, gele, bollige schoonheden in volle glorie aan. Top, nu hebben we weken lang mimosa in de vaas, tenminste als ik op rooftocht blijf gaan. En dat ben ik echt wel van plan, want tot nu toe ben ik op onze reizen de mimosa mis gelopen omdat we in Maart altijd thuis waren in verband met de belastingen en de verjaardag van de oude dame. 

We moesten een beetje voortmaken vanochtend omdat we een afspraak hadden bij de opticien en het is toch een half uurtje lopen. Geen probleem, gewoon goed plannen, maar dat kunnen we wel. Ruim op tijd liepen we ‘Specsavers’ binnen. We hadden bewust voor deze keten gekozen omdat die bekend is voor ons. 

De optometrist sprak warempel een soort van Nederlands, hij is een Zwitser die altijd in Zuid-Afrika gewoond heeft, vandaar. Het onderzoek was zeer uitgebreid en secuur, er werd zelfs een scan van mijn ogen gemaakt. Er werd mij goed uitgelegd hoe de zaken ervoor stonden. 

Met een recept voor een nieuwe bril mocht ik plaats nemen aan het tafeltje en warempel, een spontane Nederlandse dame uit Kerkrade, Ilona, genaamd, besprak met ons de mogelijkheden. Met hulp van haar zocht ik de brillen uit, daarna werd alles berekend en bemeten. 

In Nederland gingen we ook altijd naar de Specsavers en waren we altijd tevreden, maar nu zijn we meer dan tevreden. Ze zijn hier kundig, accuraat, secuur en behulpzaam en dan de prijs……..die ligt ruim 100€ lager. Manlief gaat volgend jaar dus ook in Calpe voor zijn nieuwe brillen. 

Toen ik tegen Ilona zei dat ik ‘Specsavers Calpe’, op mijn blog de hemel in ging prijzen, was ze ook nog bereid om te poseren voor een foto om de vriendelijkheid van deze zaak kracht bij te zetten. 

Een leuke bijkomstigheid; manlief heeft nog even lekker met haar Limburgs kunnen praten.

Volgend week krijg ik een berichtje als ik de brillen kan komen ophalen. 

Helemaal blij liepen we via de oude stad naar een strandtent, El Chiringuito, en bestelden een wijntje (met een flesje water), en een portie gefrituurde inktvisjes voor ons samen, als knabbeltje. 

Wederom verzuchtten we dat het net leek of we op vakantie waren. Het was puur genieten. 

Eenmaal thuis lunchten we nog even echt en togen toen naar de Lidl voor de noodzakelijke boodschappen, en ja, er was daarna nog tijd voor een borreluurtje in de zon op ons balkon, wat een leven. 

Daarna de keuken in, manlief voor de mise en place en ik daarna voor het echte werk, haha. 

Menu: Chili Con Carne, hmmmmm

Onze lieve Calpese vriendin is opgenomen in het ziekenhuis in Benidorm, morgen krijgt ze onderzoeken, we hopen zo op een voorspoedig herstel, ze voelde zich al ruim een week hondsberoerd en knapte maar niet op, de huisarts vond het tijd voor actie. 

Morgen krijgt ze een hersenscan. 

Lieve Fenny en Paul, we wensen jullie van alles het beste, jullie verdienen het zo. 

Ciao. 

6 thoughts on “Pluizige, gele, wollige schoonheden

  1. Énig! Ik blijf zeker lezen, het wordt hier allemaal zeer boeiend opgepend. We zien elkaar volgende week bij het afhalen van de bril! P.S.: de foto’s waren toch gelukt zie ik

    Groetjes,

    Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.