Drukte en Emotie

Hallo lieve mensen, ik ben wat later omdat we een hele drukke week achter de rug hebben. 

Nu is er weer tijd voor bezinning.

Het begon met een etentje bij de kids. We zouden eigenlijk uit eten gaan, maar in verband met de ‘singelloop’ (kom ik nog op terug), besloot dochterlief zelf te koken en….dat kan ze als de beste, daar kan wat ons betreft geen restaurant tegen op. 

We hebben dan ook weer gesmuld en ohhh wat was het gezellig, we hebben bijgekletst, dat deed goed, want soms zie je ze tijden niet in verband met hun hobby’s/werkzaamheden. 

We hebben in Breda elk jaar een “singelloop”, die vindt altijd het eerste weekend van oktober plaats.  

Het is een supergezellig top-loopevenement en de bourgondische Bredase sfeer staat voorop. 

Er staan duizenden toeschouwers, vele muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours en dat maakt de Bredase Singelloop tot de gezelligste loop van Nederland. Dus…daar wilden wij ook bij zijn, zeker omdat de kids meeliepen. 

Het leek wel carnaval in de zomer, zo’n gezellig sfeertje hing er in de stad. Lopers kunnen deelnemen aan de 5 km, 10 km, halve marathon, bedrijvenloop of familieloop. Zo’n 500 vrijwilligers leiden alles in goede banen.

Na afloop liepen we nog even het festival terrein op van BredaPhoto, blijft uitdagend en inspirerend.

Uiteraard hebben we de oude dame bezocht, het lijkt of ze langzamerhand in een andere fase van dementie komt, ze is wat verwarder en niet meer zo tevreden, eigenlijk is ze ietwat opstandig nu.

En in het kader van de broer/zus dag, zijn mijn jongste broer en ik er weer op uit getrokken, naar Tilburg dit keer. Broerlief kwam veel bij ons over de vloer toen we hier woonden en sinds die tijd (1972), was hij nooit meer in het Tilburgse geweest, tijd dus voor een nostalgische trip.

We bezochten onze studentenwoning en warempel er zitten nog steeds studenten in, leuk!

We liepen wat door de voor ons bekende straatjes, we bezochten het textielmuseum en museum de Pont. Als afsluiter aten we een voortreffelijk maal in https://eve-tilburg.nl, een absolute aanrader. Het was weer een fijne dag zo met z’n tweetjes.

Toch hing er wel een donkere wolk boven ons hoofd, onze schone zus werd die dag geopereerd, onze gedachten waren bij haar en onze broer. 

Gelukkig is de operatie goed verlopen, maar nu is het een week wachten op de uitslag, heel spannend, fingers crossed.

Manlief en ik reisden met de intercity direct naar Antwerpen, op ziekenbezoek, we wilden even bij hen zijn, even meeleven en hen daarna weer de rust gunnen. 

Het liep echter anders, zoals altijd trouwens als we in Antwerpen zijn, je kan nog zo veel plannen maken om te doen daar, maar de familie blijft trekken. 

Manlief en ik wilden 2 musea bezoeken, het fotomuseum (FOMU) en het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen ( M KHA) . Het MOMU eerst, daar hadden we echt zo onze zinnen op gezet. Helaas……het viel ons enorm tegen, echt gedateerd, niks bijzonders. We besloten na deze flop maar eerst eens lekker te gaan eten, frietjes met stoofvlees, daar zijn de Belgen zoooo goed in. Dat is gelukt, we zaten op een zonnig terras, met een fluwelen briesje op onze lijven, te smullen, heerlijk.

We besloten pardoes om het M KHA voorbij te lopen, maar namen wel nog even de tijd voor onze eigen kunstige foto daar. We gingen broerlief nog met een bezoek te vereren, want hij had in verband met de ziekte van zijn vrouw, ’dienst’ in een van hun zaken. https://www.cityzine.be/en/hotspot/46-kloosterstraat .

Ook hier waan je je in een museum en….. broerlief schenkt een lekker wijntje, haha. 

Het liep dus weer behoorlijk uit de hand en we moesten ons haasten om onze trein (gereserveerd) te halen. Gelukkig verliep de reis goed.

We rolden doodmoe ons bed in, het hakt er toch wel in, al die drukte en emoties.

Gelukkig stond ik fris en fruitig op, de dag erna en was weer klaar voor het volgende evenement.

Ik ging lunchen met kleinkind 1, we liepen naar restaurant; https://www.restaurantloff.nl , een vegetarisch/biologisch restaurant waar je zelf je bord mag opscheppen en dat wordt dan gewogen om de prijs te bepalen. Je krijgt een kaart en daar wordt telkens het bedrag opgezet en na afloop betaal je al je borden. Ik kan jullie vertellen, je eet altijd veel meer dan je van plan was, zoooo veel keus en oh zo lekker.

Met volle buiken liepen we verder de stad in, kleinkind 1 had nog kleding te goed van ons en we besloten de stad niet uit te gaan voordat we geslaagd waren. 

Het is ons buitengewoon goed gelukt, beladen met tassen kwamen we met een big smile thuis. We hebben een knusse middag gehad met z’n tweetjes.

Kleinkind 2 was een weekje naar Cambridge geweest met haar school en kwam dezelfde dag nog cadeautjes en vele verhalen voor ons brengen, zoooo lief, ook met haar ga ik snel shoppen, spraken we af en….. de dames willen weer een shoot, je kan oma niet blijer maken.

Ciao.

         

3 thoughts on “Drukte en Emotie

  1. Jeetje Yvonne wat eten jullie steeds heerlijk, ik krijg er trek van! Alleeen zeg je niet wat je eet dat vind ik wel heel jammer hoor. ( ja ok de feiten met stoofvlees)
    Wat dacht je van een mooie foto van het eten!?! Mmmmmmm