Een Harde Reset

Dag 16, zondag

De laatste dag in appartement A21, we doen heel rustig aan, maar in ons achterhoofd speelt de aanstaande verhuis, de logistiek wordt bedacht. 

Het is schitterend weer, met een voor ons balkon gunstige wind.  

We lezen en puzzelen, wippen zo nu en dan even de zon in en aan het eind van de middag, ga ik mijn stappen zetten. 

Manlief blijft thuis, hij heeft een wondje aan zijn voet en wil dat niet verder kapot lopen, hij mag een paar dagen vrij nemen.

Menu van de dag; pasta van kikkererwten, met prei, ui, paprika, knof, kruidenmix, tomatensaus (zelf gemaakt van verse tomaten) en kalkoensnippers. 

Dag 17, maandag

De dag van de verhuis. We nemen de tijd voor de ochtendrituelen want we hoeven pas rond 12 uur uit het appartement. We moeten dan waarschijnlijk nog tijd doden in de social club, tot ons nieuwe appartement instap klaar is. Geen probleem, kunnen we er hopelijk gelijk lunchen. 

Manlief ging aan het eind van de ochtend, de sleutels alvast ophalen en ging even naar het nieuwe appartement (B34), de schoonmaakster was net begonnen en beloofde om eerst de slaapkamer gereed te maken zodat we onze spullen al in die kamer konden zetten. Top. 

Op de terugweg trof hij beneden in de hal, een alleraardigst Nederlands/Engels stel die problemen hadden met hun IPad Pro, hij nam ze mee naar mij, ik zou het wel kunnen oplossen had hij hen verzekerd. 

Gelukkig wist ik raad en na een harde reset, werkte alles weer als vanouds. Heerlijk als je iemand zo kan helpen. 

En zo leerden we weer mensen kennen in ons complex, leuk. 

..De verhuis verliep soepel, we zetten de koffers, tassen en het boodschappenkarretje in de slaapkamer, bedankte de schoonmaakster en lieten haar rustig het appartement verder in orde brengen. 

Wij gingen naar de social club, namen plaats op het zonnige terras en bestelden een wijntje, dat hadden we wel verdiend vonden we. 

Op een gegeven moment kwamen heerlijke etensgeuren ons tegenmoet, ‘zijn ze hier nou zo lekker aan het koken?’, vroegen we ons af. We vroegen het aan Sammy, de uitbaatster, en kregen te horen dat er moussaka werd bereid, het zou nog een half uurtje duren voor het klaar was. We bedachten ons geen moment en bestelden alvast 2 porties. 

Ons wachten werd beloond, het werd een heerlijke lunch en nog goedkoop ook. We betaalden voor 4 wijn, 1 flesje water, brood met aïoli en 2x kakelverse, goddelijke porties moussaka, 18€. 

Tja en toen moesten we flink aan de bak, met volle buikjes, in een alcoholische roes, moesten we uitpakken en inruimen. Pffff, dat viel ons wel tegen hoor. 

Maar….het appartement is ook weer top. 

De tv heeft echter alleen maar Spaanse zenders en de WiFi doet het, maar er is geen internet. Morgen maar even naar het verhuur bureau, wellicht is er een oplossing. Dit verslag zal ik via mijn hotspot plaatsen, no worry. 

We hebben nog een uurtje op het balkon genoten van de ondergaande zon, wat een rijkdom.

Ik ben gaan lezen en manlief keek naar een Spaans programma, hij deed net of ie het snapte. Oléé.

Ciao. 

1 thought on “Een Harde Reset

  1. Mooi appartement met groot terras, zalig genieten.
    Wij vertrekken pas over twee maand. Eddy Gaat eerst nog twee maanden theater spelen.
    Amuseer jullie kijk tochnuit naar je verslagjes.
    Tot de volgende xxx