Erotische plant versus kerst ster

Dag 28, vrijdag 

Vannacht droomde ik dat de oude dame toch niet was overleden, maar wel nog steeds stervende was. We waren al tijden aan het waken en waren toe aan rust, ook dacht ik aan alle kosten die we reeds hadden gemaakt en dat dat allemaal weggegooid geld was. 

Helemaal confuus werd ik wakker en besefte dat de dame echt dood was en dat zij en wij, rust hadden, het was een nare droom die de hele dag is blijven hangen. 

Ik heb enorm veel gelopen vandaag, het was mooi, maar fris weer, dus ideaal wandelweer vond ik. 

Manlief dacht er anders over, hij is veel binnen geweest. 

Vanmiddag ben ik de penon op gegaan tot in de tunnel, het was gelukkig nog steeds een makkie voor een 71 jarige, ik heb er zelfs geen spierpijn aan overgehouden. Conditie blijkbaar goed. 

Menu van de dag: linzen pasta met rode paprika, ui, knof, wortel, courgette, lente-ui, tomaten en rundergehakt. Het was smullen, zeker met 13 km in de benen. 

Dag 29, Zaterdag. 

We zijn nu 4 weken hier, de weken zijn omgevlogen. Het bevalt ons wel, het overwinteren. 

Het was weer een bijzonder mooie dag met weinig wind, na de pap ging ik aan de wandel. Manlief had geen zin en ging aan de puzzel. 

Ik combineerde mijn wandeling met een bezoek aan de koffieleverancier en kocht er op de valreep ook een soort van erotische plant, die wilde ik gebruiken tijdens een shoot. 

Ja, ik had een shoot vandaag, maar ben de plant vergeten, we hebben ons toen maar beholpen met een kerstster. 

De shoot ging super, het model is ook wel beeldschoon en als bonus kwam haar vriend ook nog langs, een echte stoere Spanjaard. 

Het zoontje portretteren, was een ware uitdaging, mede omdat ik geen Spaans beheers en hij geen Engels en het ventje had energie voor 10. Maar ik heb toch een aardige buit, ik ben de eerste tijd zoet. 

Het is wel een opgave om foto’s op mijn kleine Macje te bewerken, dus het echte werk ga ik thuis doen. 

Over het beest ben ik zeer te spreken, wat kan hij werken met weinig licht. We hebben de shoot in het kantoor gedaan, met natuurlijk licht, zonder flits, het ging uitstekend. 

Als ik toestemming krijg om wat foto’s te plaatsen, zal ik zo snel mogelijk op ‘studio Ciao’ publiceren.

De rest van de middag hebben we geluierd op ons balkon. 

Menu van de dag: Pompoensoep met kruidenkaas, alles op.

Ciao.