Ooit gehoord van ‘bowls’?

Dag 11

We zien vanaf ons appartement de zon niet opkomen, maar zo rond half 11 komt de eerste zonnestraal ons balkon verwarmen. 

Het zag er weer mooi uit vanmorgen, maar we wisten dat er een behoorlijke wind verwacht werd en ja,…..helaas een voor ons minder leuke westenwind, dus vandaag was het de 3e dag dat we niet op het balkon konden zitten. 

En…….mijn arme gympies zijn nog zeiknat, dit in tegenstelling tot de inlegzolen, die zijn weer bruikbaar, dat is tenminste al iets. 

Omdat het wat frisjes was, bedachten we dat we onze ochtendwandeling naar nieuw Calpe moesten lopen, dan heb je meer zon dan andersom. 

Het werd een verfrissende wandeling over de boulevard. 

We zagen de ‘bowls’ spelers geconcentreerd bezig in hun witte outfits, wij snappen er de ballen van, in tegenstelling tot hen. Heel serieus allemaal. 

We liepen naar een supermarkt waar ze onze koffiecapsules hebben, maar manlief spotte bij een hotel weer een wielerploeg en hij stapte erop af, ik ging alleen op koffiejacht, geen probleem, ik vind het oh zo leuk dat Maurice zo geniet van kletsen met renners, monteurs, fabrikanten etcetera etc. Echt, elke zichzelf respecterende profgroep traint in Calpe.

Toen ik na een half uur weer langs het hotel kwam, stond manlief nog gezellig te kletsen, maar hij rondde zijn gesprek af toen hij me zag. 

Gezamenlijk stapten we terug naar ons appartement. 

De eerste 5000 stappen van de dag zaten erop, dus…lekker even op de bank lezen en puzzelen, heerlijk. 

Rond half 3 was er geen zon meer te zien en de wind had er een tandje bij gezet, maar toch……gingen we er weer voor, nu richting oude stad en tegen de wind in. Het was fris door de gure wind, maar toch nog 12 graden, veel beter dan in Nederland. 

We spotten niets bijzonders op deze tocht, doch op de terugweg face timede kleinkind 1 en begeleidde ons naar ons appartement, ze bewonderde de zee, de lucht, het strand en ons appartement. Heel leuk dat face time. 

Heel verdiend namen we weer plaats op de bank om te puzzelen en te lezen en te genieten van het panorama voor onze snuiten. 

Wat zijn we rijk, wat genieten we hier. 

Menu van de dag: eenpansschotel; prei, ui, courgette, knof, witte bonen, tomaten puree, kruidenmix en kalkoensnippers. Om je vingers bij op te eten, zo lekker. 

Het avondrood, was weer een kleurenfeestje. Ciao.

1 thought on “Ooit gehoord van ‘bowls’?

 1. Geniet nog van jullie laatste week en het uitgebreid afscheid nemen van al jullie vakantievriendjes.
  Zalig toch. Een reden om volgend jaar terug te gaan.
  Wij zitten aan het begin nog enkele weken te gaan.
  Onze zoon, schoondochter en de kleine pruts (Eleonore) zijn vanmorgen vertrokken en al terug Belgenland.
  Het is hier stil en rustig nu.
  Volgende week heeft Eddy hier een cursus aquarellen.
  Profiteer er nog van en tot in Antwerpen?
  Xxx