Een dame op leeftijd

Dag 20, donderdag

Beatrix is jarig, ze is 81 geworden, ik word morgen 71. Heb er best wel zin in, we gaan uit eten en manlief heeft zowaar cadeautjes gekocht. 

Overmorgen vieren we mijn verjaardag met onze vrienden in restaurant la Fosa. 

En zondag hebben we een verjaarsborrel van de Engelse dame (van de iPad pro), ze hebben als dank voor de harde reset ons ook uitgenodigd in de social club, er komen nog wat mensen en zij vonden het leuk voor ons om mensen te leren kennen hier. In stilte vier ik dan ook mijn verjaardag nog lichtjes. 

Wat een gefeest gaat dat worden. 

Elk jaar koop ik een verjaardagsjurk, zo ook vandaag, manlief had er een gezien in een etalage.

Na de ochtendrituelen en de boodschappen, liepen we naar de oude stad. Onderweg brachten we een bezoek aan een internetbedrijf om het tv probleem proberen op te lossen, we willen er best voor betalen. 

De man bleek Nederlands te spreken en ons verhuur bureau te kennen, hij had wat oplossingen en zal contact opnemen met het bureau. We hebben een zaadje geplant, of ie aanslaat moet blijken, meer kunnen we niet doen. 

We liepen hoopvol verder naar een winkel die vast en zeker elektrische tandenborstels verkocht, en ja hoor, zelfs een echte Braun. Manlief kan weer poetsen. 

Toen naar de winkel van de jurk die manlief had gespot, de jurk hing niet meer in de etalage, toch stapten we naar binnen en wonder, hij was er nog en verhip, ik vond hem meteen ook leuk. En…hij past nog ook, ik heb hem gekocht. 

De verkoopster haalde pardoes nog een jurk uit een juist aangekomen doos met de nieuwe collectie, ze vond die ook wel wat voor mij, wij ook en hij past en ja, we hebben die ook gekocht 

Had ik zomaar ineens twee jurken. Big spending?, vinden wij niet, we betaalden 44€ voor beide jurken.

Grote blij. Op weg naar huis, ontdekten we nog een Biowinkel en warempel, daar hadden ze pastinaken. Die kochten we ook, ik ga over een paar dagen pastinaak burgers maken, hmmmmm.

Met een big smile en een grote buit kwamen we thuis.  

Inmiddels scheen de zon, zoals vaak aan het eind van de middag en wij doken het balkon op, we hebben nog zeker een uur kunnen genieten van de zon, de lachende meeuwen, de snaaiende musjes en de golfsurfers. Het leven is hier meer dan goed. 

Menu van de dag, gratin van zoete aardappel, courgette, kaas, ei, room, kruidenmix, witte ui en knof. Het was weer smullen geblazen. 

Na een kleintje wodka caramel, ben ik het bed in gedoken om in een nacht een jaar ouder te gaan worden, manlief keek nog even tv, de Duitse haperende zender. 

Dag 21, vrijdag 1 Februari, mijn verjaardag. 

Ik werd wakker en was 71 jaar, een dame op leeftijd. 

Bij de koffie genoot ik van al jullie lieve berichtjes, mailtjes en zelfs telefoontjes. Dit is eigenlijk de hele dag doorgegaan, zo leuk. 

Van manlief kreeg ik, hoe kan het ook anders, een fles gin, een sixpack tonic en een fles cava, dat gaat feesten worden he? 

Ook kreeg ik een pincet, en dat vond ik enorm attent, ik was hem vergeten en jullie weten, oude vrouwen krijgen geregeld een soort van baardhaar of een kattige snorhaar en die moet er wel uit he? Manlief vindt dat ik mijn baard eigenlijk moet scheren haha. 

Er stond een flinke wind en het was wat miezerig, maar toch gingen we alvorens te gaan eten, een terrasje pakken met…..gin tonic, uiteraard. Zo nu en dan piepte de zon er even door. 

Lichtelijk beneveld, liepen we naar de oude stad, naar het restaurant; ‘Kanalla’, we hadden gereserveerd. Een super modern en vooral goed urban restaurant. 

We namen een menu, manlief had gesmolten kaas, met tomaat en spekjes, als voorgerecht en ik spinazie kroketjes. 

Als hoofdgerecht had ik pasta met langoustines en manlief wraps met groente vlees prutje. 

Als dessert hadden we een special van de kok, mango mousse met stukjes ananas op een bedje van kruimelkoek. Ik at dit helemaal op zo lekker was het, maar wel dom, ik zat al zo vol. 

Maar gelukkig moesten we nog een half uurtje naar huis lopen. 

Eenmaal thuis, genoten we op ons balkon verder van de zon en het zeevertier, en de kids kwamen ook nog even langs op face time. 

Voor alle duidelijkheid, ik dronk water en manlief kon nu wat wijntjes doen. 

Het was een super leuke verjaardag. 

Ciao. 

7 thoughts on “Een dame op leeftijd

 1. Oh Yvonne van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Een super fijn verjaar jaar 2019!
  Xxx van ons twee

 2. Oh lieve Yvonne we zijn een dag te laat met feliciteren!
  ‍♀️
  Heel erg van harte en we wensen jullie samen nog veel heerlijke zonnige jaren thuis en natuurlijk ook op deze mooie plek in Spanje.
  Wat een feest dat jullie zo genieten ( en wij een beetje mee)
  Lieve groet van ons,
  Riet & Gerda

 3. Beter laat dan nooit, bedankt voor de goede wensen. Inderdaad genieten we enorm. Liefs Maurice en Yvonne