Vanavond doen we een ‘brommer’.

Alvorens ons in de kerstballen te storten, moesten er nieuwjaarswafels gebakken worden. 

De kids zouden na de kerst naar het hoge Noorden afreizen om daar de jaarwisseling en de verjaardag van kleinkind2 te vieren, dus er was geen andere mogelijkheid. 

En kleinkind2 is een slimpie, ze wil altijd haar vaste programma afwerken en vooral niets leuks missen. Dus dametje ging in gesprek met mij, ze bedacht voldoende redenen om te kunnen herprogrammeren. 

Die wafels moesten maar eerder gebakken worden en……haar avondje ‘Chinees’ wilde ze ook niet mislopen. Uiteindelijk werd er unaniem besloten om de dag voor Kerst te bakken en  te ‘chinezen’.

Dat ‘chinezen’ heeft naast ‘lekker’ een extra lading, want…….het eten wordt besteld bij ‘Thuisbezorgd’ en…….het wordt met de brommer geleverd en dat maakt het extra speciaal voor de kleinkinderen. Het is namelijk zo gewoon om in de auto te stappen en het lekkers zelf te halen, nee, dit is de spanning ten top, het wachten op de ‘brommer’. 

We hebben zelfs al een eigen taal ontwikkeld rond dit fenomeen, we hebben het over: “zullen we een ‘brommer’ doen vanavond”?  

Maar goed, verder met mijn verslag, het bakken van de wafels verliep uitstekend. Zeker omdat kleinkind1 dit na een paar baksels van me overneemt en geheel zelfstandig verder gaat. Ik blijf uiteraard bij haar voor de knussigheid hoor. 

Het deeg maken doen de dametjes altijd samen, met als hoogtepunt; 14 eieren erin breken, altijd hilarische en snotterige taferelen. 

Na de voorbereidingen trekt de diva (kleinkind2) zich terug met haar mobiel en als die leeg is pakt ze gewoon de IPad van omi. Jullie willen niet weten wat er later allemaal te zien is op mijn tablet. 

Via de bestelapp hebben we samen, na de baksessie, al het eten besteld, vooral bij de Chinees is dat een heel gedoe, om door alle gerechten te scrollen. Kleinkind1 wilde een pokébowl en die moest van een zaak hier om de hoek komen. Best wel gênant, de vorige keer kwam de bezorger gewoon lopend. 

Na de bestelling, is het wachten geblazen, naar buiten turen, luisteren of er een brommer te horen is, het tipgeld wordt klaargelegd en de tafel wordt gedekt. 

Echter, dit maal kwam er geen brommer…..de pokébowl werd met de fiets geleverd en de ‘Chinees’ met de auto, haha. 

Het mocht de pret niet drukken, het werd een geslaagde schranspartij en helemaal voldaan, fietsten de dametjes met volle buikjes en vele wafels in hun kratjes, huiswaarts.

Eerste kerstdag hebben we bij de kids gevierd en wat was het gezellig en lekker. Ieder gezinslid had een gang verzorgd, kleinkind1, zelfs twee en de diva………had het druk met opa en oma te entertainen, bij gebrek (verbod) aan haar mobiel. Na het diner deden we traditioneel weer een maf spel, ‘boom boom balloon’, spannend en hilarisch.l

Het was een warme, knusse en vooral liefdevolle dag, wat zijn we rijk. 

Manlief had het wel zwaar om in het donker en de kou naar huis te zwabberen, gelukkig had hij zijn stok bij zich. Volgend jaar zou er zomaar een rollator aan te pas moeten komen, helaas. 

Het wrange is ook dat ik met 4 wijntjes op, recht naar huis kan lopen en hij durft nauwelijks 1 wijntje te drinken. 

Maar……. we houden de pret erin saampjes, ons hoor je niet klagen en…..we blijven erop uit trekken hoor.

Tweede kerstdag kwam de Corsicaan, je weet wel, die niet afreisde, koffie drinken, jaja MET wafels en gingen we eten bij Moeke, wederom een zeer geslaagde dag.

Na de kerst werd het weer tijd voor wat ‘regeldagen’, zoals de vriezer ontdooien, papieren ordenen, met behulp van ideale schoonzoon, een scan app installeren (iScanner) en uitproberen, en nog allerlei klusjes. 

Ik heb de Corsicaan in ruil voor een mooi portret, vegetarische burgers leren bakken, volgens eigen recept, het recept geef ik jullie ook hoor.

Afgelopen vrijdag………kreeg ik telefoon……eindelijk…….het was het verlossende telefoontje, ‘je weet wel’, waar we al maanden op zaten te wachten en voor hebben gespaard………..!

In het volgende blog, ga ik jullie er alles over vertellen, maar een ding mogen jullie alvast weten, manlief en ik zijn zooooooo blij.

Ons jaar kan niet meer stuk, ondanks alles. 

Wij wensen jullie een jaarwisseling die bij jullie past, wij gaan gewoon op tijd naar bed en slapen hopelijk door al het stinkende geweld heen, en………..een goed en tevreden 2019 toe. 

Ik zal jullie niet al te lang in spanning houden, tot snel, Ciao.

1 thought on “Vanavond doen we een ‘brommer’.

  1. Mooie foto vannjou Yvonne. Ook voor jullie een super 2019.
    Vooral’één goede gezondheid, fijne vakanties en gezelligheide.

    Xxx Huguette en Eddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.