Manlief heeft wat meer geleden

Dag 30, Zondag

Ik was vroeg wakker, ik had zin om in alle rust alvast wat foto’s te bewerken. 

Na de koffie ben ik begonnen en heb via wetransfer al enkele op kunnen sturen, morgen verder. (er staat inmiddels een foto in studio Ciao)

We kregen visite, ik moest het huis kuisen, dat was wel nodig, altijd heerlijk om dan een stok achter de deur te hebben, dan gebeurt er tenminste wat. 

Ik zit er wel over te denken om een ‘kuisvrouw’ te bestellen, zij hebben allerlei attributen en spullen om er echt weer iets van te maken. Heel vreemd, stofzuigers gebruiken ze hier niet, er wordt geveegd, pff.

Onze Calpese vrienden kwamen op de koffie en daarna gingen we eten in onze social club, zij waren erg benieuwd naar dit fenomeen. 

Het is eigenlijk ook best wel apart, dat we onze eigen horeca/ontmoetings gelegenheid hebben. Ook de ligging is fenomenaal.

De kok (Pablo, eigenlijk Pavel) en zijn vrouw Sammy, beide Bulgaars, zijn in dienst van de Vereniging van eigenaren en bestieren de club op een fantastische wijze. Ze worden door ons allen op handen gedragen, het zijn lieve zorgzame mensen en Pablo kan heerlijk koken. Altijd bedenkt hij wel weer iets. 

Ik had gehoord dat hij perfect ‘Iberico’ vlees kan bereiden, je moet het wel van tevoren aangeven, dan kan hij het vlees inkopen. 

Ik had een paar dagen geleden een tafeltje gereserveerd en gevraagd of hij dit vlees wilde inkopen. Iberico vlees, is van een zwart zwijn dat alleen maar eikels eet. Normaliter ben ik niet van het varkensvlees, eigenlijk helemaal niet vlees, maar ik had vele verhalen gehoord over deze delicatesse en onze vrienden en Maurice houden erg van vlees. 

Het was super lekker, we namen een menu del dia: 3x salade, en ik broccoli soep, haas van Iberico met pepersaus, frietjes met aïoli en als dessert, een huisgemaakte taart met allerlei verborgen smaakexplosies erin. 

Het was smullen en dat voor 13€ pp. 

Na deze culinaire happening togen onze vrienden naar hun villa voor de siësta en wij hebben de rest van de middag op ons balkon gebivakkeerd. Wij slapen alleen s’nachts. 

Dag 31, maandag

Vandaag hadden we vele klusjes om de dag mee te beginnen, een echte maandag dus. Ook kreeg het haar van manlief een snoeibeurt met de tondeuse, toch wel handig dat ik jarenlang op de buxussen heb kunnen oefenen. 

Het weer was niet op te porren, het bleef bewolkt en aan de frisse kant. 

Gelukkig is het licht hier nooit zo triest als in Nederland. 

We zijn toch nog een wandeling gaan maken, maar oh, wat waren we blij toen we weer thuis waren en een borrel konden nemen met de kachel aan. 

Manlief had wat meer geleden door zijn recent kale kop, haha. 

Geen zonsondergang dit maal, maar lekker op de bank met een (puzzel)boek en ondertussen stond onze ovenschotel te garen, hoe huiselijk kan je het hebben. 

Menu van de dag: ‘gratin’ van zoete aardappel, pompoen, wortel, ui, knof, room, ei, geraspte kaas. 

Het was uiterst smakelijk. 

En…we hadden een dessert, daar zijn we normaal niet van, maar in de Valentijn periode wordt je doodgegooid met allerlei verleidelijk zoetigs en we konden vanmorgen niet stevig in onze schoenen blijven staan en kochten een doos truffels met caramel en zeezout. TE lekker. 

Ciao.